Nieuwe Air vervangt witte MacBook

55 reacties

Zoals verwacht brengt deze woensdag ons niet alleen een leeuw, maar ook een nieuwe MacBook Air. De bekende termen zijn van toepassing: nog sneller, nog goedkoper, nog beter. De introductie van de nieuwe Air betekent het einde van de laatste plastic laptop die Apple nog maakte: De MacBook is niet meer, leve de 11″ MacBook Air!

Voor € 50,- minder krijg je nu een 1,6 GHz Intel Core i5 processor in de instap 11 inch gelepeld. Ook zit er een modernere Intel HD Graphics 3000 videokaart in én heeft Apple het zelfs voor elkaar gekregen om er een backlit toetsenbord in te proppen. De verdere specificaties, zoals de 64 GB solid state drive, 2GB ram en resolutie, blijven gelijk. Met € 949,- is dit de goedkoopst verkrijgbare nieuwe MacBook.

De iets duurdere 128 GB 11″ krijgt naast dezelfde i5 processor, videokaart 2 GB en backlit toetsenbord meer geheugen aan boord. De prijs hiervan is gelijk gebleven: € 1.149,-.

Wanneer we naar de 13″ MacBook Air kijken, zien we ook nog steeds twee smaken die gelijk zijn gebleven in prijs en opslagcapaciteit: 128 en 256 GB. Beiden komen met een iets snellere 1,7 GHz i5 processor, 4 GB geheugen, backlit toetsenborden en dezelfde Intel HD Graphics videokaart als in de 11″.

De Mini Displayport heeft op de Air plaats gemaakt voor een Thunderbolt port. Daarop kan het nieuwe 27″ Thunderbolt Cinema Display aangesloten worden dat ook vandaag geïntroduceerd is. De port heeft dezelfde vorm als de Mini Displayport en gelukkig werken de oude Cinema Displays ook nog op de nieuwe Air.

Voor de echte number crunchers onder ons, kunnen zowel de kleine als de grote Air ‘Built to Order’ geleverd worden met een 1,8 GHz Intel Core i7 processor. Oh, en OS X Lion is uiteraard voorgeïnstalleerd.

Reacties

55 reacties
 • Profielfoto
  KiDo

  Hadden ze niet moeten doen….

 • Profielfoto
  tyler

  wel geen verlicht toetsenbord volgens mij ?:o

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  13″ t.o. 11″ vind ik ook niet meteen ‘vervangbaar’… En vanaf je de 13″ neemt lig je alweer aan heel wat meer dan de MacBook. De stap is begrijpelijk maar ik vind het een beetje zonde…

 • Profielfoto
  darkken

  verbeter me als ik het verkeerd zeg.

  maar 1,8 ghz vind ik echt weinig als vervaning voor de “gewone” macbook.
  mijn 5 jaar oude macbook heeft al 2.0 ghz.
  dus vind het echt dom dat ze de macbook eruit gedaan hebben. (juist nu ik zat te wachten op de nieuwe macbooks om er 1tje aan te schaffen.)

 • Profielfoto
  CMD-Z

  damn! mooi apparaatje zo!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Darken: Het is een i5 tegenover een Intel Core 2 Duo… De Ghz doen er niet zoveel toe hier.;)

 • Profielfoto
  thiby

  darkken 1 minuut geleden
  verbeter me als ik het verkeerd zeg.
  maar 1,8 ghz vind ik echt weinig als vervaning voor de “gewone” macbook.
  mijn 5 jaar oude macbook heeft al 2.0 ghz.
  dus vind het echt dom dat ze de macbook eruit gedaan hebben. (juist nu ik zat te wachten op de nieuwe macbooks om er 1tje aan te schaffen.)

  je moet niet kijken naar de kloksnelheid van de processors om te kijken hoe snel je computer is

 • Profielfoto
  KiDo

  @ Darken: Het is een i5 tegenover een Intel Core 2 Duo… De Ghz doen er niet zoveel toe hier.;)

  Toch denk ik dat die processor in dat 11″ geval niet veel tot niet sneller gaat zijn dan de 2.4 van de laatste macbook. En de videokaart is sowieso een forse achteruitgang, laat staan het beeldformaat en het gebrek aan een dvdspeler…

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  @darkken
  bij apple, nieuwer is altijd beter, sneller, goedkoper.

