Ik ga op vakantie en neem mee: vermaak

13 reacties

Het is juli en dat betekent dat Nederland langzaam maar zeker leegloopt. Het strand lonkt, de rimboe wacht, de pindakaas is reeds ingepakt. One More Thing wenst je een fijne vakantie en geeft je de komende twee weken Appletips en -tricks voor op reis. Vandaag in deze reeks: vermaak.

Topo Europa
Wie zijn kinderen koest wil houden tijdens de lange rit naar zuid Frankrijk, kan maar beter de iPod touch, iPhone of iPad meenemen. Koop een paar elastieken en bind je iPad om de hoofdsteun. Om de kids tijdens de rit nuttig bezig te laten zijn, raden we Topo Nederland of Topo Europa aan. Net zoals vroeger op de Commodore 64 leren de kids alle steden, hoofsteden en provincies kennen door er met een vliegtuigje naartoe te vliegen.

iBooks
Voor de een is vakantie sport, zon of avontuur, voor de ander draait vakantie om lezen. Vergeet daarom niet dat je gratis de Apple app iBooks kunt downloaden. Veel Nederlandse literatuur staat er niet in, maar wel de nodige gratis (rechtenvrije) boeken. Zo kun je je deze zomer bijvoorbeeld verdiepen in de biografieën van Roosevelt, Alexander de Grote of Benjamin Franklin. En download ook eens de sprookjes van Grimm, De reis om de wereld in 80 dagen, of als je je echt verveelt Max Havelaar.

Airport Express
Als je een huisje hebt gehuurd, is het verstandig om je Airport Express mee te nemen. Hiermee kun je een eigen wifi-netwerk bouwen dankzij de lokale internetverbinding. Niet alleen handig voor alle iPhones en iPads, maar ook om bijvoorbeeld met de Remote app de muziek op je laptop te bedienen vanuit je luie schommelstoel op de veranda.

Fotorolletjes
OMT daagt je uit om deze vakantie de fotocamera thuis te laten en alle foto’s met je iPhone te nemen. Wil je je foto’s wat extra cachet geven, dan raden we Instagram of Hipstamatic aan. Hiermee kun je met het speelse gemak filters toepassen op je foto’s. Wie weet haal je het museum nog met je creaties!

Wat neem jij mee voor je dagelijkse portie vermaak? Laat het weten in de reacties.

Bekijk alle artikelen in deze reeks.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Neptunus

  IPhone als alternatief voor een normale camera? Dacht het niet.

 • Profielfoto
  iep

  Dat ligt er maar net aan wat voor camera je hebt. Een iPhone kan een prima vervanger zijn voor een pocket cam maar niet voor een veel hoogwaardigere camera zoals een dslr, rangefinder of de EVIL/mft/etc. systemen die er nu zijn. Dat Instagram is leuk maar alleen een tool om de slechte kwaliteit te verhullen met allerlei opsmuk waarna je kunt claimen dat het kunst is. Tja, dat moet je smaak maar net zijn. Maar goed, niet alles draait om goede foto’s. Op vakantie is het vooral belangrijk om op vakantie te zijn en niet nog eens heel de tijd met een camera in de weer te zijn (tenzij dat de bedoeling is). Dan is alleen je iPhone wel slim.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Half jaar geleden kocht mijn vader nog een Canon Ixus 130. Nu neemt hij die niet meer mee, alles met de iPhone 4.

 • Profielfoto
  karelschapie

  Half jaar geleden kocht mijn vader nog een Canon Ixus 130. Nu neemt hij die niet meer mee, alles met de iPhone 4.

  Een 14MP camera inwisselen voor een 5MP camera… hmm ik zou twijfelen. een iphone heb je echter altijd bij je:)

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Half jaar geleden kocht mijn vader nog een Canon Ixus 130. Nu neemt hij die niet meer mee, alles met de iPhone 4.

  Ik ken die camera niet, maar een beetje compact camera maakt zoveel mooiere foto’s dan een iPhone. Maar goed als je pa geen waarde hecht aan de kwaliteit / kwaliteit goed genoeg vind kan ’t ook natuurlijk:-)

 • Profielfoto
  RobinJans

  Als je een huisje hebt gehuurd, is het verstandig om je Airport Express mee te nemen

  Iemand ervaring met de Center Parcs huisjes? Ethernet aanwezig?

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Een macbook en een usb-schijf met films en tv-series is ook wel prettig op een regenachtige dag.

 • Profielfoto
  WWH123

  Remote app de muziek op je laptop te bedienen vanuit je luie schommelstoel op de veranda.

  Dit kan ook heel gemakkelijk door een netwerk aan te maken op je Macbook en je iPhone daarmee verbinden

 • Profielfoto
  XBL

  Iemand ervaring met de Center Parcs huisjes? Ethernet aanwezig?

  Wifi van KPN op veel parkeren. Als je een i-abonnement hebt van T-Mobile kan je het gratis gebruiken (ook op je laptop). Heb je DSL oid van KPN, kan je het voor een maandje activeren (5 euro oid). Je moet wel op een webpagina login gegevens invoeren, dus ik weet niet of je via een Airport express kan internetten.

 • Profielfoto
  nookie

  Wifi inderdaad…maar dan alleen in de plaza, niet in je huisje. Daarvoor moet je een tijdelijk abonnement afsluiten om (snel) internet te hebben. Ga er alvast maar vanuit dat als je T-mobile hebt, je geen 3GS hebt in je huisje. Ik heb het nog niet meegemaakt, inmiddels een paar parken verder, dat ik 3GS heb.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Heerlijk vanuit het buitenzwembad ergens op een camping in Bretagne dit berichtje aan het typen. Overal, gehele camping gratis wifi. iPad op hoofdsteun plaatsen is een goede tip, paar filmpjes erop en je red het zonder gemopper tot Parijs ;-). Verder kan ik niet zonder het spel fifa11. Fijne vakantie iedereen!!!

 • Profielfoto
  macboy

  * iBooks sorry ik lees niet in mij vakantie te active bezig.

  * Een iphone in ruilen voor een spiegelreflexcamera canon d50 met een lens van 18 – 300 72mm nee dankje wel!

 • Profielfoto
  psacla

  Mbp eigenlijk niet nodig
  iPad zeer handig zeker voor zoon van drie. Hij is er uren en uren zoet mee filmpjes kijken en spelletjes.
  iPhone 4 met navigatie.

  Het feest compleet met FaceTime en wifi op de camping in de dordogne in zuid Frankrijk.

  Ibooks zeker lig een paar boeken achter voor mijn werk. Heerlijk tijd voor.

  Echter moet ik bekennen dat door sturen van de krant(vk) ook erg goed bevalt.