Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 juli 2011
Leestijd: 1 minuut

iCloud geeft iTunes 11 de ruimte

Toen we de video-opnames (volledig interview) met earcon-designer Jim Reekes net hadden gestopt, kwam het onderwerp op iTunes. Het programma dat hij al in de jaren 90 tevergeefs had geplugd aan Steve Jobs. Sinds de introductie van iTunes in 2001 was het volgens Reekes uitgegroeid tot een monster.

Het begon als bibliotheek voor muziek die je makkelijk kon synchroniseren met een iPod. Even later kwam daar een online muziekwinkel bij, maar naarmate iPods en later iPhones en iPads meer functies kregen, kwamen er in iTunes steeds meer mediatypen bij. Ondanks dat het programma nog steeds iTunes heet, is het eigenlijk verworden tot de opvolger van iSync, de synchronisatietool die met de komst van OSX 10.7 Lion stilletjes van het toneel is verdwenen.

De oer-iTunes, waar het nog om muziek ging...

Maar er is hoop voor Jim! Die hoop zit in de komst van iCloud en de draadloze synchronisatie-mogelijkheden die het met zich meebrengt. Niet alleen bevrijdt het iOS-apparaten van hun navelstreng met iTunes, maar het geeft ook Apple de mogelijkheid om iTunes helemaal opnieuw op te bouwen.

Volgens een betrouwbare bron van iDownloadBlog is Apple daar hard mee bezig. De stofkam wordt door de interface heen gehaald en iCloud integratie wordt toegevoegd. Dit zou betekenen dat een back-up die draadloos door een iPhone in iCloud wordt gemaakt vervolgens automatisch van iCloud naar iTunes wordt gesynchroniseerd. Ook de iTunes Store gaat veranderen in iTunes, zodat het niet meer getoond hoeft te worden als een geïntegreerde webpagina, maar waarmee het echt onderdeel wordt van iTunes 11.

September is traditioneel iPod-maand, maar ondanks almaar dalende iPodverkopen, kan het met een iPhone 5, iOS5 en iCloud op komst toch best een interessante maand worden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iCloud geeft iTunes 11 de ruimte
Sluiten