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  Fantastisch! Iedereen aan de Air!

 • Profielfoto
  Tammestein

  De 13″ instapper met drive is besteld – staat een levertijd binnen 24 uur voor. Ben benieuwd of ze dat halen..

 • Profielfoto
  Rygu

  Toetsenbord is inderdaad verlicht. Waarschijnlijk hebben ze bij Apple ook het bouwproces verbeterd zodat de laptop wél goed afsluit (bij mij is m’n scherm 1mm krom).

  Weet iemand in hoeverre de Intel HD Graphics 3000 beter is dan de Nvidia GeF/320M? En de nieuwe i5/i7 CPU’s zijn wat zuiniger, klopt dat?

 • Profielfoto
  BigAL

  Wat een baggerbesluit zeg.

 • Profielfoto
  KiDo

  Toetsenbord is inderdaad verlicht. Waarschijnlijk hebben ze bij Apple ook het bouwproces verbeterd zodat de laptop wél goed afsluit (bij mij is m\’n scherm 1mm krom).

  Weet iemand in hoeverre de Intel HD Graphics 3000 beter is dan de Nvidia GeF/320M? En de nieuwe i5/i7 CPU\’s zijn wat zuiniger, klopt dat?

  Intel HD Graphics 3000 zijn niet beter dan de 320M, lees: http://t-gaap.com/2011/3/9/macbook-graphics-face-off-intel-hd-graphics-3000-vs-nvidia-geforce-320m

  Processors zijn inderdaad zuiniger, maar die 1.8Ghz versie is niet veel tot helemaal niet sneller dan de 2.4 die in de laatste macbook zat…

 • Profielfoto
  diotav

  Dit is geen verassing. De MacBook past niet in de alu-lijn.

 • Profielfoto
  KiDo

  Dit is geen verassing. De MacBook past niet in de alu-lijn.

  ibook paste ook niet in de titaniumlijn, toch was ie er, en was ie er lang. Beetje onzinopmerking om daar nu nog mee te komen.

  Ik vind persoonlijk dat de specs belangrijker zijn dan of het past bij de rest van hun apparaten, het design was prima, en zag er haarfijn uit.

 • Profielfoto
  diotav

  Ik had al geen MacBook meer verwacht bij de vorige generatie Air.

  ps. Wat een opgewonden standjes hier.

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Ik heb de 13″ 256GB uitgebreid met een 1,8Ghz i7 besteld:heart:
  Na 3 maandjes wachten. Nu maar wachten.:money:

 • Profielfoto
  diotav

  @Lowtemp .. erg nice!

 • Profielfoto
  Sjurkie

  @KiDo
  De snelste processor in de ‘oude’ air was de 2,13Ghz, die haalde een CPU Mark score van 1527. De 2.4 Core 2 duo in de Macbook haalde een score van 1620.

  Van de eenvoudigste nieuwe processor, de i5 1,6ghz (zover ik kan achterhalen de 2467M) zijn nog geen benchmarks maar het ‘kleine broertje’, de 1.4 scoort in CPU Mark 2222, wat meer dan 35% sneller is dan de 2,4 Core 2 duo. De 1.6 zal dan zeker sneller zijn om over de 1.8 nog maar te zwijgen.

 • Profielfoto
  KiDo

  @KiDo
  De snelste processor in de \’oude\’ air was de 2,13Ghz, die haalde een CPU Mark score van 1527. De 2.4 Core 2 duo in de Macbook haalde een score van 1620.

  Van de eenvoudigste nieuwe processor, de i5 1,6ghz (zover ik kan achterhalen de 2467M) zijn nog geen benchmarks maar het \’kleine broertje\’, de 1.4 scoort in CPU Mark 2222, wat meer dan 35% sneller is dan de 2,4 Core 2 duo. De 1.6 zal dan zeker sneller zijn om over de 1.8 nog maar te zwijgen.

  Ja dat zal best zijn, jammer genoeg heb je daar in OSX zeer weinig aan omdat de UI van OSX vooral teert op de videokaart. En gezien die slechter is, zal je van die i5 kwaliteiten weinig tot niets merken.

  Daar komt nog eens bij dat de echte kwaliteiten in de nieuwe i5 chips niet volledig benut kunnen worden met een kloksnelheid(je) van 1.6Ghz, dus biedt het 0% meerwaarde in mijn ogen.

