Hé Lion, waar is m’n verzonden mail?

Een programma dat flink op de schop is genomen in OS X 10.7 Lion is Mail, de standaard e-mailclient voor POP-, IMAP- en exchange-mailboxen. Apple is met de stofkam door de interface gegaan en het resultaat is minder kleur, minder afleiding en daardoor meer ruimte voor de inhoud: de mailtjes.

In de Mail zoals we die gewend waren kon je Mail vragen om berichten die hetzelfde ontwerp hadden bij elkaar te laten harken. Er verscheen dan een pijltje voor die je kon uitklappen en in het mailvenster verscheen steeds één mailtje.

De nieuwe Mail gaat een stap verder. Die formatteert de e-mail zodanig, dat er één doorlopende berichtenreeks ontstaat zonder herhalingen of citaat-inspringingen. Maar hoe zinvol is dat, wanneer je je eigen bijdrage aan de discussie er niet tussen ziet staan?

Dat is namelijk de standaard instelling van Mail: alleen de berichten die jij hebt ontvangen worden tot een berichtenreeks gemaakt. Gelukkig kan het ook anders!

Wil je eenmalig je eigen berichten tussengevoegd zien in een berichtenreeks, klik dan in de knoppenbalk op ‘Toon verwante berichten’.

Toon verwante berichten

Wil je dit gedrag standaard hebben, ga dan naar Mail > Voorkeuren > Weergave en zet bij Toon Conversaties de optie inclusief verwante berichten aan.

Mail Voorkeuren
Reageer op artikel:
Hé Lion, waar is m’n verzonden mail?
Sluiten