Cops gaan criminelen te lijf met iPhone

7 reacties

iPads nemen de taak over van dikke logboeken bij piloten. iPod touches verjagen kassalades in de winkel. En iPhones lichten in Amerika steeds vaker de doopceel van criminelen. On the spot. Dit kan namelijk met een nieuwe iPhone add-on voor agenten: de MORIS.

De MORIS is een stevige accessoire voor de iPhone. Politieagenten kunnen binnen een paar tellen achterhalen of iemand een strafblad heeft. De MORIS herkent 130 unieke gezichtseigenschappen en vergelijkt ze met de database van de politie. Daarnaast kan hij ook 235 kenmerken van een iris herkennen. Tot slot bevat het apparaat ook nog een scanner voor vingerafdrukken.

De MORIS kost 3000 dollar, inclusief iPhone. De politie heeft dit echter snel terugverdiend; gewoonlijk moet een agent een telefoontje plegen om een agent op het station aan het werk te zetten. Deze tijd- en geldverspilling kan met de MORIS bespaard worden.

John Anderton is niet langer veilig…

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  yoerio

  al een oud filmpje

 • Profielfoto
  youp.c

  wat een design zeg, ziet eruit als 5 iPhones op elkaar, maar dan lelijker

 • Profielfoto
  CorMac

  Het behoort dan ook niet tot de uitrusting om de agenten er hipper uit te laten zien.

 • Profielfoto
  soulutions

  Dus. Lekker praktisch joh, nog zo’n dikke knobbel aan je riem. En dan in de achtervolging rennend achter een crimineel aan… ik zie het voor me! Al die technologie kon niet dunner? Staat het nog op DAT-tape ofzo? Hoe maak je van een iPhone een ‘koelkast’ hahaha #fail

 • Profielfoto
  Djmichel

  haha, hij ziet er inderdaad behoorlijk zwaar uit:) een echte iBrick? Wel goed bedacht, als dat soort processen sneller kunnen zijn ze wel effectiever op straat.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  “iPod touches verjagen kassalades in de winkel.”

  Hier leidt het verlangen van OMT om de stukjes literair te doen overkomen tot een wel erg vertekend beeld van de werkelijkheid.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Filmpje is van juni 2010. “Nieuws” van een jaar oud :slant: