Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 25 juli 2011

MacBook Air krijgt toch FireWire

Veel mensen die video opnemen en bewerken torsen dagelijks een MacBook Pro met zich mee, omdat dit de enige draagbare Mac is die momenteel is voorzien van FireWire. Menig videograaf zal jaloers hebben gekeken naar de steeds dunner en lichter wordende MacBook Air… Maar ja, geen FireWire… Of toch?

De nieuwe Thunderbolt-poort die op de MacBook Air de plek van de Mini Displayport heeft ingenomen is veelzijdiger dan je mogelijk denkt!

Het bewijs daarvoor wordt geleverd door het nieuwe 27″ Cinema Display, dat met een Thunderbolt-kabel aan de Mac vastzit en aan de achterkant een FireWire 800 poort heeft. Een demo die ik vrijdag kreeg op een persbijeenkomst bij Apple in Amsterdam toonde aan dat een FireWire harde schijf die aangesloten was op zo een Cinema Display keurig in beeld verscheen op de MacBook Air.

MacBook Air met 27

Thunderbolt is door Intel ontwikkeld als een zeer veelzijdige interface die SCSI, SATA, USB, FireWire, Displayport en PCI Express moet gaan vervangen. Uit de persbijeenkomst blijkt dat ‘vervangen’ in dit geval gelukkig niet betekent dat ook alle randapparatuur moet worden vervangen. Sterker nog, het biedt nieuw perspectief voor de MacBook Air!

De eerste Thunderbolt-adapter van Sonnet: de Allegro. Prijs n.n.b.

Nu is het alleen nog wachten op een uitgebreider aanbod aan Thunderbolt-FireWire en Thunderbolt-Ethernet verloopjes, want om nou met een MacBook Air én een 27″ scherm op pad te gaan is het paard achter de wagen spannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air krijgt toch FireWire
Sluiten