Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 20 juli 2011

Nieuwe Air vervangt witte MacBook

Zoals verwacht brengt deze woensdag ons niet alleen een leeuw, maar ook een nieuwe MacBook Air. De bekende termen zijn van toepassing: nog sneller, nog goedkoper, nog beter. De introductie van de nieuwe Air betekent het einde van de laatste plastic laptop die Apple nog maakte: De MacBook is niet meer, leve de 11″ MacBook Air!

Voor € 50,- minder krijg je nu een 1,6 GHz Intel Core i5 processor in de instap 11 inch gelepeld. Ook zit er een modernere Intel HD Graphics 3000 videokaart in én heeft Apple het zelfs voor elkaar gekregen om er een backlit toetsenbord in te proppen. De verdere specificaties, zoals de 64 GB solid state drive, 2GB ram en resolutie, blijven gelijk. Met € 949,- is dit de goedkoopst verkrijgbare nieuwe MacBook.

De iets duurdere 128 GB 11″ krijgt naast dezelfde i5 processor, videokaart 2 GB en backlit toetsenbord meer geheugen aan boord. De prijs hiervan is gelijk gebleven: € 1.149,-.

Wanneer we naar de 13″ MacBook Air kijken, zien we ook nog steeds twee smaken die gelijk zijn gebleven in prijs en opslagcapaciteit: 128 en 256 GB. Beiden komen met een iets snellere 1,7 GHz i5 processor, 4 GB geheugen, backlit toetsenborden en dezelfde Intel HD Graphics videokaart als in de 11″.

De Mini Displayport heeft op de Air plaats gemaakt voor een Thunderbolt port. Daarop kan het nieuwe 27″ Thunderbolt Cinema Display aangesloten worden dat ook vandaag geïntroduceerd is. De port heeft dezelfde vorm als de Mini Displayport en gelukkig werken de oude Cinema Displays ook nog op de nieuwe Air.

Voor de echte number crunchers onder ons, kunnen zowel de kleine als de grote Air ‘Built to Order’ geleverd worden met een 1,8 GHz Intel Core i7 processor. Oh, en OS X Lion is uiteraard voorgeïnstalleerd.

Reageer op artikel:
Nieuwe Air vervangt witte MacBook
Sluiten