iPhone 5 en budget iPhone in september?

17 reacties

Gelukkig, we hoeven het niet over komkommers te hebben vandaag, want er zijn verse iPhone-geruchten! De Chinese website China Times denkt te weten wanneer de iPhone 5 uitkomt. Tussen 6 en 15 september zou het gaan gebeuren: dan komt Apple met een iPhone 5 én, zo doet een ander gerucht vermoeden, een budget-versie van de iPhone 4.

Apple zou nu al een levering van 400.000 test-toestellen uit China gekregen hebben, zo meldt de China Times. Uiteindelijk moeten er 4 miljoen iPhones klaar zijn voor de start van de verkoop in september. Dit komt overeen met een bericht van Reuters in april. Daarin werd gemeld dat fabrikanten in juli zouden beginnen met de productie van de iPhone 5. Ook werd toen al september genoemd als mogelijke release-datum.

Tegelijkertijd dook er vandaag een gerucht op over een budget-iPhone. De Vietnamese website Tinhte.vn heeft foto’s en een beschrijving online gezet van een aangepast model iPhone 4. Volgens de site voelt dit model lichter aan. Reden daarvoor kan het feit zijn dat het glas aan de voor- en achterkant vervangen is door plastic, dat lichter en goedkoper is. Volgens de site is de iPhone minstens zo snel als de huidige iPhone 4.

Dit gerucht lijkt geloofwaardig. Om te beginnen kennen we deze Vietnamezen al van eerdere onthullingen van iPhone- en iPod-prototypes. Daarnaast heeft Apple bij de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers verklapt actief te willen worden in de prepaid-telefoniemarkt. Een budgettoestel is daarvoor belangrijk.

De geloofwaardigheid van de China Times is grilliger gebleken in het verleden. Desalniettemin is het aanneembaar dat een nieuwe iPhone in september uitgebracht wordt. Traditiegetrouw worden dan de nieuwe iPods wereldkundig gemaakt, maar met de steeds verder dalende verkopen van iPods lijkt het logisch dat de aandacht van dit evenement verschuift naar iOS-apparaten.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  celie

  Een goedkope plastic iPhone uit Vietnam? Die bestaan al lang. Bij de Bart Smit liggen ze.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Maar niet met iOS, neem ik aan:P.

 • Profielfoto
  diotav

  Was dit niet dezelfde website die zogenaamd een iPhone met een 4-inch scherm en iOS 5 met Facebook integratie had vastgelegd? Zo betrouwbaar zijn ze ook weer niet.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Maar niet met iOS, neem ik aan:P.

  En met een peer op de achterkant..

 • Profielfoto
  bugboy

  Wat is het grote nadeel van plastic i.p.v. glas? Mijn iPhone 3G heb ik nu al 2x een nieuw scherm in moeten zetten, omdat het glas gebarsten was. Of is dat Gorilla glas zo’n stuk beter dat het bijna ook niet meer kan barsten?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Krijgen we net als bij Mars ook de iOSmini?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Wie gaat zo’n budget telefoon kopen? Loserrrrs… (grapje)
  Maar echt, ik denk dat je jezelf toch niet wil laten zien met zo’n iPhone voor cheap charlies?
  Of …is dat onbreekbaar plastic? Wellicht handig voor de klunzen onder ons.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  “Apple zou nu al een levering van 400.000 test-toestellen uit China gekregen hebben, zo meldt de China Times.”
  Ze gaan niet over een nacht ijs deze keer. Kul natuurlijk.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  September = iPod maand toch?:)
  Ik verwacht dat het eerder een verbeterde iPod Touch word richting de iPhone 4 dan andersom

 • Profielfoto
  MichMich

  ZET NOU EENS HET WOORD “GERUCHT” VOOR DIT SOORT TOPICS!

 • Profielfoto
  appievanr

  ZET NOU EENS HET WOORD “GERUCHT” VOOR DIT SOORT TOPICS!

  Tsja! Ze snoepen toch allemaal van deze schit geruchten en grondsstof verslindende Gadgets van Apple uit china.

  “Gerucht” over 6 maanden iPHone 6 3D:sick:

  Komt er weer zo’n nieuwe iPhone uit. KOPEN KOPEN KOPEN KOOPAVOND.

 • Profielfoto
  iStudent

  @Swiftly

  Het is maar net waar je je identiteit aan wil ontlenen…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het heel geloofwaardIg. Of ze het nu wel of niet uit hun duim zuigen, het is precies wat ik denk en ook heel logisch vindt. Apple kan het niet maken om na ruim een jaar niet met een échte iPhone 5 te komen (daar staat hier verder inhoudelijk niets over. Ik hoop op echte nieuwigheden en het liefst een alu unibody, dan zou het pas goed in lijn komen met iPad en de Macs.) Als Apple niet met een echte nieuwe iPhone komt kunnen ze toch gaan achterlopen bij de concurrentie die razendsnel namaakt en erg met prijzen is gaan stunten. Ook bij de KPN winkels wordt de iPhone nu al afgeraden en de Samsung Galaxy en HTC aangeprezen als ‘het allernieuwste’. Ook gelden nieuwe aanbiedingen voor abonnementen (zoals 9 maanden 50% korting op abonnement met internet 1Gb) voor alle merken smartphones, alleen niet voor iPhones…!

  Budget iPhone 4: goeie zet! Veel mensen wilden ‘m, maar konden niet zoveel bijbetalen, vooral jongeren niet. Plastic zou wel ’s niet mooier maat wel practischer kunnen zijn dan het glas, dat idd lamgelegd niet onbreekbaar is. Plastic buigt mee, glas absoluut niet. En of mensen geen budget iPhone 4 zouden willen? Tuurlijk wel. De iPhone 3Gs is niet voor niks nog steeds erg populair!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik bedoel natuurlijk ‘plastic zou wel ’s niet mooier maar wel practischer kunnen zijn’
  En ‘glas dat idd lang niet onbreekbaar is.
  Mijn autocorrectie werkt vreselijk verkeerd laatste tijd en ik weet niet waarom. En de ‘bewerk’ knop op OMT werkt vaak niet, vooral niet op de iPhone.

 • Profielfoto
  BJVR

  We zien echt geen iPhone 5 voor 2012!
  Als we een beetje geluk hebben net voor de kerst zodat Apple in die maand nog wat centjes kan pakken bij de kerst inkopen.

  En de andere optie zou kunnen zijn als de gezondheid van ome Steve Jobs heel snel achteruit gaat, mocht deze dood gaan voor November dit jaar (wat ik natuurlijk niet hoop voor hem) dan heb je ook wel kans dat er nog een iPhone 5 ineens snel opduikt.

  Maar eerder of anders echt niet onder het motto we moeten een nieuwe iPhone uitbrengen, 4 is nog geen jaar op de markt.
  Wie gelooft er dat er binnen nu en 3 maanden een iPad 3 is toch ook niemand gezien het verleden van Apple product cycles.
  De witte iPhone 4 is net binnen, die moet eerst zijn aantallen en centjes opbrengen.

 • Profielfoto
  leovanh

  Mij lijkt dat de enorme concurrentie op de smartphone markt innovatie en snel uitbrengen van nieuwe versies tot noodzaak maakt? Maar goed dat zeg ik als leek. Ik blijf wel even doorsukkelen met mijn oude iPhone 3 tot half september en die dan te verruilen voor een 4 of beter.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  ZET NOU EENS HET WOORD “GERUCHT” VOOR DIT SOORT TOPICS!

  Er staat toch een vraagteken achter, dat lijkt me voldoende voor de goede lezer.