Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 29 juni 2011

Veilig bellen met iPhone kostbare hobby

De iPhone is voor een telefoon redelijk aan de prijs. De makers van applicatie Cellcrypt Mobile gooien hier nog een schepje bovenop. Althans, als jouw gesprekken versleuteld moeten worden op een manier die voldoet aan de U.S. government’s 140-2 Federal Information Processing Standards.

De ontwikkelaar van de app beweert dat de gebruikte methodes aanbevolen worden voor gebruik bij het Amerikaanse leger en de overheid. Dit is door onafhankelijke partijen getest en met zekerheid op enkele punten goed bevonden. De applicatie kan gebruikt worden in meer dan 200 landen en het gekoppelde abonnement kost slechts 1600 dollar per jaar. Maar dan heb je wel wat. Of toch niet? Hadden we al gezegd dat degene waar jij mee belt, dezelfde service moet gebruiken?

Het afgelopen jaar werd meerdere malen aangetoond dat de telefonische beveiliging van leden van de Tweede Kamer niet optimaal te noemen is. Hopelijk grijpen Kamerleden deze dure dienst niet aan om een ‘verantwoord’ speeltje als de iPhone in handen te krijgen. Er zijn namelijk goedkopere oplossingen, die de belastingbetaler vele tonnen per jaar kunnen besparen. De vraag is dan ook om dit artikel vooral niet via ‘De Twitter’ richting onze volksvertegenwoordigers te verspreiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veilig bellen met iPhone kostbare hobby
Sluiten