Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 juli 2011
Leestijd: 1 minuut

Pssst, hey… prototypje kopen?

Weet je nog, toen vorig jaar de iPhone 4 voortijdig het wereldnieuws haalde? Een onfortuinlijke Apple-medewerker had een prototype van het toestel laten liggen in een café. Via een louche tussenhandelaar kwam het in handen van Gizmodo. Zo’n zelfde prototype iPhone 4 is nu open en bloot te koop op eBay. Maar voordat je je portemonnee trekt zijn er een paar dingen die je moet weten.

Allereerst verschilt het prototype in weinig van een reguliere iPhone 4. De volumeknoppen hebben geen + en – symbool en op de achterkant staan X-symbolen in plaats van de cijfercodes op de normale iPhone. Ook is er een unieke code op de voor- en achterkant in het glas geëtst. Denk je de blits uit te kunnen hangen met je prototype-iPhone dan moeten we je teleurstellen: verkoper ‘jtmaxo’ is zo eerlijk te melden dat het apparaat niet geactiveerd kan worden door iTunes en dus onbruikbaar is.

Ondanks dit alles wil de verkoper wel minimaal $1550,- voor dit stukje recente telefoniehistorie hebben. Mocht dit je niet afgeschrikt hebben, dan komt er nog één teleurstelling aan: het iPhone 4 prototype wordt niet internationaal verstuurd. Jammer maar helaas; je zal je vakantiegeld aan iets anders moeten besteden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pssst, hey… prototypje kopen?
Sluiten