Lucas Raggers
Lucas Raggers Accessoires 14 juli 2011
Leestijd: 1 minuut

Cops gaan criminelen te lijf met iPhone

iPads nemen de taak over van dikke logboeken bij piloten. iPod touches verjagen kassalades in de winkel. En iPhones lichten in Amerika steeds vaker de doopceel van criminelen. On the spot. Dit kan namelijk met een nieuwe iPhone add-on voor agenten: de MORIS.

De MORIS is een stevige accessoire voor de iPhone. Politieagenten kunnen binnen een paar tellen achterhalen of iemand een strafblad heeft. De MORIS herkent 130 unieke gezichtseigenschappen en vergelijkt ze met de database van de politie. Daarnaast kan hij ook 235 kenmerken van een iris herkennen. Tot slot bevat het apparaat ook nog een scanner voor vingerafdrukken.

De MORIS kost 3000 dollar, inclusief iPhone. De politie heeft dit echter snel terugverdiend; gewoonlijk moet een agent een telefoontje plegen om een agent op het station aan het werk te zetten. Deze tijd- en geldverspilling kan met de MORIS bespaard worden.

John Anderton is niet langer veilig…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cops gaan criminelen te lijf met iPhone
Sluiten