Jan David Hanrath
Jan David Hanrath OMT Specials 27 juli 2011

Hé Lion, waar is m’n Bibliotheek?

Wanneer je in de Finder naar je thuismap gaat, kreeg je tot Mac OS X 10.6 Snow Leopard een map genaamd Bibliotheek te zien. Deze map bevat instellingen en programmagegevens die gekoppeld zijn aan jouw account. Denk hierbij aan lettertypes, iCal-agenda’s maar bijvoorbeeld ook je fysieke Mail-folders.

In OS X 10.7 Lion is deze map uit je thuismap verdwenen. Hoe kun je nu lettertypes kopiëren, handmatig je cachemap legen of je sleutelhanger overzetten naar een andere Mac zoals je dat vroeger gewend was?

Lion is de thuismap er nog steeds, alleen heeft Apple hem nu onzichtbaar gemaakt. Om toegang te krijgen tot de map moet je het volgende doen in de Finder:

  1. Kies uit het menu voor Ga > Ga naar map…
  2. Typ vervolgens het volgende in: ~/library of ~/bibliotheek
  3. Na het klikken op de knop Ga, wordt de map geopend en kun je als vanouds rommelen

Van Appletips leren we nog een andere manier: Klik in het menu op Ga en druk de ⌥-toets in. De Bibliotheek verschijnt nu in het lijstje.

Wees wel voorzichtig met deze map, want Apple heeft hem niet voor niets verstopt: er zit belangrijke informatie in en als je per ongeluk mappen of bestanden verplaatst of weggooit, kun je erg verdrietig worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hé Lion, waar is m’n Bibliotheek?
Sluiten