Smart Case, een vertrouwd concept

23 reacties

Zoals we eerder op OMT schreven komen Samsung en Apple elkaar regelmatig tegen in de rechtszaal. Naast het feit dat Samsung onderdelen produceert voor iPhones en iPads, hebben ze namelijk ook een eigen lijn met smartphones en tablets, die soms verdacht veel weg hebben van apparaten uit Cupertino.

Nu duikt er via 9to5mac een accessoire op, dat weliswaar niet van Samsung zelf afkomstig is, maar wat wel het stempel van goedkeuring van Samsung draagt: een slimme hoes van Anymode voor de Galaxy Tab 10.1. 

Waar kennen we dit ook al weer van?

Ziet er verdacht herkenbaar uit, niet waar? Naast 50% van de naam komen zelfs de pastelkleuren en de scherm-reinigende binnenkant overeen met het voorbeeld uit Cupertino. En net als de Smart Cover stelt ook de Smart Case je in staat om de tablet in typ- en schilderij-modus te zetten door de hoes op te rollen.

Het enige verschil is de achterkant. Doordat de Galaxy Tab niet is voorzien van magneetjes, heeft de Smart Case een bakje nodig om op z’n plek te blijven zitten en dit bakje omsluit de Tab aan de achterkant volledig.

Of dit genoeg is om niet van patentbreuk beschuldigd te worden is zéér de vraag. De juristen van Apple kunnen in ieder geval weer aan de bak…

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  De grote bedrijven van tegenwoordig kunnen ook niks meer zelf verzinnen. Patent hier patent daar…

 • Profielfoto
  KR1275

  Is er geen normaal nieuws meer?? Dit soort onzinnig nieuws komt menigeen nu wel de neus uit. Steeds hetzelfde.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Net als artikelen in de krant (waar je nog voor betaalt ook!) heb je de keus om die te lezen of niet.
  Sla over wat voor jou niet interessant is. Anderen hebben wellicht wel wat aan deze info.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Dit is echt een stuk beter dan dat ding van Apple,….waarom heft Apple hier nooit aan gedacht?!

  Bij Apple koopt iedereen nog eens een apart beschermhoesje voor de achterkant er los bij, bij Samsung hoeft dat dus niet…. GENIEAAL

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @Richard Kruizinga
  Ik hoor wat je zegt,… maar je moet deze site een beetje zien als Google translate, maar dan zonder Google. De stukjes die ergens anders worden geschreven worden hier netjes vertaalt. Handig toch?!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

  Origineel: Goed verzonnen
  Deze versie: Gejat en verbeterd.

  Jammer dat hij niet op mijn iPad 1 past, anders had ik hem zeker gekocht.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Ligt het nou aan mij of ziet die tablet er enorm lomp uit.

 • Profielfoto
  Strifer

  Wat een kopie zeg. Het heeft overigens niets meer met Samsung te maken dat het past en door Samsung wordt gezien als iets dat je kunt gebruiken. Anymode is diegene die hier ‘fout’ (het is nog maar de vraag of ze dat bewezen kunnen krijgen) zit, dus het vuurtje Apple vs Samsung hoeft niet weer opgestookt te worden.

 • Profielfoto
  Dries
 • Profielfoto
  dinck

  @Richard Kruizinga

  Er zijn mensen die geïnteresseerd zijn in Apple-gerelateerde zaken die niet constant alle Applenieuws op andere sites volgen. Ik ben daar een van. Ik kijk alléén af en toe op one more thing om een beetje op de hoogte te blijven en dat bevalt me best. En ik kan me goed voorstellen dat ik niet de enige ben…
  Ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die wél meerdere sites in de gaten houden, en ja, dan zul je vaak tegenkomen dat je iets (gerucht of nieuws) eerder hebt gelezen.
  Of een bericht nou eerder elders is geplaatst zal míj worst wezen, maar het is wel hinderlijk om constant commentaar te lezen dat iets oud nieuws is, dat andere sites dit al eerder hadden weten te melden. Sorry dat ik me nu alleen tot jou richt, ik weet dat jij niet de enige bent. Maar is het nou zo gek om jou (en al die anderen) aan te raden ‘nieuws’ dat jou al bekend is, gewoon over te slaan? Of om alleen te reageren op de inhoud van het nieuws?
  Houd deze site alstjeblieft leuk!

 • Profielfoto
  Beakerflo

  +1.
  Lees wat je wilt lezen en anders maar niet.
  Ik stel het wel op prijs en wordt de opmerking ook beu.

