Yoeri
Yoeri Nieuws 5 juli 2011

Apple nieuwste doelwit Anonymous?

Het leek er even op dat hackersgroep Anonymous het gemunt had op Apple. De hackersgroep, die voornamelijk tegenstanders van klokkenluiderssite WikiLeaks aanvalt, had namelijk een server van Apple gehackt en gegevens van 27 personen op het internet gezet.

De server die Anonymous in handen kreeg was abs.apple.com welke Apple vooral gebruikt voor online serveys, zoals het inloggen op online diensten of het betalen in de Apple Store. De groep bemachtigde zo onder andere gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden welke het op Pastebin plaatste. Als je nu naar het adres gaat krijg je alleen het Apple-logo te zien plus de standaard footer.

Als je bang bent dat de hackers het nu op Cupertino gemunt hebben, wees gerust. Anonymous plaatste een tweet waarin te lezen is dat het andere plannen heeft.

Not being so serious, but well … Apple could be target, too. But don’t worry, we are busy elsewhere,…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple nieuwste doelwit Anonymous?
Sluiten