iOS 5 bèta 3 nu te downloaden

15 reacties

Apple heeft zojuist een derde bèta van iOS 5 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Om met deze testversie te kunnen synchroniseren is de tevens beschikbaar gestelde derde bèta van iTunes 10.5 vrijgegeven. Om het feest compleet te maken is ook Xcode 4.2 bèta 3 nu te downloaden.

Updates in iOS 5 bèta 3:

 • Uitgebreidere voorkeuren voor het delen van locatiegebaseerde gegevens
 • batterij gaat langer mee
 • iOS lijkt sneller
 • iMessage werkt alleen tussen bèta 3 en bèta 2 devices
 • fixes voor mirroring via AirPlay
 • fixes voor de notificaties van de app Reminders

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Janozua

  Heb ik net beta 2 binnengehaald… Nou, daar gaan we weer!

 • Profielfoto
  jaapvdb

  Downloading….zal kijken wat er verbeterd / veranderd is…

  Ben benieuwd

 • Profielfoto
  Speedooo

  Ik had wel verwacht dat ik Beta 3 via mijn iPhone zou kunnen installeren, maar moet het nog steeds even downloaden met mijn computer. Ben benieuwd.
  .
  Bij Beta 2 had ik het gevoel dat de batterij snel leeg ging en wanneer de batterij laag was dat het besturingssysteem onbetrouwbaar werd. We’ll see!

 • Profielfoto
  Usain

  Joepie!!

 • Profielfoto
  Jojo890

  Hopelijk zuigt deze je batterij minder snel leeg.

 • Profielfoto
  dylmaster

  Hier zijn wat ontdekkingen:

  MacRumors
  AppleInsider
  9to5Mac

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Voelt sneller aan! Is nu ook op mijn iPad aan het installeren, eens zien wat het daar met zich meebrengt.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Weer een download via het developer site! Het zou toch OTA zijn?

  Dat had Apple, dan wel Steve Jobs himself toch aangekondigd???
  Dat vanaf iOS5 updates Over-The-Air en Delta* zouden zijn.
  Nu moet ik voor iPhone 4 weer een volle 863,5 MB aan software downloaden!
  En daarbij, de bestanden lijken ook per nieuwe beta groter te worden.
  De eerste beta van iOS 5 was ‘maar’ 765,7 MB, de tweede woog al bijna 100MB meer, op 856,9 MB en nu weer bijna 10MB meer! Ik dacht toch, dat je als programmeur als je je code optimaliseert je met een kleiner bestand blijft.
  Bij Apple is dit dus blijkbaar niet zo! Als ik een update voor een van onze apps beoordeel voor we hem bij Apple opnieuw indienen, is toch het eerste wat ik doe, is kijken of we de download kleiner hebben gemaakt. (.ipa bestand)
  Als ik zelf met een app bezig ben doe ik dat ook. En ik verwacht in mijn bedrijf het zelfde van de andere programmeurs.

  *Delta = alleen gewijzigde an aangepaste onderdelen worden gedownload voor de update, ipv de volledige iOS en firmware/software bestanden. (ipsw’s)

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Wat dacht je van software die nu wel geactiveerd is. Gebruik je hersenen eens.
  Wss gecomment en niet meegenomen met de compiler. Daarbij die 850 mb maakt ook niet zoveel uit he. Even downloaden en klaar. Het is toch maar voor de dev’s.

 • Profielfoto
  defores

  @DaveFlash,

  Het is beta en je kan een back-up maken.
  Daarbij raad Apple het toch ook niet aan om het te installeren als je kritische data erop hebt?

  En wat stelt 856,9 MB in deze tijd nog voor? dat is helemaal niet zoveel.
  Wellicht zullen daar ook redenen voor zijn dat het groter is geworden.
  Ze gaan heus niet voor de lul allemaal onzin bestanden erop gooien.

 • Profielfoto
  defores

  lul = lol:confused::nerd:

 • Profielfoto
  peli

  defores op 12 juli 2011

  lul = lol [confused] [nerd]

  Helemaal mee eens.

 • Profielfoto
  Loek1991

  Wat gebeurt er als je geen developer bent en je toch de iTunes beta en de iOS 5 beta installeert? Ik ben geen developer maar ik ben toch wel erg nieuwsgierig naar iOS 5. Ik heb de .dmg’s op weten te scharrelen alleen ik begin nu toch te twijfelen over het installeren ervan omdat ik niet weet wat de eventuele gevolgen kunnen zijn.

 • Profielfoto
  McGroen

  @Loek1991

  Ik zou het niet proberen, heb het eerder wel es met een andere beta gedaan, toen m’n iPad nog niet geregistreerd stond als ‘Testing Device’ (zit in het Developers team van m’n school en had daar de rechten zelf niet voor). Toen ging het mis met de registratie via iTunes (wat per sé nodig is) en kon ik niks doen met dat ding totdat de ICT van m’n school m’n iPad had toegevoegd!

  Dit zegt Apple in de release notes:
  ‘This version of iOS is intended only for installation on devices registered with Apple’s Developer Program. Attempting to install this version of iOS in an unauthorized manner could put your device in an unusable state, which could necessitate an out of warranty repair.’

 • Profielfoto
  suayberoglu

  wie kan mij vertellen hoe ik ios 5 kan toepassen? ik weet wel hoe je het moet downloaden en ook van waar ik het kan downloaden maar krijg het steeds maar niet op mijn iphone. ik wacht op antwoord en alvast hartelijk dank