Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 19 juli 2011

Smart Case, een vertrouwd concept

Zoals we eerder op OMT schreven komen Samsung en Apple elkaar regelmatig tegen in de rechtszaal. Naast het feit dat Samsung onderdelen produceert voor iPhones en iPads, hebben ze namelijk ook een eigen lijn met smartphones en tablets, die soms verdacht veel weg hebben van apparaten uit Cupertino.

Nu duikt er via 9to5mac een accessoire op, dat weliswaar niet van Samsung zelf afkomstig is, maar wat wel het stempel van goedkeuring van Samsung draagt: een slimme hoes van Anymode voor de Galaxy Tab 10.1. 

Waar kennen we dit ook al weer van?

Ziet er verdacht herkenbaar uit, niet waar? Naast 50% van de naam komen zelfs de pastelkleuren en de scherm-reinigende binnenkant overeen met het voorbeeld uit Cupertino. En net als de Smart Cover stelt ook de Smart Case je in staat om de tablet in typ- en schilderij-modus te zetten door de hoes op te rollen.

Het enige verschil is de achterkant. Doordat de Galaxy Tab niet is voorzien van magneetjes, heeft de Smart Case een bakje nodig om op z’n plek te blijven zitten en dit bakje omsluit de Tab aan de achterkant volledig.

Of dit genoeg is om niet van patentbreuk beschuldigd te worden is zéér de vraag. De juristen van Apple kunnen in ieder geval weer aan de bak…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Smart Case, een vertrouwd concept
Sluiten