Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 juli 2011
Leestijd: 1 minuut

Update Facebook-app verklapt iPad-versie

De vlag kan uit voor Facebook-enthousiastelingen met een iPad. Na meer dan een jaar van smeekbedes van gebruikers en keiharde ontkenning van Zuckerberg himself gaat het dan toch gebeuren: Facebook komt met een iPad-app. Deze bleek verstopt te zitten in een onschuldige update van Facebook’s iPhone-app die vorige week uitkwam.

Wie bereid is een beetje te hacken kan de app zelf aan de praat krijgen om vervolgens getrakteerd te worden op een mooie en overzichtelijke interface. Al met al lijkt de App veel op de website van Facebook met een aantal slimme, speciaal voor de iPad gemaakte interface-tweaks en iPad-only functionaliteit zoals push notificaties. Verschillende onderdelen van Facebook of lijsten van vrienden kunnen met één beweging getoond over verborgen worden. Verder werkt de App veel met zogenaamde pop-up menu’s die we kennen uit andere iOS Apps.

TechCrunch, verantwoordelijk voor de ontdekking, is laaiend enthousiast over de App. Het enige dat Facebook for iPad, dat grotendeels in HTML 5 gebouwd blijkt te zijn, volgens de site mist is Farmville en andere Facebook-spelletjes. TechCrunch hoopt echter dat het geheimzinnige Spartanproject van Facebook hier een antwoord op zal bieden.

Wanneer al dit moois daadwerkelijk het levenslicht gaat zien is nog niet duidelijk. In ieder geval lijken de dagen geteld voor MyApp, de officieuze (en betaalde) Facebook App. Trouwens, wist je al dat OMT ook op Facebook zit? Vriendjes worden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Update Facebook-app verklapt iPad-versie
Sluiten