Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 juli 2011

Chinese Nepple Stores

China, het land van namaak-iPods, -iPhones en -iPads blijft op geheel eigen wijze innoveren: er worden nu zelfs volledige Apple Stores nagebouwd! Een Amerikaans echtpaar dat in de Chinese stad Kumming woont stuitte op een winkel die in eerste instantie leek op een officiële Apple Store. Een logo op de gevel, hippe jongens en meisjes in de bekende blauwe t-shirts met lanyard, grote posters, houten tafels, alles klopte, of toch niet?

Het kostte niet veel tijd om door de façade te prikken: muren waren slecht geschilderd, op de posters waren verouderde producten te zien, meubels en trappen bleken gammel en de producten waren veel duurder dan in een ‘normale’ Apple winkel. De nep-Apple Store was het idee van een voormalig Authorized Reseller. Toen Apple er achter kwam dat de ondermer een té grote marge op zijn handel legde werd zijn reseller-licentie afgenomen. Dat weerhield hem er niet van om Macs en iOS apparaten te blijven verkopen onder het mom “if you can’t join them, copy them’. 

De site M.I.C. Gadget site ging naar aanleiding van dit verhaal op zoek en stuitte op nog véél meer voorbeelden van Nepple Stores in China, variërend van originele interpretaties tot hilarische namaak. Stuk voor stuk zijn deze winkels afhankelijk van de grijze importmarkt om aan hun verkoopwaar te komen waardoor de producten er een stuk duurder en voorraden er laag zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese Nepple Stores
Sluiten