Apple Store Amsterdam pas in 2012 open [UPDATE]

23 reacties

Het zal je maar gebeuren, weet je als fansite te achterhalen dat er een Apple Store aan het Leidseplein geopend wordt, moet je bij de collega’s lezen dat het allemaal langer gaat duren. Inderdaad, Webwereld meldt dat de Apple Store Amsterdam niet eind dit jaar, maar pas maart 2012 zijn deuren zal openen.

De site baseert dit op een betrouwbare maar anonieme bron die nauw betrokken is bij de Amsterdamse Store-in-wording. De reden voor de vertraging is niet geheel duidelijk. De beheerder van het Hirschgebouw waar de Store op de begane grond en eerste verdieping komt, zegt dat er geen vertraging is bij de verbouwing van het pand. 

Een mogelijke reden voor de vertraging is de bezwaren die gemaakt zijn tegen de verbouwing die Apple voorstelt, zo denkt Webwereld. Eerder meldden we al dat zowel de  Amsterdamse welstandscommissie als de Minister van OCW niet blij waren met de vide die Apple achter de voorgevel wil maken. De gemeente heeft echter al kenbaar gemaakt niet onder de indruk te zijn van deze bezwaren. Het lijkt dan ook niet logisch dat dit alsnog vertragingen op zal leveren.

Mocht de bron van Webwereld het bij het juiste eind hebben, dan ligt een probleem met de verbouwing toch het meest voor de hand. Weliswaar liggen de casco aanpassingen op schema voor oplevering in september, maar de daadwerkelijke verbouwing en inrichting van de Store zelf wordt door Apple’s eigen aannemers uitgevoerd. Van eerdere Stores in het buitenland weten we dat elementen als de glazen trap (die ook gepland staat in de Amsterdamse Store) ware huzarenwerkjes zijn. Vertraging in het productieproces van zo’n trap zou de winkel zomaar een paar maanden langer dicht kunnen houden.

Hoe dan ook, onduidelijkheid alom. Heb jij gesolliciteerd voor de Amsterdamse Apple Store en is jou iets verteld over het mogelijk later opengaan van de winkel? Laat het ons weten. Reacties worden volledig anoniem behandeld.

[UPDATE] Inmiddels hebben we bevestiging van een aantal mensen dat in de Amsterdamse Apple Store gaat werken dat de winkel inderdaad pas in 2012 opengaat. Oorspronkelijk werd hen verteld dat ze vóór de feestdagen aan de slag konden gaan. Enkele weken geleden is hen verteld dat de opening vertraagd is tot ‘lente 2012′. Ook personeelstrainingen zijn uitgesteld. Een reden voor de vertraging is niet gegeven.

Een andere bron meldt ons dat er inderdaad problemen zijn met de aannemer van de interieurbouw en -inrichting van de Store. Deze zou betalingsproblemen hebben waardoor benodigde materialen niet of niet op tijd besteld konden worden. We hebben echter (nog) geen bevestiging kunnen krijgen van dit bericht.

OMT’s dossier van de Apple Store Amsterdam:

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Tikkie fout dat je om die laatste info vraagt. Men zou bij OMT beter moeten weten…

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Wat is daar fout aan?

 • Profielfoto
  slewes

  Iets met een geheimhoudingscontract…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Aan de andere kant heb je ook journalistiek die allemaal rechten hebben. Dat zijn altijd twee conflicterende zaken, met klokkenluiders enzo.

 • Profielfoto
  WernerT

  met klokkenluiders enzo.

  Klokkenluiders stellen misstanden aan de kaak. Da’s wat anders dan een toekomstige medewerker die doorvertelt wat hij niet mag doorvertellen.

 • Profielfoto
  JapserP

  Maar cass112 is ook maar 4 uur lid van dit forum. Dus ik twijfel aan de waarheid van zijn bericht…

 • Profielfoto
  dualband

  precies of dàt nu wereldschokkend “nieuws” is dat er iemand op 8 aug z’n 2e gespreksronde heeft…

  Wat een hoop lulpraat over niets!

