Statenweg
Statenweg Nieuws 7 juli 2011

Gerucht: toekomstige iPhone kan draadloos opladen

De laatste tijd klinken veel geruchten over de komst van een nieuwe iPhone in september. Deze zou dunner en lichter zijn dan zijn voorganger en uitgerust worden met Apple’s A5-processor en een betere camera. Ook geruchten over een goedkoper en uitgekleed model zijn niet nieuw. Al met al geen spannende onthullingen.

Een nieuw gerucht dat vandaag de ronde doet kijkt alvast vooruit naar 2012 en weet wel met iets origineels te komen. De iPhone waarmee Apple tegen die tijd op de proppen komt zou drastisch anders zijn dan de modellen die we nu kennen. Het toestel zou met een ‘nieuwe manier van opladen’ komen. Waarschijnlijk zal het gaan om een techniek waarmee de batterij op te laden is zonder dat er een kabeltje aan te pas komt.

Een mogelijkheid is dat de iPhone van stroom voorzien wordt middels inductie. Op deze manier kan de batterij opgeladen worden door hem bijvoorbeeld ‘s nachts op een speciaal oppervlak  te leggen.  Kabeltjes of dock-connectors behoren dan voorgoed tot het verleden. Ook op andere terreinen probeert Apple kabels overbodig te maken. Vorige maand kondigde Apple aan dat de iPhone, iPad en iPod touch voortaan draadloos kunnen synchroniseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: toekomstige iPhone kan draadloos opladen
Sluiten