Ik ga op vakantie en neem mee: vlieg apps

15 reacties

Het is juli en dat betekent dat Nederland langzaam maar zeker leegloopt. Het strand lonkt, de rimboe wacht, de pindakaas is reeds ingepakt. One More Thing wenst je een fijne vakantie en geeft je de komende twee weken Appletips en -tricks voor op reis. Vandaag in deze reeks: vlieg apps.

Schiphol
Een vliegvakantie begint in Nederland al snel op Schiphol. Dat treft, want Schiphol heeft zijn eigen app. Logischerwijs vind je hier alle aankomst- en vertrektijden op een rij. Daarnaast vind je er ook een overzicht van alle shops, vind je de weg dankzij een kaartje en kun je je vluchten toevoegen op de planner. De app heeft een wat eigenaardige manier van navigeren, maar dat mag de vakantiepret niet drukken.

FlightTrack
Als je de status van je vluchten wilt volgen, is FlightTrack de beste keuze. De app is niet gratis (vanaf €3.99), maar is wel een van de beste. FlightTrack bevat maar liefst 4000 luchthavens over de hele wereld inclusief alle vluchtgegevens van een naar die luchthavens. Niet alleen handig om jouw vluchten in op te slaan, maar ook om te bekijken of je vlucht vertraging heeft, welke gate je moet hebben of met wat voor vliegtuig je vliegt.

Kayak
Ben je tijdens je vakantie in een avontuurlijk bui en besluit je om van je plan af te wijken, dan kan Kayak je daarbij helpen. Met Kayak kun je namelijk vluchten zoeken. In no time heb je een overzicht van alle vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen en is de goedkoopste vlucht snel gevonden. Als bonus kun je met Kayak ook nog hotels en auto’s boeken, biedt de app een overzicht van alle winkels op alle luchthavens en kun je jezelf op de hoogte laten houden als een vlucht wordt aangeboden voor een voor jouw acceptabele prijs.

Flight Control
Als je dan eenmaal in het vliegtuig zit, slaat de verveling natuurlijk al snel toe. Daarom raden we Flight Control aan. Een verslavend spelletje waarbij het jouw taak is om vliegtuigjes zonder botsingen in de lucht te laten landen op een van de 5 vliegvelden die het spel rijk is. Willen de kinderen niet stil blijven zitten? Geen probleem, Flight Control kun je ook met z’n tweeën spelen. Flight Control is ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Plane Finder AR
In de categorie ‘nutteloos maar leuk’ bieden we je Plane Finder AR. Met deze app kun je kijken wat voor vliegtuig er boven je camping vliegt. Dit gebeurt via augmented reality. Word je uit je tent gepest door het geluid van een vliegtuig? Richt je iPhone op het vliegtuig en Plane Finder AR laat het vlucht- en registratienummer van het vliegtuig zien. Als je de betaalde versie koopt (€2.39) laat hij ook nog zien van waar naar waar het vliegtuig vliegt en hoe snel het ding gaat.

Heb jij meer vliegtuigtips? Laat het weten in de reacties!

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  Leuk apps, zeker flight control:)

 • Profielfoto
  pim939

  Schiphol app (handig voor op Schiphol)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Schiphol toegevoegd!

 • Profielfoto
  blurryMotions

  SAS Survival guide? Je weet nooit waar je vliegtuig weer neerkomt:-)

 • Profielfoto
  DouweSCH

  FlightRadar24 heeft net als Plane Finder AR ook een AR stand, maar kun je darnaast ook gewoon in kaartweergave raadplegen. Werkt een stuk fijner dan de brakke AR implementatie van beide apps;)

 • Profielfoto
  Napsju

  SkyScanner is ook handig.

 • Profielfoto
  aipat

  Op de site van maclimburg.be vind ik nog meer vakantietips bij de rubriek “met mijn Mac op vakantie”.
  – FlightBoard
  – FlightRadar
  – Skyscanner

 • Profielfoto
  pelpinda

  Geen vliegtuig app, maar wel andere vakantie apps als bijvoorbeeld
  GetPacked
  Koersconverter

  Weet er nog iemand een goede app om een blog bij te houden op iPhone of iPad?

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Flightcontrol is inderdaad een leuk en verslavend spelletje:)

 • Profielfoto
  edwardmp

  De betaalde app van Schiphol (die overigens veel eerder op de markt was dan die van Schiphol zelf) is veel makkelijker te gebruiken.

 • Profielfoto
  ernst.

  Dank u wel voor de tips in deze nieuwspost. Zeer gewaardeerd!

 • Profielfoto
  MacSjon

  @pelpinda: WordPress werkt erg simpel. Blog schrijven en foto’s toevoegen in no time

 • Profielfoto
  Kasper

  BA heeft een erg handige app. Als je (gratis) lid bent van BA kan je je boarding pass op je iPhone downloaden.

  De barcode wordt gewoon bij de gate en bij de douane gescand. Het aantal vliegvelden is nog beperkt maar de grotere vliegvelden zoals Schiphol en alle Londense vliegvelden doen er in ieder geval aan mee.
  Het is soms voor het personeel nog even wennen dus ze willen je nog weleens een papieren BP aansmeren…

  Verder kan je hier alle informatie over je lidmaatschap vinden, dus het aantal punten etc.

  Kasper

 • Profielfoto
  fxlinden

  Van en naar het vliegveld komen door en lift te regelen of aan te bieden via een appje Schiphol VanNaar

 • Profielfoto
  J-P-H

  En natuurlijk google maps om te kijken waar je gecrashed bent :crazy: