Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 23 augustus 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple kijkt te veel films volgens Samsung

Het zou niet de eerste keer zijn dat de film ‘2001: A Space Odyssey’ van Stanley Kubrick in verband wordt gebracht met Apple. Het jaar uit de titel is het jaar dat de iPod uitkwam, de naam iPod is vernoemd naar de ruimtecapsule in de film en Hal 9000 figureerde  in een reclame van Apple.

Maar dat Samsung de film ooit nog eens tégen Apple zou gebruiken, had niemand verwacht. Toch is dat precies wat er gebeurt in de patentenstrijd tussen Samsung en Apple. Samsung voert als bewijsstuk een fragment uit de film aan om te bewijzen dat Apple heus niet de uitvinder is van platte computers in de vorm van een beeldscherm met een smalle rand en een platte achterkant.

Attached hereto as Exhibit D is a true and correct copy of a still image taken from Stanley Kubrick’s 1968 film “2001: A Space Odyssey.” In a clip from that film lasting about one minute, two astronauts are eating and at the same time using personal tablet computers. The clip can be downloaded online at http://www.youtube.com/watch?v=JQ8pQVDyaLo. As with the design claimed by the D’889 Patent, the tablet disclosed in the clip has an overall rectangular shape with a dominant display screen, narrow borders, a predominately flat front surface, a flat back surface (which is evident because the tablets are lying flat on the table’s surface), and a thin form factor.

[jwplayer mediaid=”26606″]

OMT vraagt zich af wanneer Apple Samsung beschuldigt van het kopiëren van de monolith bij het creëren van de Tab…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple kijkt te veel films volgens Samsung
Sluiten