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een geheimhoudingscontract onder m’n neus gehad heb tijdens een sollicitatie..

 • Profielfoto
  Gfive

  Net iets voor kerst zijn ze open. (2011)

 • Profielfoto
  sam631

  Hopelijk zijn ze open voor de release van de nieuwe macbook pro.
  Dan kan ik hem mooi daar kopen!
  Maar of dat voor de kerst is…
  Of misschien maart 2012?
  Wie zal het zeggen….?

 • Profielfoto
  DApple

  Als WebWereld al eerder dit soort nieuws heeft dan deze site…

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Och gussie zeg, alsof dit soort sites als doel hebben om elkaar de loef af te steken als het gaat om de snelheid van berichten.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  ooh een update! dat er “problemen zijn met de aannemer van de interieurbouw en -inrichting van de Store. Deze zou betalingsproblemen hebben

  ai ai!

 • Profielfoto
  slewes

  Dan heb jij geen sollicitatie gedaan Sullivan;)

 • Profielfoto
  palahala

  Is Apple dan zo’n leuke werkgever dat mensen nu al solliciteren voor een baan die pas eind 2011, of zelfs pas in de lente van 2012, bestaat? En dan nog een proeftijd ook, waarin (feitelijk dus ook: waar vóór) de werkgever zonder reden je contract kan stoppen?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  @ MusiQmaN: Zo’n contract krijg je toch echt pas als je bent aangenomen, niet tijdens een sollicitatie.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Maar bij Apple wel kan ik je vertellen.

 • Profielfoto
  palahala

  Als @MacBeer2 gelijk heeft, dan vind ik het nóg gekker: solliciteren om te werken in een winkel die nog niet eens bestaat, en dan ook nog een contract moeten tekenen tijdens je sollicitatie… We hebben het hier niet over de R&D afdeling of zoiets. En ik had het idee dat de winkelmedewerkers pas op het laatste moment details te horen krijgen?

 • Profielfoto
  nrg

  Op WebWereld:

  Update 16.40 uur: Een woordvoerder van het Stadsdeel Centrum laat weten dat er nog geen bouwvergunning is afgegeven. “Die procedure loopt nog.” Na de vorige inzageronde in de plannen die liep tot 9 juni zijn er “verschillende zienswijzen” binnengekomen. De gemeente heeft vervolgens besloten dat er geen onherstelbare veranderingen aan het gebouw mogen worden aangebracht. Wanneer er een definitieve beslissing valt over de vergunning kan hij niet zeggen.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Bij Apple is gewoon alles omgeven door geheimzinnigheid. Da’s hun ding. Vergeet niet dat er vanuit Apple nog geen enkele reactie is gekomen over een Apple Store in Nederland. Iedereen weet dat die er komt maar Apple bevestigd noch ontkent dat er plannen zijn om een eigen ‘brick & mortar’ winkel in Amsterdam te vestigen.
  Als je verder terug gaat in het leven van Steve Jobs, nog voordat Apple bestond zie je al dat hij koste wat koste wilde voorkomen dat anderen hem voor zouden zijn met het lanceren van een product. Daarom eiste hij van alles en iedereen absolute geheimhouding. In de zakenwereld is dit heel normaal maar Apple trekt dit concept door tot aan hun eigen personeel die bij binnenkomst van een sollicitatieruimte al een NDA moeten ondertekenen. Noem het belachelijk, ik noem dit ‘grondigheid’. Mede door dit soort details heeft Apple nu meer cash op zak dan de Amerikaanse overheid.

 • Profielfoto
  palahala

  Welnu, @cxx112, als je inderdaad een NDA getekend hebt, dan misschien goed om te weten dat je door op je eigen avatar/foto te klikken een menuutje krijgt waarmee je reacties kunt veranderen, of verwijderen…;-)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Prima. Voor mijn part wordt ’t 2016. Apple winkels genoeg in NL.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Nou inderdaad je valt over de Apple winkels zeker? Ware het niet dat er geen 1 Apple Store in NL is maar wel een hoop APR winkels. Kortom -1 argumentloos:nerd: