Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 juli 2011

Man brengt nep-Mac naar échte Apple Store

Het moet gezegd; lef heeft hij wel, de man die onlangs de (echte) Apple Store in Shanghai binnenliep. Hij maakte een afspraak bij de Genius bar om zijn defecte MacBook Air na te laten kijken. So far so good, maar wat bleek: zijn Mac was niets meer dan goedkope Chinese namaak.

De overeenkomsten met een échte Mac hielden op bij het oplichtende logo. Verder bleek het ding niet meer dan een witte plastic Windows netbook. MIC Gadget (de site die het verhaal naar buiten bracht) heeft anderhalf jaar terug al aandacht besteed aan de namaak-Air.

Na de recente berichten over Chinese namaak-Apple Stores rest natuurlijk de vraag: is de nep-MacBook Air niet naar een nep-Apple Store gebracht? Een foto van het voorval, waarop aluminium wanden met het originele Genius Bar logo én medewerkers met daadwerkelijk hun naam op hun landaard te zien zijn, bewijst dat dat niet het geval was. Dit wordt verder ondersteund door de fameuze Apple Store service die de onfortuinlijke namaakkoper kreeg, want ondanks alles werd hij gewoon geholpen aan de Genius Bar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man brengt nep-Mac naar échte Apple Store
Sluiten