Nu ook Europees verkeer in Google Maps

8 reacties

Het nieuws is niet ‘heet van de naald’, maar wel handig voor iedereen zonder TomTom Traffic Assist. Google heeft haar Google Maps-service een update gegeven, waardoor in 13 Europese landen nu ook de verkeersdrukte kan worden weergegeven op de kaart of satellietfoto.

Met een groene, oranje of rode lijn wordt de doorstroming weergegeven op de kaart. Het gaat hierbij om snelwegen en doorgaande wegen in grote steden. Op de iPhone en iPad kun je dit aanzetten door de kaart in de rechter onderhoek ‘om te vouwen’ en te kiezen voor Verkeer.

Zowel op de computer als op smartphones die gebruik maken van Google Maps is de nieuwe functionaliteit – zonder updaten – direct beschikbaar. Zorgelijk voor de beurskoers van TomTom is dat de gratis Google Maps Navigation App voor Android-toestellen ook de beschikking heeft gekregen over deze vorm van live verkeersinformatie.

De uitbreiding van Google Maps volgt op de invoering van Google Transit afgelopen december, waarmee de dienstregeling van de NS en het Amsterdamse GVB toegevoegd zijn aan Google Maps. Wanneer ook andere Nederlandse OV-bedrijven worden toegevoegd is niet bekend.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MrHammond

  Het OV hier in Zwitserland zit al lang in Google-Maps, erg handig!

 • Profielfoto
  Arno

  Beetje oud nieuws inderdaad, maar wel verdraaid handig:)

 • Profielfoto
  DennisDe

  Nou zeg, dit is al op verschillende sites vorige week maandag gepost en jullie komen er nu pas mee, vind het nieuws op omt steeds minder worden, weinig nieuws en vaak ook laat pas, en dan heb ik het al gelezen op andere nieuws sites.

 • Profielfoto
  macoky

  Ik zou toch graag willen weten waar Google de informatie vandaan haalt. Zo kun je ook bepalen hoe actueel de informatie is.

 • Profielfoto
  YourBuddy

  @macoky, Google berekent de live verkeerssituaties in de helft van de EU-lidstaten op basis van de positie en bewegingssnelheid van mobiele telefoons die locatie-informatie delen met het technologiebedrijf. TomTom hanteert een vergelijkbare werkwijze voor zijn dienst HD Traffic.

 • Profielfoto
  Sufkont

  Ik zou toch graag willen weten waar Google de informatie vandaan haalt. Zo kun je ook bepalen hoe actueel de informatie is.

  Weet je nog dat de iPhone onthield waar je was?
  Dat doen al die Android dingen natuurlijk ook, maar dan met een commerciele bedoeling….
  Waarom zou Google anders iets doen?

 • Profielfoto
  menu

  Bij totmtom kan iedereen route plannen met verkeersinformatie. Ontzettend handig rondom amsterdam deze dagen. Als je vlak voor je vertrekt je route checkt an je echt veel tijd besparen

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  Whoa, dit is toch wel mooi zeg! “Today I learned…”