Capturen met Capture

21 reacties

De mensen die de standaard camera-applicatie haten doen dat vooral vanwege zijn traagheid. Als je snel een foto of video wilt nemen is daar geen mogelijkheid toe. Daarom vind je in iOS 5 in het lockscreen een knop waarmee je direct naar de camera-app gaat. Meestal is dit nog te langzaam.

Daarom hebben we nu Capture. Capture is één van de eenvoudigste, danwel de eenvoudigste, camera-applicaties op de markt. Met de app kan je alleen video’s maken en meer functies heeft het ook niet. Met de enige knop die aanwezig is kan je de flitser in- en uitschakelen.

Als je de applicatie opstart begint Capture direct met filmen. Stoppen met filmen is nog makkelijker: één druk op de thuisknop en je video wordt opgeslagen in de fotorol.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Handig, dat wel. Maar in mijn iTunes Store staat Capture nergens…

 • Profielfoto
  Yoeri

  Wel als je op de link in het artikel klikt?

 • Profielfoto
  Spongebob

  ik wil niet zeuren, maar is het mogelijk om alsnog een komma te zetten tussen de woorden ‘haten’ en ‘doen’. Ik moest de zin zeker 3x lezen eer ik door had waarover het ging. Bedankt!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Yoeri:
  Nee, als ik op de link in het artikel klik, kom ik op de homepage van de iTunes Store.
  Als ik handmatig zoek, vind ik ook niets.

 • Profielfoto
  Yoeri

  De link is aangepast. Nu hoort hij te werken.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Jap, nu werkt het!

 • Profielfoto
  SvS

  ik wil niet zeuren, maar is het mogelijk om alsnog een komma te zetten tussen de woorden \’haten\’ en \’doen\’. Ik moest de zin zeker 3x lezen eer ik door had waarover het ging. Bedankt!

  Overdrijven is ook een vak. Dan heb ik nu over meer mensen die zo erg letten op taaltouten. Hopelijk volgen er niet meer reacties over de spelling en Nederlandse taal. Want het is een Apple-forum voor en door fans.

  Btw leuk artikel.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ SvS: Forum of niet, spellingsregels zijn er om gevolgd te worden. Daar hoort inderdaad een komma.

 • Profielfoto
  Marcell96

  ik vindt de IOS5 lockscreen camera knop veel handiger.
  gaat snel zat, vindt ik…

 • Profielfoto
  Marcell96

  @Niiiiiickk: Vindt ik ook +1

 • Profielfoto
  22091

  Over spellingregels.

  Wanneer je als blog jaarlijks een Groot OMT Dictee Der Nederlandse Taal organiseert, dan kun je dit natuurlijk verwachten. :sarcastic:

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @SvS pssst kijk eens in je post… “taaltouten” ?? :crazy: Ben het wel met je eens, leuk artikeltje… meer ook niet

 • Profielfoto
  Reschram

  @Niiiiiickk & Boondock: Vind ik ook, doen we nu +2?

 • Profielfoto
  .Robin

  @Niiiiiickk: Vindt ik ook +1

  VinDT ik? :’)

 • Profielfoto
  SvS

  Het blijft mensenwerk. Typen wordt ook door mensen gedaan. ‘Taalfouten’ was dus ook een typfout, hoe hilarisch.
  Ik vind het niet meer gezellig, wanneer er gezeken wordt op typ- en taalfouten. Het is terecht, daar niet van. De komma moet er inderdaad staan, maar ik vind persoonlijk niet de moeite waard om hier een reactie over te plaatsen en dat er ophef moet komen, elke keer als er een artikel wordt geplaatst. Come on! Er zijn ergere dingen in het leven dan je druk maken om een ‘t’ of een ontbrekende komma. Ok, plaats hier maar minnetjes, ik kom hier toch al niet zo vaak meer als in periode van 2002 tot 2004.

 • Profielfoto
  GT1988

  Kan me niet voorstellen dat dit sneller is wanneer je je iPhone gelockt hebt met een cijfercode. Dan lijkt mij de iOS 5 snelknop sneller.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  @GT1988
  Scherp

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ GT1988:

  Buiten developers heeft niemand iOS 5 al. Tot iOS 5 er is (in de herfst) biedt deze app toch een uitstekende oplossing voor dat ‘probleem’?:)

 • Profielfoto
  iMacer

  Tja die taal mannen zijn meestal vrij langzaam. 1 komma uit een zin en ze liggen al. Voor hun is die standaard camera app, meer dan snel genoeg. Haha

 • Profielfoto
  csteelooper

  @iMacer: jemig, waar slaat dat op? Meestal zijn taalpuristen juist erg snel… Ik ben er zelf ook één, dus wat hierna komt mag ik zeggen: veel mensen die dit soort fouten opmerken zijn zich niet alleen erg bewust van de taal, ze hebben ook wat ik voor nu dan maar ‘ADHD-ogen’ noem: ze zien élk detail wat betreft de taal. Maar daarmee zijn ze nog niet langzaam…!
  .
  On topic: ik vraag me af of die app nou werkelijk zoveel sneller is: ook die app vereist dat er toegang wordt verkregen tot de cameramodule in de iPhone, en die is zéker in de iPhone 3GS zo traag als dikke stront door een trechter in de winter op Antarctica… De enige versnelling is wellicht dat je niet eerst van fotomodus naar videomodus hoeft te schakelen. Oh ja, en je hoeft niet op Record te drukken — ook weer een handeling minder. Maar de camera zelf wordt er nog steeds niet sneller van.

 • Profielfoto
  ThomasHaag

  @Niiiiiickk, tip voor iedereen met een iPhone op iOS 4.x en een JB:
  Installeer CameraLock uit Cydia en je hebt deze iOS 5 functionaliteit ook:)