Statenweg
Statenweg Nieuws 29 juli 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple ‘s werelds grootste producent smartphones

Tijd voor statistiek, want uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat Apple en Samsung in het tweede kwartaal aan kop gingen als wereldwijde fabrikanten van smartphones. Apple neemt de eerste plek in gemeten naar het aantal verkochte toestellen met een marktaandeel van 18,5%.

Samsung maakte een opvallend sterke groei door en neemt nu de tweede plek in met een percentage van 17,5%. Grote verliezer is Nokia die vorig jaar nog marktleider was, maar nu de derde plaats inneemt. Het bedrijf gaat momenteel door een crisis, maar hoopt de verkoop nieuw leven in te kunnen blazen door toestellen uit te brengen met Windows Mobile 7.

Onderzoeksbureau Nielsen kwam met cijfers uit juni (V.S.) tot de conclusie dat Android aan de overkant van de oceaan het meestgebruikte mobiele OS is en Apple de grootste fabrikant van smartphones. Google’s Android gaat aan kop als platform met een marktaandeel van 39%. iOS van Apple komt op de tweede plaats met een marktaandeel van zo’n 28%. Als derde komt RIM’s BlackBerry OS (20%).

Uiteraard ontstaat een ander beeld als we de markt opdelen naar fabrikant. Google’s Android draait immers op toestellen van verschillende producenten, terwijl iOS alleen op de iPhone van Apple te vinden is. Delen we het marktaandeel van Android op (HTC 14%, Motorola 11% en Samsung 8%), dan blijkt Apple met zijn 28% de grootste te zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple ‘s werelds grootste producent smartphones
Sluiten