Statenweg
Statenweg Nieuws 1 juli 2011

Apple koopt patenten failliete Nortel

Apple heeft samen met EMC, Ericsson, Microsoft, RIM (de maker van Blackberry) en Sony een winnend bod uitgebracht op de failliete boedel van het Canadese technologiebedrijf Nortel. Dit bedrijf was ooit een grote fabrikant van telecommunicatieapparatuur, maar raakte in de problemen doordat het niet goed wist in te spelen op veranderingen in de markt.

De buit omhelst een breed pakket van zo’n 6000 patenten op het gebied van draadloze technieken, 4G, internet, optische technieken, spraaktechnieken, semi-conductors en meer. In totaal legde het consortium $4,5 miljard op tafel. Hoe groot het aandeel van Apple hierin is werd niet bekend gemaakt. De winnende partijen zullen de pantenten onderling verdelen.

De veiling nam meerdere dagen in beslag. Naar verwachting zal in het derde kwartaal van 2011 de deal helemaal rond zijn, nadat autoriteiten in de V.S. en Canada groen licht hebben gegeven voor de overdracht. Tot de verliezers van de veiling behoren onder meer Intel en Google. De internetgigant bracht in april als eerste een bod uit van $900 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt patenten failliete Nortel
Sluiten