Full-screen, versions en auto-save pas over enkele maanden in Office for Mac 2011

16 reacties

Mac OS X Lion functies als full-screen, versions en auto-save zijn ideaal tijdens het werken aan documenten, presentaties en spreadsheets. Zo worden bestanden automatisch bewaard en zijn eerdere versies met één druk op de knop te raadplegen. Apple’s productiviteitspakket iWork is er al mee uitgerust, maar Microsoft Office for Mac 2011 moet het nog zonder doen.

Het team bij Microsoft dat zich bezighoudt met software voor de Mac heeft aangegeven veel verzoeken binnen te krijgen voor het inbouwen van de Lion-functies en momenteel druk te werken aan het inbouwen ervan. Helaas kon er nog geen datum worden gegeven wanneer een update van het pakket te downloaden is. Wel kon ons verteld worden dat het eerder nog maanden zal duren dan dagen.

Office for Mac 2004 werkt helemaal niet meer onder Lion, omdat deze geschreven was voor PowerPC-Macs. Tot voor kort was het nog mogelijk deze software te draaien met behulp van Rosetta, maar met de komst van Lion is dit programma geschrapt.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  bjk

  Volgens mij is het toch iWork waarmee Apple de concurrentie met MS aan gaat? (A)

 • Profielfoto
  Meh1965

  Volgens mij is het toch iWork waarmee Apple de concurrentie met MS aan gaat? (A)

  Scherp!

 • Profielfoto
  Buzz Lightyear 84

  Artikel: Apple’s productiviteitspakket iLife is er al mee uitgerust

  iPhoto is dan wellicht voorzien van de fullscreen-functie in lijn met Lion (iPhoto was altijd al in staat om fullscreen te draaien) maar daar is alles mee gezegd. iPhoto heeft naar mijn mening écht een hele, hele, hele grote update nodig om een beetje in lijn te komen met Lion want dat is het momenteel totaal niet.

 • Profielfoto
  ronald

  Full Screen werkt al (onder SL) en is uitstekend geïmplementeerd.

  Mooier dan Pages het doet.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Dat is een full-screen weergave die al bestond, maar niet de full-screen zoals die in Lion zit. Dan is het hele programma schermvullend te gebruiken.

 • Profielfoto
  Froggle

  Sja, ik heb ooit Office gekocht, maar eigenlijk gebruik ik altijd iWork. Heeft tenminste een fatsoenlijke opstart tijd.

 • Profielfoto
  WiBo1953

  Ik wacht rustig af… vind MS office 2011 een heel goed werkend pakket.
  Begrijp de hele hyp over Lion niet zo, Apple dwingt daarmee heel veel gebruikers tot extra kosten, en zichzelf tot een nog onbescheidener winstcijfer…
  maar goed ben blijkbaar de enig die zich daar aan stoort, de rest leeft op een wolk,,,

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Denk maar niet dat Microsoft zich gaat inspannen om de Apple-gebruikers te plezieren. Die laten ze altijd minstens een jaartje wachten. Ik begrijp trouwens niet waarom Apple iWork niet gebruikersvriendelijker maakt. Bij laatste versie die ik gebruikte, moest je nog steeds je in Pages getikte document speciaal exporteren om het als .doc te kunnen safen. En dat moet toch écht om het voor alle Windhoosmensen leesbaar te maken – als ik niks heb gemist.
  Ik begrijp trouwens helemaal het nut niet van het widescreen dat bij Lion overal wordt aangeprezen. Onnodig en juist erg lastig! Ik vind het altijd al zo dom dat Windhozers alles widescreen zetten, websites (volstrekt onnodig – zeker op iMac met groot scherm, Word etc en ook Mail. In een heel klein schermpje zie ik écht genoeg in mijn mail. Ik wil juist alles naast elkaar kunnen zien en gebruiken. Anders heb je toch niks aan je grote scherm. Een beetje lege ruimte gaan maken? Wat is het nut daarvan. Dit, het verdwijnen van Frontrow en een aantal bugs en andere lastigheden maken dat ik Lion nog zeker niet ga aanschaffen.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  dom…… En dat zegt iemand die windhoos en Windhozers schrijft. Grappig.

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Het lijk nou net alsof Microsoft lekker in zijn handen licht te wrijven om te genieten van de tijd dat wij nog lekker niet met een update kunnen spelen in versions. De gedachte dat ze binnen windows en windows phone zelf ook niet alles op orde hebben, stel me daarentegen weer een beetje gerust.

 • Profielfoto
  TRML

  Ik begrijp trouwens helemaal het nut niet van het widescreen dat bij Lion overal wordt aangeprezen. Onnodig en juist erg lastig! Ik vind het altijd al zo dom dat Windhozers alles widescreen zetten, websites (volstrekt onnodig – zeker op iMac met groot scherm, Word etc en ook Mail. In een heel klein schermpje zie ik écht genoeg in mijn mail. Ik wil juist alles naast elkaar kunnen zien en gebruiken. Anders heb je toch niks aan je grote scherm. Een beetje lege ruimte gaan maken? Wat is het nut daarvan. Dit, het verdwijnen van Frontrow en een aantal bugs en andere lastigheden maken dat ik Lion nog zeker niet ga aanschaffen.

  +1

  Dit heb ik ook nog nooit begrepen, ik heb ook helemaal geen behoefte aan full-sreen app’s, sterker nog ik vind het erg vervelend. net wat MacAanZee zegt, het is er denk ik in gemaakt om Windows overstappers te plezieren, verder zou ik geen nuttige motief kunnen bedenken :ftim:

 • Profielfoto
  CMD-Z

  wat dacht je van al die mac gebruikers die geen groot scherm hebben maar een 11 / 13 inch macbook bv!

 • Profielfoto
  wouwout

  Als ze maar niet ‘save as’ eruit halen! Onbegrijpelijke actie van Apple. En nee, ‘exporteer’ werkt niet hetzelfde want laat het bestand niet in de recente bestanden zien. Mijn workflow is verstoord.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Full Screen is optie, geen verplichting om te gebruiken.

  Je kan gewoon verschillende Spaces aanmaken, Mission Control en Expose voor programmavensters gebruiken. Daar komt verder geen Full Screen, of Launchpad, bij kijken, als je simpelweg niet op dat miniknopje rechtsboven klikt.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik ben benieuwd wat sommige zitten te zeuren op Office. Ik werk geregeld met Excel: in een woord: SUPER. Wat je daar allemaal mee kunt maken, is onvoorstelbaar. Vergeet het maar in Numbers. Heb diverse pgingen gewaagd, maar is echt een B-keuze vergeleken bij Ms. Dat er geen widescreen is, maakt het niks minder.

  Het gaat de meesten hier weer om de standaard discussie Apple-Ms.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Full screen is bedacht om de grote schare nieuwe Appelaars de Mac duidelijker te maken. De iPad is een grote hit, Apple heeft zich bedacht waarom dat zo is en heeft dat tot op zekere hoogte in Lion ingebouwd. Auto save, full screen en dus ongestoord werken etc. + wat cmd-z zegt: het scherm van m’n 13″ pro lijkt opeens een stuk groter, en er zijn nu eenmaal apps die ik toch al nagenoeg schermvullend gebruikte zoals iTunes en Reeder. Nu kan dat allemaal een stuk mooier en door Mission Control vloeiender.
  Bevalt het niet? Dan hoef je het niet te gebruiken.
  Ik vind het wel schandalig dat grote bedrijven als Adobe en Microsoft na maanden aan beta’s hun software nog steeds niet fatsoenlijk hebben draaien onder Lion. Menig indie- of kleine dev heeft alles al prima op orde.