Statenweg
Statenweg Nieuws 13 juli 2011

‘Apple past internationale prijzen aan’ [update]

Op internet klinken geluiden dat Apple bezig is met het aanpassen van de internationale prijzen van producten. Zo zouden de nieuwe MacBook, MacBook Air en Mac mini, die morgen al verwacht worden, in sommige landen een stuk goedkoper worden dan nu.

Dit komt doordat de Amerikaanse dollar het afgelopen jaar sterk in waarde gedaald is tegenover de Japanse Yen en de Zuid Koreaanse Won. Hierdoor betalen inwoners van deze landen in verhouding veel voor Apple-producten. Ook tegenover de Euro heeft de Amerikaanse munt aan waarde verloren, maar Europa wordt nog niet genoemd in de geruchten.

Naast de hardware die goedkoper wordt, zullen mogelijk ook de internationale prijzen in de iTunes Store beter in balans worden gebracht met de Amerikaanse dollar. Vandaag vindt er onderhoud plaats aan iTunes Connect, de achterdeur van iTunes voor het aanbieden van apps en muziek.

Update: Zoals verwacht zijn de prijzen van apps uit de App Store in een aantal landen naar boven of beneden bijgesteld. Het betreft landen waar inwoners fors meer of minder betaalden omgerekend naar U.S. dollars. In Groot-Brittannië, Mexico en Noorwegen zijn de prijzen met zo’n 16 tot 20 procent gestegen. In Australië, Zwitserland en Japan zijn de apps 10 tot 26 procent in prijs gedaald.

Reageer op artikel:
‘Apple past internationale prijzen aan’ [update]
Sluiten