Hé Lion, waar is m’n verzonden mail?

10 reacties

Een programma dat flink op de schop is genomen in OS X 10.7 Lion is Mail, de standaard e-mailclient voor POP-, IMAP- en exchange-mailboxen. Apple is met de stofkam door de interface gegaan en het resultaat is minder kleur, minder afleiding en daardoor meer ruimte voor de inhoud: de mailtjes.

In de Mail zoals we die gewend waren kon je Mail vragen om berichten die hetzelfde ontwerp hadden bij elkaar te laten harken. Er verscheen dan een pijltje voor die je kon uitklappen en in het mailvenster verscheen steeds één mailtje.

De nieuwe Mail gaat een stap verder. Die formatteert de e-mail zodanig, dat er één doorlopende berichtenreeks ontstaat zonder herhalingen of citaat-inspringingen. Maar hoe zinvol is dat, wanneer je je eigen bijdrage aan de discussie er niet tussen ziet staan?

Dat is namelijk de standaard instelling van Mail: alleen de berichten die jij hebt ontvangen worden tot een berichtenreeks gemaakt. Gelukkig kan het ook anders!

Wil je eenmalig je eigen berichten tussengevoegd zien in een berichtenreeks, klik dan in de knoppenbalk op ‘Toon verwante berichten’.

Toon verwante berichten

Wil je dit gedrag standaard hebben, ga dan naar Mail > Voorkeuren > Weergave en zet bij Toon Conversaties de optie inclusief verwante berichten aan.

Mail Voorkeuren

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Kijk, dank! Die zocht ik al een tijdje. Natuurlijk hartstikke mooie functie met die conversations, maar zonder mijn eigen berichten vaak lastig!

 • Profielfoto
  koen

  Ik moet zeggen dat ik nog niet echt gewend ben aan de nieuwe layout. Door de drie vertikale kolommen is er op mijn 13″ MacBook maar weinig ruimte voor de meest rechtse met de emails.

 • Profielfoto
  senyo

  @koen; Zie je in het screenshot hierboven de optie ‘Gebruik klassieke indeling’? Moet je die eens aanvinken…;)

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  De derde kolom heb je meestal niet meer nodig. Met Shift Cmd M is ie ook weg trouwens.

 • Profielfoto
  ratbones

  Ik heb “inclusief verwante berichten” aangevinkt, maar toch laat hij niet standaard de verwante berichten zien. Ik moet nog altijd op het icoontje bovenaan klikken om de conversaties te zien. Iemand enig idee hoe dat komt? Ik gebruik Mail met 2 Gmail accounts.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @koen; Zie je in het screenshot hierboven………

  Zie jij in de vermelding hierboven de naam van de auteur?

  Niet Koen, maar Jan David.

 • Profielfoto
  iberno

  ondanks de klassieke weergave verdwijnen gewoon spontaan mappen uit mijn exchange mailbox (via browser inloggen leert dat ze niet echt weg zijn) en ook kan hij mails niet meer vinden als ik middels zoeken naar een mail opzoek ga…. waardeloos dit. Gebruik het programma zakelijk maar t werkt nu niet naar behoren. Iemand ook deze slechte ervaringen?

 • Profielfoto
  mbrant

  Dat is nuttige informatie. Ik had inderdaad moeite met het terug vinden van mijn verwante berichten. Het is me nog niet helemaal duidelijk, maar soms ben ik -als ik terug zoek in een andere mail- mijn eigen concept kwijt. Hij blijkt dan achteraf wel ergens te staan. Maar ondertussen zoek ik me rot om de tekst die ik wilde toevoegen erbij te zetten.
  Nu vraag ik me af als ik een concept bericht wil bewaren waar het icoontje is gebleven. Dat deed ik in het verleden altijd om dot soort dingen te voorkomen. wie weet het?

 • Profielfoto
  Keetveter

  @ratbones: Bijna hetzelfde probleem alleen toont hij bij mij helemaal geen conversaties als ik niet op de knop ‘Toon verwante berichten’ klik. Overigens heb ik het voor alsnog alleen in de prullenbak getest.

 • Profielfoto
  imacbrielle

  het rare is dat de ounce functie helemaal verdewenen is