Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 27 juli 2011

‘Ultradunne MacBook Pro is bijna klaar’

MacRumors zegt uit betrouwbare bronnen vernomen te hebben dat Apple vergevorderd is met het ontwerpen van een ultradunne 15 inch MacBook Pro. Inderdaaad, eigenlijk gewoon een grote MacBook Air. TUAW voegt hier aan toe dat er ook een 17 inch versie in de maak is en dat beide modellen nog voor de kerst uitkomen.

Om af te slanken tot MacBook Air-achtige proporties zouden de nieuwe Pro’s uitsluitend met SSD schijven geleverd worden. Vermoedelijk maakt de FireWire-poort plaats voor een (extra?) Thunderbolt-poort. Deze blijkt immers ook bruikbaar voor FireWire en is 3 mm dunner.  Na de MacBook Air en de Mac mini lijkt het een logische stap dat de optische drive ook uit de Pro zal verdwijnen. De laptop wordt hiermee niet alleen dunner, maar ook (veel) lichter.

Het gerucht komt niet zomaar uit de lucht vallen. Bij de uitkomst van de MacBook Air voorzag Steve Jobs al dat alle laptops in de toekomst zo dun zouden worden. Hiervoor moest nog wel een hobbel genomen worden: de processor. Dunne laptops vereisen kleine, energiezuinige processors die daardoor vaak minder krachtig zijn. Nu de nieuwe MacBook Airs met de laatste Intel i5 en i7 processors sneller blijken dan de vorige generatie MacBook Pro’s lijkt een oplossing voor dit probleem nabij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ultradunne MacBook Pro is bijna klaar’
Sluiten