Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 juli 2011

Ik ga op vakantie en neem mee: veiligheid

Het is juli en dat betekent dat Nederland langzaam maar zeker leegloopt. Het strand lonkt, de rimboe wacht, de pindakaas is reeds ingepakt. One More Thing wenst je een fijne vakantie en geeft je de komende twee weken Appletips en -tricks voor op reis. Vandaag in deze reeks: veiligheid.

Denk aan de achterblijvers
Wie het aan kan om zonder computer op vakantie te gaan, moet er natuurlijk wel voor zorgen dat alle Apple appratuur veilig achter blijft. Gelukkig heeft Apple hieraan gedacht, want bijna iedere Mac heeft een speciale aansluiting voor kabels. Hiermee kun je je Mac verankeren aan je bureau en kan hij alleen met brute kracht ontvreemd worden. Kabels zijn te koop in de Apple Store.

Doe het veilig
Tijdens je vakantie moet je oppassen dat je digitale identiteit niet gestolen wordt. Als je op de camping gebruik maakt van een open hotspot, zorg dan voor een beveiligde verbinding. Bezoek je Twitter bijvoorbeeld onbeveiligd, dan is het voor anderen op het netwerk een koud kunstje om je Twitter account over te nemen. Zet HTTPS dus aan in je Twitterinstellingen en Facebookinstellingen. We zien de campingfoto’s graag tegemoet op wall of twitterfeed. Maar vergeet niet af en toe te melden dat je thuis bent, anders maak je het inbrekers wel heel makkelijk…

EHBO
Wat doe je als iemand een hartaanval krijgt? Hoe ga jij om met snijwonden? De EHBO app is een must voor iedereen die op vakantie gaat en graag het avontuur opzoekt. De app leert je wat te doen als iemand een hartaanval of beroerte krijgt en hoe je om moet gaan met verstikkingen, splinters en kneuzingen. Daarnaast kun je snel de locatie bepalen van een ongeluk en kun je met een druk op de knop het alarmnummer bellen.

Wallet
Loop jij met kopieën van paspoorten rond? Heb jij inloggegevens van je webmail in een note op je iPhone bewaard? Niet verstandig! Er zijn genoeg apps die speciaal gemaakt zijn om zaken als paspoortgegevens, creditcardnummers en inlognamen veilig op te slaan. Wij adviseren Wallet. Een iPhone app om al je data op te slaan die bovendien een variant voor je Mac heeft en daartussen perfect weet te synchroniseren.

Bankieren
Valt de vakantie toch iets duurder uit dan je had gedacht? Vergeet dan niet je randomreader mee te nemen. Of beter nog, download even de ABN Amro of Rabobank app. Hiermee kun je namelijk op je iPhone geld overmaken van je spaarrekening naar je betaalrekening. Laat die randomreader dus maar thuis. En die cheques ook.

Zoek mijn iPhone
En dan opeens slaat het angstzweet je uit. Waar is je iPhone? Je had hem de dag ervoor nog, nu is hij weg. Geen paniek, Find my iPhone biedt uitkomst. Iedereen met een Apple ID kan ‘Zoek mijn iPhone’ activeren in de voorkeuren van je iPhone of iPad. Wanneer je op een computer inlogt bij me.com kun je Apple de locatie van de verloren iPhone of iPad laten opzoeken en laten weergeven op een Google maps kaart. Zo kun je zien dat je verloren gewaande iPhone gewoon in die ene tent had laten liggen.

Bekijk alle artikelen in deze reeks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ik ga op vakantie en neem mee: veiligheid
Sluiten