Guido
Guido Nieuws 11 juli 2011

Ik ga op vakantie en neem mee: verkeer

VakantietipsHet is juli en dat betekent dat Nederland langzaam maar zeker leegloopt. Het strand lonkt, de rimboe wacht, de pindakaas is reeds ingepakt. One More Thing wenst je een fijne vakantie en geeft je de komende twee weken Appletips en -tricks voor op reis. Vandaag in deze reeks: verkeer.

TomTomNavigatie
Kaartlezen, voor sommigen een fluitje van een cent, voor anderen zo ingewikkeld als het begrijpen van kwantummechanica. Gelukkig zijn er genoeg apps om je letterlijk op weg te helpen. TomTom Europa, TomTom Benelux en TomTom West-Europa zijn ideaal om je in een keer van A naar B te brengen. Verstandig om gelijk je iPhone op het dashboard te monteren met de TomTom Car Kit en je een stevige boete te besparen. Geld besparen? Dan kun je prima volstaan met de apps Navigon en Michelin Traffic.

ANWB pechhulpPechhulp
Een goede voorbereiding voor een autoreis is essentieel, maar helaas kan pech iedereen overkomen. De apps van ANWB of Route Mobiel helpen je bij het bereiken van pechhulp in binnen- en buitenland. De eerste bevat adviesvideo’s, bijvoorbeeld voor het verwisselen van banden.

Atholon BrandstofprijsBrandstof
Vakanties zijn vaak al duur genoeg. Benzine kan één van die boosdoeners zijn. Voor degenen die met de auto door Nederland reizen en op de kleintjes moeten letten is er de app Athlon Brandstofprijs. Het zoekt alle tankstations in de buurt op en toont je waar je de goedkoopste brandstof kunt vinden.

ANWB waterkaartenWaterkaarten
Nu de zomer is aangebroken is het ook weer tijd om die sloep van je weer eens te voorschijn te toveren. Vind je weg over de Nederlandse wateren met ANWB Waterkaarten. De eerste 7 dagen kun je de app zelfs gratis gebruiken. Fijn als je bijvoorbeeld slechts een dagje gaat varen.

Welke verkeer-app raad jij aan? Laat het weten in de reacties.

Bekijk alle artikelen in deze reeks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ik ga op vakantie en neem mee: verkeer
Sluiten