Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 21 juni 2011

Verstuur data via camera telefoon

Je gaat op een Mac opzoeken hoe laat jouw trein vertrekt. Vervolgens ga je naar het station en dan wil je natuurlijk op de hoogte blijven van eventuele vertragingen. Je kan nu de iPhone pakken om de mobiele site of een treinapp te laden, maar dan moet je de reisdata eerst opnieuw inkloppen. Project ‘Deep Shot’ kan hier een einde aan maken.

Als het aan onderzoekers van MIT en Google ligt gaan we in de toekomst data versturen via camera’s. Ben je aan het surfen op een Mac, maar wil je verder werken op je iPhone? Maak dan met je telefoon een foto van de website en deze wordt direct ingeladen op de iPhone. De techniek werkt niet alleen in de richting van een telefoon, maar ook andersom. Door je telefooncamera te richten op het beeldscherm van een Mac, kan je de Mac selecteren als doelapparaat waar de informatie van het telefoonscherm naar toegestuurd moet worden.

Mogelijk kan de technologie ook gebruikt worden om van apparaat te wisselen terwijl je bezig bent in een willekeurige applicatie. De technologie is in handen van Google. Het is niet bekend of en wanneer Google de techniek zal gebruiken. De onderstaande video geeft een demonstratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstuur data via camera telefoon
Sluiten