 • Profielfoto
  robbinonline

  Tammestein 26 minuten geleden
  De 13″ instapper met drive is besteld – staat een levertijd binnen 24 uur voor. Ben benieuwd of ze dat halen..

  Goedlezen er staat: Verzendklaar: Binnen 24 uur
  Dus niet bezorgd binnen 24 uur.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Klopt, maar OSX draaide ook gewoon op de allereerste generatie MacBook Air (die eerste had een nog slechtere videokaart). Dus over het OS hoef je je geen zorgen maken, lijkt mij;).

 • Profielfoto
  FastMac

  Waited for this one! Eindelijk weer een laptop kopen!! En nu een heerlijke lichte, kleine 11″ MacBook Air met 128gb SSD (wat dan weer een grote snelheidswinst is ten opzichte van de met harddisk opererende MacBook plastic).

  Dank u Apple, ik geef die 1149.- weer graag aan u uit!

 • Profielfoto
  KiDo

  Nee, maar omdat Sjurkie over benchmarks begon, wilde ik alleen maar even aangeven dat die benchmarks in dit geval niet veel uit zullen gaan halen.

  En ja OSX draaide gewoon op de allereerste generatie macbook air, maar vind je ook niet dat nu met Lion met zijn minimumeisen van 2GB, de 2GB van de 11″ aan de krappe kant is?

  Al met al vind ik het geen goede vervanger, meer een snelle netbook, dan een volwaardige laptop.

 • Profielfoto
  thegame1512

  Weet nog niet of ik ga upgraden naar de nieuwe MBA. Heb nu een 13 inch 4GB 128GB late 2010. Ik vind een backlit keyboard wel mooi, maar het is ook wel veel gedoe, moet deze kwijt zien te raken via marktplaats etc.

  Verder is de snelheidsupgrade niet echt de moeite waard, en thunderbolt zal ik voorlopig nog niet gaan gebruiken denk ik. Aan de andere kant heeft mijn laptop nu nog waarde en is de vernieuwde meer future proof.

  Wat zouden jullie doen? Zijn er bedrijven die oude MBA’s inruilen voor nieuwe + bijbetaling?

 • Profielfoto
  Sjurkie

  @KiDo
  Vertel maar eens waarom de echte kwaliteiten van de i5 niet bij een lager aantal Mhz benut kunnen worden, aangezien dat volstrekte onzin is (en dan heb ik het over zaken als verbeterde architectuur, meer cache, betere multithreading en meer cores).

  Wat de GPU betreft, definieer slechter. Sommige tests spreken voor de Intel, andere voor de NVidia, dat betekend dat ze dicht bij elkaar liggen. Het grootste commentaar richting Intel is altijd de waardeloze kwaliteit van de drivers geweest, wat voor de MACs niet opgaat aangezien Apple daarvan de drivers schrijft.

  Samenvattend: de GPU is vergelijkbaar met de Nvidia-oplossing en de CPU is vele malen sneller geworden; ergo: het hele apparaat is een stuk sneller dan het macbook was, nog ongeacht de betere performance van de SSD vs. HDD.

 • Profielfoto
  AXN

  Hmm ben benieuwd hoe snel de MBA bij de APRs te krijgen zijn, anders wordt het online bestellen.

 • Profielfoto
  KiDo

  @KiDo
  Vertel maar eens waarom de echte kwaliteiten van de i5 niet bij een lager aantal Mhz benut kunnen worden, aangezien dat volstrekte onzin is (en dan heb ik het over zaken als verbeterde architectuur, meer cache, betere multithreading en meer cores).

  Wat de GPU betreft, definieer slechter. Sommige tests spreken voor de Intel, andere voor de NVidia, dat betekend dat ze dicht bij elkaar liggen. Het grootste commentaar richting Intel is altijd de waardeloze kwaliteit van de drivers geweest, wat voor de MACs niet opgaat aangezien Apple daarvan de drivers schrijft.

  Samenvattend: de GPU is vergelijkbaar met de Nvidia-oplossing en de CPU is vele malen sneller geworden; ergo: het hele apparaat is een stuk sneller dan het macbook was, nog ongeacht de betere performance van de SSD vs. HDD.

  Het apparaat blijft een netbook met zijn rampzalig kleine scherm. En zal dus ook nooit het volledige pakket kunnen leveren zoals de witte macbook dat deed.

 • Profielfoto
  BigAL

  @Sjurkie: helemaal mee eens.
  Iedereen die niet snapt dat de MBA gewoon een uitgeklede netbook is, zal het ook nooit snappen.

 • Profielfoto
  Cetafille

  ik heb een macbook air besteld rond 16.00 uur. maar heb nog steeds geen bevestigingsmail binnen. hoort dit?

 • Profielfoto
  XBL

  Het apparaat blijft een netbook met zijn rampzalig kleine scherm. En zal dus ook nooit het volledige pakket kunnen leveren zoals de witte macbook dat deed.

  De 11″ wel. Maar de oude witte MacBook was toch enkel 13″? Dat kan ook gewoon bij een MBA. MBA is gewoon een volwaardige laptop, al moet je ivm de dikte (dunte?) wel inleveren op opslag en geheugen.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Het apparaat blijft een netbook met zijn rampzalig kleine scherm. En zal dus ook nooit het volledige pakket kunnen leveren zoals de witte macbook dat deed.

  Dan neem je de 13″, opgelost. Eerst zijn cpu en gpu het probleem, zodra doordringt dat dat ‘probleem’ niet aan de orde is, wordt het scherm het probleem.

  Prima, dan pak je de 13″, is dat te duur? Dan pak je de Pro 13″. Betaal je iets meer maar dan heb je wel de ca. 2 inch die je zo graag wilt hebben, want op resolutie-gebied scheelt het maar erg weinig.

  En wat betreft het continu vergelijken met een netbook: pak een netbook, pak een 11″ MBA en werk op elk van de apparaten een dag. Een kijken of je het dan nog een netbook noemt. Het _enige_ waarop de apparaten vergelijkbaar zijn is de footprint en het gewicht.

  @Cetafille
  Toen ik onlangs m’n Macbook Pro besteld ging er ook wat tijd overheen. Daarnaast heb je nu te maken met een wat verhoogde vraag, het kan dus even duren. Heb je morgenochtend nog niet, gewoon even Apple bellen.

 • Profielfoto
  Cetafille

  @sjurkie okee bedankt. Nog een vraag. ik heb zojuist een mail ontvangen van [email protected]
  Er wordt in vermeld dat ik mijn paspoort en creditcard moet scannen en een kopie op moet sturen. Is dit ook de normale gang van zaken?

 • Profielfoto
  MacMartino

  Lijkt me niet!

 • Profielfoto
  KiDo

  Het apparaat blijft een netbook met zijn rampzalig kleine scherm. En zal dus ook nooit het volledige pakket kunnen leveren zoals de witte macbook dat deed.

  Dan neem je de 13″, opgelost. Eerst zijn cpu en gpu het probleem, zodra doordringt dat dat \’probleem\’ niet aan de orde is, wordt het scherm het probleem.

  Als jij nou gewoon eens zou lezen wat ik zeg in plaats van alleen maar beetje in het wildeweg te lullen, dan had je kunnen zien dat alle drie de punten al vanaf het begin heb genoemd. En dus niet eerst dit en dan dat, maar alledrie tegelijk, dat jij het een voor aan pakt omdat het anders misschien te snel voor je gaat, jouw probleem. Niet zo lopen winen vent.

  En de problemen zijn wel degelijk aan de orde, want probeer jij maar eens stabiele framerates in spellen te krijgen met die intel kaart. Dat gaat dan met de nvidia toch een stuk beter. Het enige voordeel dat ik aan die MBA kan opnoemen moet dan wel de SSD zijn, maar ook hier kleeft het nadeel aan dat het instapmodel (ja, het instapmodel) maar 64GB (64?????) aan ruimte heeft, dat is toch ook niet meer van deze tijd.. Van 250 terug naar 64 vind ik geen “replacement”, nee, dat is een achteruitgang.

