Levertijd iPad 2 aanzienlijk gedaald

12 reacties

Sinds het begin van de lancering van de iPad 2 is de levertijd van het apparaat hoog geweest. Nadat de eerste levering uitverkocht was sprong het op 2-3 weken, waarna er in april een weekje vanaf gehaald werd. Sinds vandaag hoef je nog maar 3-5 werkdagen te wachten op een iPad 2.

Nu je minder lang hoeft te wachten totdat je een iPad 2 tot je beschikking hebt vanuit de Online Apple Store is de kans groot dat de voorraden in fysieke winkels ook gaan aansterken. Apple maakt dus meer iPad’s 2 of de vraag is minder geworden na de geruchten over een iPad 3 in september.

Gaat Apple tegelijk met een nieuwe iPhone en iPod-lijn, een iPad 3 in september presenteren?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  RobbieB

  De geruchten op het moment zijn toch wel interessant.. een iPhone ‘lite’ en een iPad ‘HD’ naast de huidige/nieuwe modellen.

  Feit is dat de iPod een beetje aan het einde van z’n latijn is. De iPod Classic is nog steeds de best verkopende iPod (volgens een onderzoek uit 2010 overigens), maar de Nano en Shuffle aantallen lopen gewoon naar beneden. De iPod Touch is zeker als gametoestel voor tieners interessant, maar de lijn wordt toch een beetje uitgedund.

  Ik vermoed dat ze net zoals 10 jaar geleden met de iPod meerdere modellen in gaan voeren om een grotere markt te bereiken. Bij de iPhone verwacht men dit al jaren, maar feit is gewoon dat goedkopere modellen niet aan de standaarden voldoen die Apple stelt (kijk naar het iOS4 -> iPhone 3G probleem).

  Echter tonen ze nu met iOS5 aan dat dit prima kan draaien op een iPhone 3GS, waardoor een goedkoper model iPhone ook aannemelijker wordt (bv. een A4-chip met 512MB RAM in een iPod Touch/3GS-achtige behuizing).

  De iPad HD is ook een realistische gedachte. Ik verwacht geen kleiner of goedkoper model, ze zitten met de iPad al behoorlijk aan de ondergrens met de eisen die ze stellen aan hun producten. Echter zou een duurder, beter model wel een optie zijn. Interessant voor bv. pro-users, maar ook mensen met wat meer te besteden (kijk bv. naar hoeveel mensen een 15″ MBP topmodel of 27″ iMac kopen terwijl ze aan een goedkoper/kleiner model meer dan genoeg hebben.)

  Ik heb zin in September:D

 • Profielfoto
  MRNijhuis

  Nou ik heb m’n Ipad2 32GB met hoes en hdmi uitgang 28 juli besteld en vandaag is een deel verstuurd dus die 3 tot 5 werkdagen klopt ook niet helemaal!

 • Profielfoto
  Oldekamp

  In de toekomst besteld nog wel, toch wel knap! :O

 • Profielfoto
  koenvisser

  pfoe, ik heb hem een paar dagen geleden besteld.. Ik moet nog wel de 2 weken wachten.:(

 • Profielfoto
  MRNijhuis

  28 Juni bedoelde ik hehe

 • Profielfoto
  MacHanker.

  Ik kon niet wachten en gewoon hem bij de Mycom gehaald, hadden er overigens genoeg op voorraad van alle soorten en kleuren.

 • Profielfoto
  pim939

  Ik had die van mij lekker op de eerste dag (wel 3 uur in de rij maar dan heb je ook wat.)

 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Beetje jammer, die foto van de iPad 1 erbij.

 • Profielfoto
  BigAL

  Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de meeste mensen die een ipad2 wilden er inmiddels een hebben. Niet allemaal natuurlijk, maar als heel veel mensen die er met smacht op wachtten in de weken na het uitkomen ervan bestelden, dan neemt de wachttijd gewoon toe. Nu is het inmiddels tijd voor een update, want de concurrentie zit niet stil. Dan zullen de verkopen weer stijgen.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik heb mijn iPad 2 maandag 4 juli besteld en vandaag kreeg ik een mailtje dat hij is verzonden!:lol:

 • Profielfoto
  Mich

  Yes, nu nog geld vinden ergens… :s

 • Profielfoto
  RobbyH

  Geldt de verkorte levertijd ook voor BelgiĆ«? Zit al weeeeeken te wachten….
  Waar hebben jullie hem soms besteld / gekocht? Mss leveren ze ook naar Belgiƫ? Of zijn er zaken in de Belgische grensstreek tussen Breda en Axel waar je een Ipad kan bestellen?