Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 juli 2011

Ik ga op vakantie en neem mee: vlieg apps

Het is juli en dat betekent dat Nederland langzaam maar zeker leegloopt. Het strand lonkt, de rimboe wacht, de pindakaas is reeds ingepakt. One More Thing wenst je een fijne vakantie en geeft je de komende twee weken Appletips en -tricks voor op reis. Vandaag in deze reeks: vlieg apps.

Schiphol
Een vliegvakantie begint in Nederland al snel op Schiphol. Dat treft, want Schiphol heeft zijn eigen app. Logischerwijs vind je hier alle aankomst- en vertrektijden op een rij. Daarnaast vind je er ook een overzicht van alle shops, vind je de weg dankzij een kaartje en kun je je vluchten toevoegen op de planner. De app heeft een wat eigenaardige manier van navigeren, maar dat mag de vakantiepret niet drukken.

FlightTrack
Als je de status van je vluchten wilt volgen, is FlightTrack de beste keuze. De app is niet gratis (vanaf €3.99), maar is wel een van de beste. FlightTrack bevat maar liefst 4000 luchthavens over de hele wereld inclusief alle vluchtgegevens van een naar die luchthavens. Niet alleen handig om jouw vluchten in op te slaan, maar ook om te bekijken of je vlucht vertraging heeft, welke gate je moet hebben of met wat voor vliegtuig je vliegt.

Kayak
Ben je tijdens je vakantie in een avontuurlijk bui en besluit je om van je plan af te wijken, dan kan Kayak je daarbij helpen. Met Kayak kun je namelijk vluchten zoeken. In no time heb je een overzicht van alle vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen en is de goedkoopste vlucht snel gevonden. Als bonus kun je met Kayak ook nog hotels en auto’s boeken, biedt de app een overzicht van alle winkels op alle luchthavens en kun je jezelf op de hoogte laten houden als een vlucht wordt aangeboden voor een voor jouw acceptabele prijs.

Flight Control
Als je dan eenmaal in het vliegtuig zit, slaat de verveling natuurlijk al snel toe. Daarom raden we Flight Control aan. Een verslavend spelletje waarbij het jouw taak is om vliegtuigjes zonder botsingen in de lucht te laten landen op een van de 5 vliegvelden die het spel rijk is. Willen de kinderen niet stil blijven zitten? Geen probleem, Flight Control kun je ook met z’n tweeën spelen. Flight Control is ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Plane Finder AR
In de categorie ‘nutteloos maar leuk’ bieden we je Plane Finder AR. Met deze app kun je kijken wat voor vliegtuig er boven je camping vliegt. Dit gebeurt via augmented reality. Word je uit je tent gepest door het geluid van een vliegtuig? Richt je iPhone op het vliegtuig en Plane Finder AR laat het vlucht- en registratienummer van het vliegtuig zien. Als je de betaalde versie koopt (€2.39) laat hij ook nog zien van waar naar waar het vliegtuig vliegt en hoe snel het ding gaat.

Heb jij meer vliegtuigtips? Laat het weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ik ga op vakantie en neem mee: vlieg apps
Sluiten