  En waarom zou ik de 13″ pakken, het gaat in dit geval om de “vervanger” van de 13″ macbook. En vergis ik me nou? Of is dat plots een 11″ MBA? Ja verdomd zeg, dat is zo!:eek:

  Je hebt mij de 13″ MBA ook geen netbook horen noemen, ik had het over de 11″ zoals je wellicht ook wel had kunnen lezen. Dus blijf dan zelf ook gewoon bij de vergelijking instapmodel (11″ dus) MBA met de MacBook (13″ dus), dat houd het in ieder geval duidelijk.
  :thumbsdown:

 • Profielfoto
  wodkalime14

  Ik ben alleen maar heel erg blij dat ik nog mooi een laatste witte macbook exemplaar heb gekregen voor mijn werk. Het is de perfecte maat om mee te nemen naar klanten, dingen te presenteren, maar ook prima geschikt om op te werken met meer als voldoende hardeschijf ruimte:) Macbook air is mooi om te zien maar zou voor mij niet praktisch zijn. Maar de macbook pro 13 inch is er ook nog, lijkt mij een prima alternatief. Maar toch wel jammer om nu echt afscheid te moeten nemen van de laatste witte apple:(

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Als jij nou gewoon eens zou lezen wat ik zeg in plaats van alleen maar beetje in het wildeweg te lullen…

  Oh oh, ik raak ergens een gevoelige – heel gevoelige – snaar. Reageer alsjeblieft een beetje normaal. Je opmerkingen richting mijn persoontje zal ik als niet gezien beschouwen.
  .
  Voor je punt van stabiele framerates: zie mijn eerdere reactie. De intel-kaart doet het prima in benchmarks, zowel bij Anandtech als Notebookcheck komt de kaart er – op de mac – beter uit dan de Nvidia-oplossing, bij Macworld komt de intel kaart in de buurt. De prestaties in games zijn dus vergelijkbaar.
  .
  Van 250GB terug naar 64GB is inderdaad minder. Of de verminderde capaciteit ook een achteruitgang is ligt aan de wensen van de gebruiker. Wie meer snelheid wil heeft een vooruitgang, wie meer ruimte wil gaat er op achteruit.
  .
  Waarom de 13″ pakken? Wil je de air puur als vervanger van de oude Macbook zien, dan ga je er met de 11″ ruim 25.000 pixels op vooruit.
  .
  Voor wat betreft de vergelijking tussen Air en Netbook, zie mijn vorige reactie, ik noem daar ook specifiek de 11″.
  .
  Ik ben oprecht blij met het verdwijnen van het laatste plastic model van Apple want het scheelt mij veel gezeur van kennissen met beschadigde laptops. De casing van de Macbooks (met uitzondering van het unibody-model) is nooit echt geweldig geweest, zeker in vergelijking met de unibodies. Wanneer iemand bij mij kwam voor advies over een Apple-notebook was een blik op mijn Macbook Unibody voldoende om de ‘gewone’ Macbook van het lijstje te schrappen, als een laptop na 2,5 jaar en 75000km reizen er nog zo uitziet dan ga je niet voor een plastic model. De MBA is nu wat vriendelijke geprijsd en heeft wat betere features dus voor veel kennissen van mij is dit een prima alternatief voor de iets duurdere Pro.
  .
  @Cetafille
  Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen aangezien ik altijd met een bankoverschrijving of op rekening bestel. Als ik even rondzoek kom ik het wel vaker tegen en het blijkt wel van Apple zelf te zijn. Persoonlijk zou ik als dubbelcheck even bellen.

 • Profielfoto
  Newsphoto

  Ik had gehoopt dat in de nieuwe generatie MBA’s een 3G simm kaart slot zou zitten, maar helaas. Verder prachtige machines natuurlijk.

  Mooi formaat en gewicht voor in de fototas.

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Ik heb een witte MacBook en daar speel ik Modern Warfare op, dat kan ik dus op de air dus vergeten. Ik, als ik wil blijven gamen op mijn laptop, moet dus nu behoorlijk wat geld meer uitgeven om mijn spelletje te kunnen blijven spelen. Want nu ben ik aangewezen op een Pro.

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Ik kan niet bewerken, dan maar zo. Om hetzelfde formaat beeldscherm te krijgen ben je zomaar 600 euro meer kwijt. Wow.

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Irritant dat je niet kunt bewerken. Ik heb even gekeken, maar je kunt dus 2 witte macbook’s kopen voor de eerste macbook waar je een normaal spel op kunt spelen.

