HTC wil onderhandelen met Apple

4 reacties

Smartphonebouwer HTC heeft aangegeven in gesprek te willen met Apple om tot een deal te komen in de voortdurende patentruzie. De twee bedrijven liggen overhoop met elkaar, omdat ze zonder toestemming van elkaars patenten gebruik zouden maken.

Eerder deze maand werd Apple (voorlopig) in het gelijk gesteld door de Amerikaanse International Trade Commission met betrekking tot twee patenten voor het detecteren en overbrengen van data. Omdat deze techniek in de kern zit van het mobiele OS Android, houden ook andere fabrikanten die Android-toestellen leveren de zaak nauwlettend in de gaten.

Winston Yung, CFO van HTC, verklaart tegenover Bloomberg buiten de rechter om een overeenkomst te willen bereiken in de zaak. Dit zal mogelijk leiden tot een licentie-overeenkomst, waarbij HTC een vergoeding moet betalen aan Apple.

Overigens moet ook Apple bloeden in de patentoorlog. Enkele weken geleden won het Amerikaanse bedrijf S3 Graphics, dat inmiddels overgenomen is door HTC, een patentzaak tegen Apple met betrekking tot compressietechnologie. Dit kan HTC goed van pas komen in de onderhandelingen met de maker van de iPhone.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Sam Rijver

  HTC heeft nooit niet willen onderhandelen hoor?

 • Profielfoto
  redmerleistra

  HTC heeft nooit niet willen onderhandelen hoor?

  Dus HTC heeft altijd willen onderhandelen:P

 • Profielfoto
  wab

  HTC heeft niets aan die S3 patenten omdat het betrekking heeft op de grafische kaart. Mac’s met een Nvidia kaart vallen al niet onder de inbreuk dus als Apple als zijn Macs nu met Nvidia kaarten uitrust heeft HTC niets om mee te onderhandelen.

 • Profielfoto
  Jasperr

  Volgens mij heeft Apple nog een aantal vacatures openstaan voor juristen (i.p.v. programmeurs, Apple ga gewoon weer software programmeren!! Hint iWork 12). De kansen voor HTC schat ik dus bijzonder slecht in… Zeker als Apple op het punt van winnen staat.