Sonos’ kleinste… de Play:3

15 reacties

Vlak voordat de leeuw uit Cupertino losbreekt, verrast Sonos ons vandaag nog met een nieuwe speaker aan de onderkant van de reeks, de Play:3. De kleine Sonos kost € 299 en is verkrijgbaar in zwart en wit. De speaker past dankzij het compacte formaat op elke boekenplank en is direct leverbaar via de online shop van Sonos.

Bij OMT hebben we al langer een zwak voor het Sonos muzieksysteem, waarbij je muziek door je hele huis kunt laten horen, iTunes-bibliotheken kunt combineren, alles kunt bedienen vanaf je iPhone of iPad en muziek kunt streamen via AirPlay.

Een leuke gimmick van de Play:3 is dat er een oriëntatiesensor in zit. De equalizer past het geluid automatisch aan wanneer je de speaker horizontaal of verticaal neerzet. Wanneer je twee Play:3 speakers in één ruimte plaatst, kun je ervoor kiezen om links en rechts te splitsen, zodat er een ruimter stereobeeld ontstaat. In de Play:3 zitten 3 drivers met per driver een aparte versterker.

De introductie van de Play:3 heeft ervoor gezorgd dat de grotere broer, de S5, een nieuwe naam heeft gekregen: de Play:5. De Play:5 is verder niet gewijzigd. Je krijgt nog steeds 5 drivers voor €399.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Racketeers

  Jammer, nog steeds geen batterij voeding

 • Profielfoto
  Rick Mulder

  Let er wel op dat je een ‘Bridge’ van Sonos nodig hebt (extra) om ‘m via Wifi aan te kunnen sluiten. Dus ook als je al een Wifi-router hebt (die heeft iedereen al, toch?), is de Bridge noodzakelijk.

 • Profielfoto
  MacHer

  Kan iemand mij uitleggen wat er nou zo bijzonder is aan Sonos? Dit is toch ook te bereiken met mijn iPod, een Airport Express, Spotify en een stereosetje?

 • Profielfoto
  kogel

  Dat kan ookja. Sonos is een systeem bedacht door audiomensen en niet door computermensen. Je zet het neer. Stelt 1 keer in waar je muziek staat en het werkt. Bij mij al 4 jaar zonder 1 probleem. Ik heb er een controller bij en gebruik die voornamelijk en niet mijn ipod/phone/pad. De controller is gewoon altijd verbonden (je hoeft niet eerst een app op te starten. Verder heb ik in huis geen versterker meer. Doe alles met Sonos en dat is van een hele aardige kwaliteit. (gebruik wel goede speakers aan de sonos)

 • Profielfoto
  MacHer

  Kogel, dank voor je toelichting. Ik ga mij er eens in verdiepen.

 • Profielfoto
  Mick-23

  Ik heb Monster iClarity HD, dat is nog kleiner en is via bluetooth te bedienen!

 • Profielfoto
  djneo

  :3

 • Profielfoto
  jobz

  love the Sonos. Wat ik wel jammer vind is dat ze aanbiedingen hebben met een Bridge voor weinig, maar die heb ik al. Zou het liefste een paar S5′s kopen met korting om het hele huis vol te zetten. Misschien is de S3 ook een optie (voor de kleinste kamers [grin] ).

  @Jan David, wat is jullie Sonos-setup?

 • Profielfoto
  Rick Mulder

  @jobz, over welke aanbiedingen heb je het precies? De bridge voor 50 euro?

 • Profielfoto
  jobz

  @Rick, ze doen heel vaak 2xS5 met een gratis Bridge. Het komt er op neer dat de Bridge vaak goedkoop is (idd nu ook maar 50) maar dat ze minder vaak korting geven als je al een bridget en wat andere zaken hebt.

 • Profielfoto
  Pim18

  Ik kijk zojuist op de site van Sonos maar snap het principe niet helemaal. Heb je perse een bridge nodig of volstaat alleen de speaker en kun je daarmee muziek vanaf je mac, ipad etc draadloos afspelen?

 • Profielfoto
  Rick Mulder

  Je hebt persé een bridge nodig! Bekijk het filmpje maar eens (helemaal op het einde).

 • Profielfoto
  MacMartino

  Jammer dat het logo ook niet automatisch meedraait;) geen porem zo’n logo op zn zijkant.
  Het nut van de bridge: die maakt het eigen Sonos wifi netwerk.

 • Profielfoto
  MacMartino

  @MacHer

  quote

  Kan iemand mij uitleggen wat er nou zo bijzonder is aan Sonos? Dit is toch ook te bereiken met mijn iPod, een Airport Express, Spotify en een stereosetje?

  Dat is denk ik precies de reden waarom Sonos ’t compact en visuaal aantrekkelijk gemaakt heeft.

 • Profielfoto
  marvand

  Je hebt persé een bridge nodig! Bekijk het filmpje maar eens (helemaal op het einde).

  Niet juist! of je een bridge nodig heb is afhankelijk waar je zoneplayer staat.

  Er moet minimaal 1 sonos apparaat bedraad aangesloten worden op je netwerk. Nu heb ik het geluk dat er in mijn huiskamer al een netwerkkabel lag voor de ps3 en tv. Ik heb deze dus ook gebruikt voor mijn zoneplayer. De sonos apparaten zetten namelijk een eigen wifi netwerk op buiten dat van van je router.

  Heb je dus geen netwerkkabels in de kamer liggen waar je muziek wil hebben en je router staat in een andere kamer, dan moet je dus inderdaad een bridge kopen.