Statenweg
Statenweg Nieuws 11 juli 2011

iMovie, GarageBand en iPhoto geüpdatet

Apple heeft nieuwe versies beschikbaar gesteld van de applicaties iPhoto ’11, iMovie ’11 en GarageBand ’11. De updates verhelpen een groot aantal problemen. De verbeteringen zitten dan ook vooral onder de motorkap. Hieronder een overzicht van alle punten die aangepakt zijn door Apple.

Heb je één of meerder van deze applicaties gekocht via de Mac App Store, dan kun je de nieuwe softwareversies downloaden onder ‘updates’ in de store. Heb je de software nog ouderwets in de winkel gekocht of kreeg je iLife ’11 voorgeïnstalleerd op je Mac, dan open je ‘Software-Update’ in het appelmenu.

iMovie 9.0.4
Deze update verbetert de algehele stabiliteit en verhelpt een aantal kleine problemen:
• Er is ondersteuning toegevoegd voor het openen van projecten die zijn geïmporteerd uit iMovie voor iOS.
• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat sommige audio-aanpassingen niet bewaard bleven.
• Er is een probleem met de snelheid verholpen bij het gebruik van grote aantallen videofragmenten met trefwoorden.
• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde het programma traag startte bij het gebruik van grote iPhoto-bibliotheken.

Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van iMovie ’11.

 

GarageBand 6.0.4
Deze update verhelpt algemene compatibiliteitsproblemen en verbetert de algehele stabiliteit en werking. Opgelost zijn onder andere de volgende problemen:

• Er is een probleem verholpen met de leswinkel van GarageBand dat ertoe leidde dat het downloaden van een enkele les of meerdere lessen niet kon worden voltooid.
• Er zijn problemen verholpen met een aantal op tempo gebaseerde effecten die niet synchroon liepen met het tempo van het nummer.
• Er zijn problemen verholpen met projectbestanden van Magic GarageBand die niet juist werden geopend in de sporenweergave van GarageBand.

Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van GarageBand ’11.

 

iPhoto 9.1.5
Deze update verhelpt algemene compatibiliteitsproblemen en biedt verbeteringen op het gebied van de algehele stabiliteit en de prestaties. Kleinere opgeloste problemen zijn onder andere de volgende:

• Het datumbereik van elke gebeurtenis wordt nu op de juiste wijze bijgewerkt als er wijzigingen worden aangebracht in foto’s met het commando ‘Wijzig datum en tijd’
• Er is een probleem verholpen dat tot scrolproblemen kon leiden in de fotoweergave wanneer er namen van gebeurtenissen werden weergegeven
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat Ken Burns-animaties niet juist werden toegepast op foto’s in een bewaarde diavoorstelling met het thema ‘Klassiek’
• Foto’s die via het contextuele menu uit een webalbum worden verwijderd, worden nu uit het album verwijderd zonder ze uit de bibliotheek te verwijderen
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat een bijsnijwijziging niet uit een foto werd verwijderd bij het gebruik van het commando ‘Terug naar origineel’

Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van iPhoto ’11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMovie, GarageBand en iPhoto geüpdatet
Sluiten