Pssst, hey… prototypje kopen?

18 reacties

Weet je nog, toen vorig jaar de iPhone 4 voortijdig het wereldnieuws haalde? Een onfortuinlijke Apple-medewerker had een prototype van het toestel laten liggen in een café. Via een louche tussenhandelaar kwam het in handen van Gizmodo. Zo’n zelfde prototype iPhone 4 is nu open en bloot te koop op eBay. Maar voordat je je portemonnee trekt zijn er een paar dingen die je moet weten.

Allereerst verschilt het prototype in weinig van een reguliere iPhone 4. De volumeknoppen hebben geen + en – symbool en op de achterkant staan X-symbolen in plaats van de cijfercodes op de normale iPhone. Ook is er een unieke code op de voor- en achterkant in het glas geëtst. Denk je de blits uit te kunnen hangen met je prototype-iPhone dan moeten we je teleurstellen: verkoper ‘jtmaxo’ is zo eerlijk te melden dat het apparaat niet geactiveerd kan worden door iTunes en dus onbruikbaar is.

Ondanks dit alles wil de verkoper wel minimaal $1550,- voor dit stukje recente telefoniehistorie hebben. Mocht dit je niet afgeschrikt hebben, dan komt er nog één teleurstelling aan: het iPhone 4 prototype wordt niet internationaal verstuurd. Jammer maar helaas; je zal je vakantiegeld aan iets anders moeten besteden.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  oostie

  Ding heeft ook al behoorlijk wat krassen of zie ik dat verkeerd?

 • Profielfoto
  Tumbler

  Als tie niet zoveel verschilt van een 4 is het geld verspilling.:thumbsdown:

 • Profielfoto
  GT1988

  Koopje!

 • Profielfoto
  ronald

  Die heeft die bewust laten liggen. Marketing!

 • Profielfoto
  BJVR

  Voor de duidelijkheid dit is NIET de (eerste) prototype dat toen gevonden is in het cafe want die heeft Apple toen terug geëist en volgens mij was Gizmondo toen ook zo aardig om hem terug te geven voordat ze rechtszaken aan hun broek kregen.

  Dit zal vast een toestel zijn van een medewerker die hem heeft mogen houden na zijn test-dagen.
  Al lijkt me dat ook weer raar want ik denk niet dat Apple blij zal zijn met dit soort money making onzin.

 • Profielfoto
  ray-

  adh van de code weten ze bij apple volgens mij wie hem oorspronkelijk had

 • Profielfoto
  Xcode

  Als deze man er niet alles aan gedaan heeft om het toestel weer bij de huidige eigenaar te krijgen, dan is het toestel dus gestolen en is hij een dief. En ik koop bij voorkeur geen producten van dieven… dat is heling. Bovendien zou ik het zelf ook niet leuk vinden als iemand mijn iPhone doorverkoopt.

 • Profielfoto
  JoelCoster

  woa, een apple product zonder chinese kloons

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Oh oh oh mensen, wat zijn we allemaal weer heilig. Is het niet een enorme grap. Dat iemand $1550 vraagt voor een prototype van een al een jaar bestaand model iPhone, dat je helemaal niet eens kunt gebruiken. :crazy:

 • Profielfoto
  karelschapie

  ik ben niet zo ‘in-to’ unlocken maar activatie valt toch te omzeilen?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Psssst……als iemand me een prototype van de iPhone 5 zou kunnen verkopen…..GRAAG!!

 • Profielfoto
  Needler

  Gisteren stond het hoogste bod op $100.000 :S En nu is ie weer gereset?

 • Profielfoto
  Macbooker
 • Profielfoto
  ernst.

  Het is duidelijk dat men hier verwacht dat men op de langere termijn een slaatje eruit kan slaan op financieel gebied terwijl de ervaring leert dat de oude meuk van Apple maar relatief een hoge prijswaarde heeft.
  Dus tenzij er een echte gek is die toch niet weet wat hij met al zijn geld moet doen,is elk bod boven de 300 euro er 1 teveel gezien alle complicaties met dit toestel.( jaja proto…en dan? alsof er niet meer proto’s straks opduiken bij andere eerdere iPhone versies):neutral:

 • Profielfoto
  PrOnTo

  Dit is leuker:)

  Werkt dat?

  Ontopic: Opzich is dit wel echt iets voor rijke geeks en verzamelaars.

 • Profielfoto
  Jojo890

  Dan wacht ik liever op de iPhone 5:P

 • Profielfoto
  Theunis_B

  Op dit moment moet je bof boven de $1.000.099.01 zijn om de hoogste bieder te worden.:grin:

  BTW: wilde Apple hem niet terug hebben toen ze hoorde dat Gizmodo hem had?

 • Profielfoto
  gielk

  Dit is leuker:)

  ja het lukt niet of wel ik heb er al 10 maar als je redeem doet enz. werkt niks ? dan kom je op je facebook pagina…

  of is het jouw wel gelukt

  OT,,,, Ik heb het er NIET voor over leuk bedacht maar beetje flauw en onzin ! wel goeie tekst !