Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 20 juli 2011

Mac Mini: Thunderbolt erin, superdrive eruit

Apple heeft vandaag naast het nieuwe besturingssysteem en de nieuwe MacBook Air ook een nieuwe Mac Mini gelanceerd. Nieuw aan deze kleinste Mac is de ondersteuning voor Thunderbolt en de Sandy Bridge-processor die in de Mini zit. Dit maakt ‘m volgens Apple twee keer zo snel.

Door de nieuwe AMD Radeon HD graphics-processor is de kracht van de graphics ook verdubbeld. De ingebouwde superdrive is verdwenen, maar de Mac Mini kan wel verbinding maken met die van een andere Mac. Tevens is het mogelijk om de Mac Mini aan te sluiten op de MacBook Air SuperDrive.

De Mini Displayport heeft op de Mac Mini plaatsgemaakt voor een Thunderbolt-port. Daarop kan het nieuwe 27″ Thunderbolt Cinema Display aangesloten worden dat ook vandaag geïntroduceerd is. De port heeft dezelfde vorm als de Mini Displayport en gelukkig werken de oude Cinema Displays ook nog op de nieuwe Mini.

De Mac Mini is te koop in drie (standaard) uitvoeringen: de goedkoopste kost €599 en bevat een 500GB harddisk, een 2,3-GHz dual-core Intel i5-processor, een Intel HD Graphics 3000-grafische processor en 2 GB geheugen.
De tweede variant kost €799 en bevat een 500 GB harddisk, een 2,4-GHz dual-core Intel i5-processor, een AMD Radeon HD 6640M-grafische processor en 4 GB geheugen.
De derde uitvoering is bedoeld voor Lion Server en kost €999. Deze heeft een 500GB harddisk, een 2.0-GHz quad-core Intel i7-processor, Dual 500 GB 7200-rpm harde schijven, een Intel HD Graphics 3000-grafische processor en 4 GB geheugen.

Alle drie hebben de mogelijkheid tot uitbreiding naar 8 GB geheugen en een 750 GB harde schijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac Mini: Thunderbolt erin, superdrive eruit
Sluiten