BBC 1 en 2 via Digitenne op je EyeTV

14 reacties

Een tip uit eigen ervaring voor eigenaren die via Digitenne en met EyeTV televisie kijken op hun Mac.

Sinds afgelopen maand is het zenderaanbod van Digitenne aangepast. Naast wat minder belangrijke zenderwisselingen maken BBC 1 en 2 eindelijk onderdeel uit van het aanbod en dat maakt het updaten van de zenderconfiguratie in EyeTV zeer de moeite waard.

Maar ondanks twee keer ‘uitgebreid’ zoeken naar zenders verscheen de Britse trots bij mij niet in beeld. Wat is hier aan de hand en hoe krijg je de BBC wel op je Mac? Ik leg het uit na de klik.

Het probleem ontstaat doordat EyeTV niet heel erg goed is in het automatisch zoeken van zenders. Hierdoor zit ie er wel eens 500 hertz naast. Dit zorgt niet alleen voor brokkelige ontvangst en lang wachten bij het zappen, maar kan er ook voor zorgen dat zenders helemaal niet gevonden worden.

De oplossing is om de zenderbouquetten, zoals KPN het noemt, handmatig toe te voegen. Dit doe je als volgt:

 • Ga hiervoor in het EyeTV-programma’s venster naar Zenders
 • Verwijder de aanwezige zenders
 • Klik op het tandwiel in de menubalk en kies Voeg handmatig zender toe…
 • In dit scherm kun je de frequentie van het bouquet toevoegen, waarna in één keer alle zenders die onder dat bouquet vallen verschijnen
 • Herhaal dit voor de andere bouquetten en je bent weer compleet
Handmatig zenders toevoegen

Het liefst had ik hier een lijstje met de frequenties van de bouquetten neergezet, maar doordat die van plek tot plek in Nederland verschillen, is het slimmer om door te verwijzen naar de fansite voor Digitenneliefhebbers, dvbt4all.nl, waar een keurig frequentie-overzicht te vinden is.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Beenkens

  Goede tip! Ik heb alleen nog een vraagje: ik ben aan het overwegen om zeer binnenkort een mac mini te kopen en deze – samen met EyeTV en Digitenne – als PVR in te richten, gekoppeld aan mijn HDTV. Nu heb ik hierover al (heel) veel gelezen op dit forum (vooral de technische benadering en eventuele alternatieven), maar nu je dit bericht toch plaatst: gebruik jij zelf toevallig ook een mac mini met EyeTV software als PVR gekoppeld aan je TV en zo ja … ben je hier tevreden over? (ik kon over de tevredenheid van deze configuratie nl. niet zo heel veel vinden …)

  Alvast dank!

  Groet,
  Fernao

 • Profielfoto
  sinas

  Ben verheugd dat bbc nu via eye tv te ontvangen moet zijn. Maar wat ik nou precies moet doen, daar snap ik helaas niet veel van.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @Beenkens We kijken al jaren naar tevredenheid via EyeTV, een Mac mini en beamer naar de televisie. Kwaliteit van Digitenne was onder de maat tot ik de zenders handmatig instelde. Het is nog steeds niet vergelijkbaar met digitale kabel, maar daar kan een betere antenne iets aan doen. In mijn ogen is het nog steeds beter dan overgeleverd zijn aan UPC. Maar ook voor kabel zijn EyeTV oplossingen, zodat je op je Mac kunt kijken en opnemen.

  @sinas Bovenstaande instructie stap voor stap volgen…:lol:

 • Profielfoto
  sinas

  In eye tv opent er een venstertje waar ik kHz en een bandbreedte kan invoeren. De gegeven linkjes verwijzen naar een drie- cijferig MHz nummer en een kanaalnummer. Maar waar haal ik dat Bouquet frekwentie-nummer dan vandaan?

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @sinas Als je op de frequentielijst van dvbt4all naar beneden scrollt, dan zie welke frequentie bij welk kanaal hoort. De laatste kolom toont de frequentie in het formaat dat je in EyeTV kunt invullen.

 • Profielfoto
  Hermanko

  OK, Ik wil zo een Eye-tv aan mij iMac welk type heb ik voor Digitenne nodig ? Had ook slechte UPC ervaring en goede met Interactieve KPN tv waar digitenne gratis bij is.

 • Profielfoto
  csteelooper

  [knip] (…)Maar ook voor kabel zijn EyeTV oplossingen, zodat je op je Mac kunt kijken en opnemen. (…)

  Oh ja joh? Dat biedt perspectief. Weet je toevallig ook of ik die kan gebruiken i.c.m. Ziggo? AlphaCrypt werkt hier NIET meer; het liefst zie ik een oplossing met een CI+ module, zodat ik de officiële Ziggo CAM kan gebruiken. Maar tot nog toe is alles wat ik lees gebaseerd op AlphaCrypt 3(.5) en dat werkt in mijn regio niet meer. Ziggo is bezig dit te blokkeren en heeft helaas mijn regio als eerste op zwart gezet. Dus als er een andere oplossing is, óf (liefst) een manier om EyeTV te gebruiken met een CI+ interface dan hoor ik het graag. Zou nl. een verdomd mooie oplossing zijn voor in de slaapkamer…

 • Profielfoto
  henkdejonghoorn

  Bij mij werkt het niet hoor. Ik krijg alleen Ned 1 tm 3 en TV NoordHolland. Overigens wel in prima kwaliteit. En natuurlijk wat radiozenders. De overige zenders zijn blijkbaar (nog) niet vrij?

 • Profielfoto
  Obi

  Misschien een rare vraag: heb je een Digitenne abonnement nodig om de Digitenne
  zenders op een eyetv te ontvangen?
  Ik dacht dat Digitenne gratis zenders doorgaf?

 • Profielfoto
  Erik Joling

  De Nederlandse publieke zenders die vroeger via de ether te ontvangen waren zijn gratis (ongecodeerd) via Digitenne te ontvangen.

 • Profielfoto
  Maurits Cassee

  Dat is alles wat in Bouquet 1 zit, dat zijn de onbetaalde publieke zenders die door iedereen onbetaald te ontvangen zijn, dus ook met een EyeTV.
  Er zijn heel wat EyeTV oplossingen waar geen smartcard in kan en die kúnnen zelfs alleen die zenders ontvangen.
  DVB-T 4all overzicht Bouquet 1

 • Profielfoto
  puccini

  Mij lukt het met de bovengenoemde tip ook niet om de BBC zenders te ontvangen. (omgeving Arnhem)

 • Profielfoto
  Michielmichiel

  BBC 1 en 2 zijn overigens maar tijdelijk aan het pakket toegevoegd, hè. Tot 31-12-2011, las ik. Daarna moeten we het vooralsnog met minder zenders doen dan voorheen, aangezien TMF en BBC Entertainment uit het pakket zijn en ook de andere nieuwe zenders (13th street, e.d.) tijdelijk zijn.

 • Profielfoto
  Yosemite

  @Michielmichiel: Dat is niet correct. BBC 1 en BBC 2 zijn permanent aan het zenderpakket toegevoegd en in de plaats gekomen van BBC Entertainment en TMF.

  De zenders 13th Street, SLAM!TV en Nickelodeon zijn de tijdelijke extra bonuszenders. Daarnaast zijn er ook nog vier BBC radiozenders toegevoegd. Deze uitbreidingen zijn mogelijk doordat er frequenties zijn vrijgekomen doordat KPN is gestopt met het geflopte mobiel tv (DVB-H).