Veilig bellen met iPhone kostbare hobby

Door: Rick Stevenhaagen - 11 reacties

De iPhone is voor een telefoon redelijk aan de prijs. De makers van applicatie Cellcrypt Mobile gooien hier nog een schepje bovenop. Althans, als jouw gesprekken versleuteld moeten worden op een manier die voldoet aan de U.S. government’s 140-2 Federal Information Processing Standards.

De ontwikkelaar van de app beweert dat de gebruikte methodes aanbevolen worden voor gebruik bij het Amerikaanse leger en de overheid. Dit is door onafhankelijke partijen getest en met zekerheid op enkele punten goed bevonden. De applicatie kan gebruikt worden in meer dan 200 landen en het gekoppelde abonnement kost slechts 1600 dollar per jaar. Maar dan heb je wel wat. Of toch niet? Hadden we al gezegd dat degene waar jij mee belt, dezelfde service moet gebruiken?

Het afgelopen jaar werd meerdere malen aangetoond dat de telefonische beveiliging van leden van de Tweede Kamer niet optimaal te noemen is. Hopelijk grijpen Kamerleden deze dure dienst niet aan om een ‘verantwoord’ speeltje als de iPhone in handen te krijgen. Er zijn namelijk goedkopere oplossingen, die de belastingbetaler vele tonnen per jaar kunnen besparen. De vraag is dan ook om dit artikel vooral niet via ‘De Twitter’ richting onze volksvertegenwoordigers te verspreiden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  marcelnijman

  Wat is hun garantie waard? Deze app gaat dus niemand kopen.

 • Profielfoto
  McLoe

  Noem dan meteen even die alternatieven.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Dan zou ik beginnen met het zelf niet twitteren van dit bericht.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  De kamerleden horen ook niet op Twitter. Ze moeten eens een keer gaan werken!

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @CumSeeker STFU, je weet niet eens waar je het over hebt.
  @OMT Dus je schrijft een nieuwsartikel, plaatst er een tweet over maar vraagt vooral ons om het niet door te sturen.. jaja… “Wij van WC eend…” Komt alweer fijn over als een ik-gooi-de-knuppel-in-het-hoenderhok-verhaal-maar-sta-zelf-overal-buiten :slant:

 • Profielfoto
  paulhek

  “Hadden we al gezegd dat degene waar jij mee belt, dezelfde service moet gebruiken?”

  Het is de iPhone WAARMEE je belt en de persoon met WIE je belt:)

  @Mousemighty: heeft niks met “Wij van WC eend” te maken? Rick prijst toch niet zijn eigen waar aan? Of snap ik je gewoon niet?:)

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  @CumSeeker STFU, je weet niet eens waar je het over hebt.

  Weet hij wel.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Nee hij heeft geen idee van werken. En zeker niet van hoeveel werk er door een gemiddelde volksvertegenwoordiger verzet wordt.

 • Profielfoto
  iep

  Dat van de Tweede Kamer betrof voicemail en dat dek je met deze dienst niet af. Dit betreft beveiliging tijdens een gesprek, zo’n eentje waarbij je de telefoon opneemt en de voicemail geen rol speelt.
  .
  @SunKeeper: het gaat hier om telefoneren, niet om twitteren. Verder is twitter ook een vrij effectief communicatiemiddel mits goed ingezet. Daar kunnen politici ook veel belang bij hebben. Maxime Verhagen heeft dat al laten zien door te twitteren wat hij deed toen hij Minister van Buitenlandse Zaken was. Het volk kon ‘m volgen en zo zien wat hij als minister allemaal moet doen (en dat is nogal wat). Ook is het voor organisaties als Bits of Freedom erg handig omdat via deze weg politici ook makkelijker te benaderen zijn en je ook gerichter kunt reageren. Je bent eigenlijk bezig met een publiek debat op het internet. Dat is een heel erg belangrijk onderdeel voor een lid van de Tweede Kamer. Zij zijn immers door het volk gekozen om hun ter vertegenwoordigen en de regering te controleren. Dan moet je weten wat je kiezers willen.

 • Profielfoto
  Siparti

  Noem dan meteen even die alternatieven.

  Inderdaad. In het artikel staat ‘Er zijn namelijk goedkopere oplossingen.’ punt. Erg mager zo!

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Er is de laatste tijd nogal veel kritiek op de artikelen van OMT xd