Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 4 juli 2011

“Op een Windowsmachine kan geen literatuur ontstaan”

Ilja Leonard Pfeijffer doet in zijn column in NRC Next op verzoek uit de doeken hoe zijn dag als schrijver eruit ziet. En omdat zijn schare fans blijkbaar graag geïnteresseerd is in de details, onthult hij ook welke tools hij zoal gebruikt. En dat gaat verder dan een Moleskine boekje en Rotring.

“Het ligt er helemaal aan wat ik schrijf. Als ik voor de krant moet schrijven, schrijf ik alles direct op de computer. Een Apple Macintosh natuurlijk. Op een Windowsmachine kan geen literatuur ontstaan.” Een gewaagde uitspraak die vraagt om uitleg.

Dat Ilja niet over een iPad met Pages beschikt, bewijst hij iets later: “Hoewel ik een laptop heb, neem ik mijn computer niet mee naar het café. Dat ziet er veel te pretentieus uit. De grote schrijver is aan het werk. Oehoe. Welbeschouwd zit je gewoon voor gek.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Op een Windowsmachine kan geen literatuur ontstaan”
Sluiten