Statenweg
Statenweg Nieuws 27 juli 2011

HTC wil onderhandelen met Apple

Smartphonebouwer HTC heeft aangegeven in gesprek te willen met Apple om tot een deal te komen in de voortdurende patentruzie. De twee bedrijven liggen overhoop met elkaar, omdat ze zonder toestemming van elkaars patenten gebruik zouden maken.

Eerder deze maand werd Apple (voorlopig) in het gelijk gesteld door de Amerikaanse International Trade Commission met betrekking tot twee patenten voor het detecteren en overbrengen van data. Omdat deze techniek in de kern zit van het mobiele OS Android, houden ook andere fabrikanten die Android-toestellen leveren de zaak nauwlettend in de gaten.

Winston Yung, CFO van HTC, verklaart tegenover Bloomberg buiten de rechter om een overeenkomst te willen bereiken in de zaak. Dit zal mogelijk leiden tot een licentie-overeenkomst, waarbij HTC een vergoeding moet betalen aan Apple.

Overigens moet ook Apple bloeden in de patentoorlog. Enkele weken geleden won het Amerikaanse bedrijf S3 Graphics, dat inmiddels overgenomen is door HTC, een patentzaak tegen Apple met betrekking tot compressietechnologie. Dit kan HTC goed van pas komen in de onderhandelingen met de maker van de iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HTC wil onderhandelen met Apple
Sluiten