  Er zijn mensen die geïnteresseerd zijn in Apple-gerelateerde zaken die niet constant alle Applenieuws op andere sites volgen. Ik ben daar een van. Ik kijk alléén af en toe op one more thing om een beetje op de hoogte te blijven en dat bevalt me best. En ik kan me goed voorstellen dat ik niet de enige ben…
  Ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die wél meerdere sites in de gaten houden, en ja, dan zul je vaak tegenkomen dat je iets (gerucht of nieuws) eerder hebt gelezen.
  Of een bericht nou eerder elders is geplaatst zal míj worst wezen, maar het is wel hinderlijk om constant commentaar te lezen dat iets oud nieuws is, dat andere sites dit al eerder hadden weten te melden. Sorry dat ik me nu alleen tot jou richt, ik weet dat jij niet de enige bent. Maar is het nou zo gek om jou (en al die anderen) aan te raden ‘nieuws’ dat jou al bekend is, gewoon over te slaan? Of om alleen te reageren op de inhoud van het nieuws?
  Houd deze site alstjeblieft leuk!

 • Profielfoto
  iamthei

  Haha, besluit van dit artikel: hetzelfde, maar slechter. Slechter uitgevoerd en afgewerkt. En om even mee te gaan in de discussie hierboven: ik vind dit artikel best goed uitgewerkt en met veel foto’s. Ik volg applenieuws op iPhoneclub, iPadclub en verschillende channels op Youtube. Ik vind onemorething, oa met z’n podcast, een perfecte aanvulling hierop.

 • Profielfoto
  Rub3n

  Tja, het is gewoon een nieuw soort hoes.

  Je gaat niet nog een keer het wiel uitvinden. Zou er nou geen enkele fabrikant meer een hoes kunnen maken die erbovenop ligt, aan de zijjkant vastzit en een schoonmakende binnenkant heeft?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Even voor de duidelijkheid.

  IK VIND DIT EEN FANTASTISCHE WEBSITE!!

  De hoesjes zijn gemaakt voor een heel ander apparaat en zijn daarmee geen bedreiging voor de verkoop van de hoesjes van Apple. Dus ik denk niet dat het gaat lukken om een schade vergoeding te krijgen als Apple dat gaat proberen. Want welke schade heeft Apple geleden dan?

  Als het puur om patenten gaat,… wellicht lukt het om daar iets uit te halen. Maar zou niet weten wat zo iets waard is.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  pure namaak, niets meet, niets minder!

  samsung had zijn stempel gewoon niet moeten geven, dan was dit geen nieuws geweest!

 • Profielfoto
  djneo

  Dan wil ik hem ook voor de ipad 1

 • Profielfoto
  ronaba
 • Profielfoto
  Jojo890

  De Smart Cover van Apple kan geen kopie zijn, ze hebben tevens patent op dit systeem. Dus een aanklacht zal er zeker weten komen…

 • Profielfoto
  R-Flow

  Dit bedrijf is echter wel intelligent genoeg om een Smart Cover te maken die óók de achterkant beschermd. Voor €40 vindt Apple het blijkbaar geen probleem dat je achterkant lekker onder de krassen komt…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De achterkant is van aluminium, dat krast bijna niet. De enige reden dat ze de achterkant beschermen is omdat er geen gebruik wordt gemaakt van magneten, wat een stuk mooier is, naar mijn mening.

 • Profielfoto
  PimPamPet

  Apple heeft bij de introductie van de ipad2 en de smart cover duidelijk gesteld dat ze de iPad zo dun mogelijk wilden laten zijn en zo min mogelijk inbreuk wilden doen aan de hele dunne look and feel van de iPad 2. Daarom gekozen voor alléén een voorkant.

  Ik ben er erg blij mee. Het is tenslotte een gebruiksvoorwerp en alleen zuinig zijn op het glas is meer dan prima.

 • Profielfoto
  R-Flow

  De achterkant is van aluminium, dat krast bijna niet.

  Ik heb al sinds 25 maart een iPad 2 hier liggen dus ben op de hoogte waar de achterkant van gemaakt is. Verder is echt werkelijk waar onzin wat je verkondigd. De achter- en zijkant van de iPad 2 is vrij kras en deuk gevoelig als je niet oppast, heb dit aan den lijve ondervonden.

 • Profielfoto
  Little Idiot

  :eek:

  GENIEAAL

  Wat is dit voor een dier?
  En de “smartcover” ; goed design wordt gekopieerd, slecht design niet…:smile: