EA: iPad snelst groeiende gameplatform

4 reacties

Voor ontwikkelaars van games is er veel veranderd sinds de komst van de iPhone en de iPad. Steeds meer gamers verkiezen de gadgets uit Cupertino boven consoles als de Xbox of Playstation. Deze ontwikkeling wordt ook waargenomen door Electronic Arts (EA), een van de grootste producenten van games ter wereld. CEO John Riccitiello noemt Apple’s iPad het snelst groeiende gameplatform.

Game consoles waren rond de eeuwwisseling nog goed voor zo’n 80% van de markt, maar nu is het aandeel gedaald naar 40%. Deze daling valt voor een groot deel toe te schrijven aan de snelle opmars van apparaatjes als de iPad en iPod touch. De AppStore maakt het mogelijk om de games tussentijds door te ontwikkelen en elke drie maanden van een update te voorzien. Dit in tegenstelling tot consoles, waarbij slechts om de vijf jaar een nieuwe versie uitkwam.

Natuurlijk kleven er nadelen aan het gamen op de iPad. Zo hebben game consoles doorgaans betere graphics, maar volgens Riccitiello gaat de consument dit minder belangrijk vinden. Het doen van micro-transacties en sociale functionaliteit worden daarentegen belangrijker. Bovendien verwacht Riccitiello dat de grafische prestaties van de iPad in de toekomst verder zullen verbeteren.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Kobes

  De AppStore het mogelijk om de games tussentijds door te ontwikkelen en elke drie maanden van een update te voorzien.
  .
  Mist daar het onderwerp van de zin niet?
  .
  Interessant stukje verder!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Nee het onderwerp staat er gewoon in tegenstelling tot de persoonsvorm. Bedankt, ik heb de zin aangepast.:smile:

 • Profielfoto
  Kobes

  Oops… helemaal waar *zoekt edit functie, maar die doet het niet*

 • Profielfoto
  Mausy

  Ik kan dit wel plaatsen. Nintendo had al aangetoond dat veel gebruikers de graphics niet echt interessant vinden. Nu gaat Nintendo echter misschien wel ten onder aan het iPhone/iPad/IPod Touch-geweld van Apple