 • Profielfoto
  cids

  To put these benchmarks into perspective, the 2010 17-inch 2.67 GHz Core i7 MacBook Pro scored 5423. For [$999] the 11-inch MacBook Air offers a benchmark on par with last year’s [$2499] 17-inch MacBook Pro.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik heb geen klachten. Binnenkort mijn MacBook white verkopen, early 2008.

  Alleen maar meer mensen die die Macs graag willen hebben ineens.:cool::thumbsup:

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Wat vreemd, de i5 en i7 in de air zijn dual core en niet quad core.

 • Profielfoto
  jamy016

  Het zat er natuurlijk al aan te komen. Mijn modelletje MacBook is dood. Ach ja, over een paar jaar misschien zo’n glimmende nieuwe Air:P (ik heb op ’t moment een MB Early 2009)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik blijf het niet slim vinden om de ‘witte’ eruit te halen. Dat was nou net het ideale instapmodel, vooral voor jongeren. En nog enigszins betaalbaar.
  Een MacBook Air is natuurlijk leuk voor internetten en emailen en wat je er verder mee kan, maar als ik naar mijn eigen kinderen kijk: die willen ook regelmatig DVD-tjes branden met films etc. Of muziek voor hun vrienden op een CD-tje branden en dan wordt het een heel gedoe met een aparte superdrive.
  Ook voor studiegebruik niet slim, want vaak krijgen ze van school CD’s of DVD’s.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En het argument dat het witte plastic niet past in de alu-lijn van Apple is natuurlijk onzin: de iPhone past daar ook nog steeds helemaal niet in. Tenzij de nieuwe iPhone natuurlijk een unibody van aluminium krijgt. Dat lijkt me helemaal het einde, maar niet waarschijnlijk

 • Profielfoto
  Tammestein

  Hij is binnen – gister om 16.00 besteld en voor 11 uur de volgende dag in huis – dat is toch grote klasse. Hij is heel mooi!!!!

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Grappig, twee collega’s die lang zaten te twijfelen tussen de Macbook en Pro hebben door het schrappen van de ‘gewone’ de knoop doorgehakt en gaan voor de Pro. Ineens is de 150 euro extra geen probleem:)

 • Profielfoto
  praiadelsol

  Heb zonet de Macbook Air met 256 gb gehaald! Wat een vet apparaat! Zeker icm Lion!

  Hij is echt super snel. Ik kom dan ook van een MBP 2.4 ghz….

 • Profielfoto
  Gunther_S

  De witte MacBook was gedoemd om te verdwijnen. Voor zo’n 200€ meer had je de 13″ MacBook Pro die qua prestaties aanzienlijk beter was en had ook 4GB RAM ipv 2GB. Om dan nog te zwijgen van het verlicht toetsenbord, stevigere alu behuizing, SD-kaartslot, FireWire 800 poort en de Sandy Bridge-processor.

  Ik zie dus de MacBook Air niet als vervanger van de MacBook White, maar gewoon als nieuwe instapper. Als je echt een vervanger voor de MacBook White wil, moet je nu gewoon even 200€ doorsparen en voor de 13″ Pro gaan.

  De grootste reden waarom mensen toch voor de witte gingen, was omdat deze de witte kleur had en dan heb ik het vooral over de vrouwelijke gebruikers.

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  @Gunther_S, die kwa prestaties aanzienlijk beter was? De MacBook Pro die van dezelfde generatie is als de laatste witte MacBook is technisch exact hetzelfde als de witte MacBook. Hij had alleen minder poorten.
  Hij is net zo snel, heeft dezelfde videokaart, zelfde processor, kan hetzelfde hoeveelheid geheugen aan (in de mijn snort gewoon 8gb).
  Dus, ik zie nog steeds geen reden waarom de witte MacBook weg moest.

  Inderdaad ik heb de MacBook gekocht omdat hij wit is.

 • Profielfoto
  Gunther_S

  @MadDonna Het klopt dat deze inderdaad dezelfde was in het begin van het jaar (maar dan met 4GB RAM). Eigenlijk heb ik het verkeerd geformuleerd. Ik bedoelde eigenlijk dat ik het had zien aankomen toen er bekend werd gemaakt dat de MacBook Pro een update kreeg en de MacBook White niet. De MacBook White draaide eigenlijk op “verouderde” hardware ten opzichte van de andere toestellen.