90 seconden previews sijpelen iTunes Store binnen

7 reacties

Apple is begonnen met het verlengen van previews in de Nederlandse iTunes Music Store. In plaats van de gebruikelijke 30 seconden kunnen van bepaalde nummers nu 90 seconden gratis beluisterd worden. Dat ontdekte OMT-lid Mac Elmar bijvoorbeeld bij het beluisteren van het nieuwste 538 Hitzone-album.

Vorig jaar al begon Apple geleidelijk met het verlengen van previews in de Amerikaanse iTunes Music Store. Platenmaatschappijen kregen een periode de tijd om bezwaar te maken tegen de langere previews. Daarom zal het hier ook nog even duren voordat 90 seconden van alle nummers gratis beluisterd kunnen worden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  sanderd777

  De officiele mail van Apple:

  We are pleased to let you know that we are now increasing the length of music previews from 30 seconds to 90 seconds on the iTunes Store worldwide, just as we recently did in the United States. As before, all you have to do is continue making your content available on the iTunes Store, which will confirm your acceptance to the following terms.

  You agree that this letter modifies our Digital Music Download Sales Agreements outside the United States so that “Clips” for songs longer than 2 minutes and 30 seconds may be up to 90 seconds long (“Clips” for shorter songs will stay at 30 seconds). Further, you represent that you have the authority to enter into this letter agreement for 90-second “Clips”.

 • Profielfoto
  eh801
 • Profielfoto
  isoMac

  Ik begrijp nog steeds niet waarom platenmaatschappijen zo moeilijk doen over die verlenging. Alsof muziekliefhebbers de hele dag naar een kwart van een liedje zitten te luisteren en het album niet meer zullen kopen. Je kunt beter 2 of 3 liedjes van een plaat integraal in de preview zetten dan 30 seconden van alle liedjes. Dat helpt mensen beter een keuze te maken waar ze geen spijt van hebben, en dus zullen ze vaker terugkomen om iets te komen. Maar dat is mijn bescheiden mening.

 • Profielfoto
  sanderd777

  Heeft met rechten en royalties te maken… Vanaf wanneer een platenmaatschappij de artiesten moet betalen en wanneer niet…

 • Profielfoto
  bram91

  Mooi! 30 seconden is vaak net niet genoeg om te horen of ik het nummer wel echt de moeite vind om aan te schaffen. Dan ga ik altijd eerst naar YouTube om het nummer te luisteren. Dat hoeft dan nu dus niet meer!

 • Profielfoto
  wietje

  er zijn er al redelijk veel die 90sec hebben.

 • Profielfoto
  morty

  Leuk, gelukkig zit ik al jaren in de Amerikaanse store! liever nederlandse tv series/films in plaats van 90 sec preview! voor previews hebben we toch youtube?