Update Mac Pro en Mac Mini onderweg?

Door: Michiel de Vries - 26 reacties

Juli wordt een drukke maand voor de Mac. Niet alleen zien we Mac OS X Lion in volle glorie, maar het lijkt er ook op dat Apple enkele Mac-modellen van een update voorziet voordat de laatste versie van het besturingsysteem wordt uitgebracht. De Mac Pro en Mac Mini zijn aan de beurt.

9to5mac meldt namelijk dat de voorraden servermodellen van de Mac Pro en de Mac Mini langzaamaan beginnen te slinken. Meestal duidt dit op een spoedige update. Het is opvallend dat deze modellen van een update worden voorzien, want dit zou kunnen betekenen dat Apple overweegt om de volledige serverlinie in een het nieuw te steken. De server van de Mac Pro werd in 2009 gepresenteerd en de Mac Mini werd in juni 2010 voor het laatst van een opkikker voorzien, dus het kan zeker dat de volledige Mini en Pro-linies worden ververst.

Het is logisch om aan te nemen dat de Mini en de Pro worden voorzien van de nieuwe Sandy Bridge-processoren, naast het nieuwe I/O-systeem, genaamd Thunderbolt. Als deze update voor de release van Lion arriveert, dan heeft Apple de gehele Mac-lijn op tijd ververst, aangezien de MacBook Pro en iMac al recentelijk een update kregen.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  MadDonna

  ik hoop dat ze van de videokaart van de mac mini afblijven of in ieder geval niet zo’n intel ding erin steken.

 • Profielfoto
  Rivanov

  Zolang er maar een i5/i7 in komt. Maar dat kan niet anders eigenlijk..

 • Profielfoto
  cardwizard

  Als deze update voor de release van Lion arriveert, dan heeft Apple de gehele Mac-lijn op tijd ververst

  Niet , de MacBook Air moet ook nog

 • Profielfoto
  Chorro

  Lijkt me gaaf, het staat in de planning om rond die tijd een Mac Mini te kopen dus een nieuwe versie mag best.

 • Profielfoto
  Rivanov

  Heb nu m’n MacBook Pro aan m’n 27″ LED Cinema Display hangen.
  Maar als er dadelijk een Mac mini met i5/i7 uitkomt, gaat die mooi aan m’n 27″!

 • Profielfoto
  fotografie999

  Hoop dat ze de prijs van de mini maken zoals hij was. Volgens mij iets van 549euro.

 • Profielfoto
  Rivanov

  Software is al zo goedkoop, moet de hardware natuurlijk duurder om het te compenseren..;)

 • Profielfoto
  JanJansen

  @fotografie999:

  Jij zit blijkbaar al jaren op The Cloud want de goedkoopste Mini is 699,=.

 • Profielfoto
  Afroman

  Zolang er maar een i5/i7 in komt. Maar dat kan niet anders eigenlijk..

  Daar heb je geen reet aan bij realtime renderen. Leuk en aardig die 15/17, maar zet er dan ook gewoon een goede videochip erin.

 • Profielfoto
  ---

  En de MacBook en MacBook Air dan?

 • Profielfoto
  Chorro

  @fotografie999:

  Jij zit blijkbaar al jaren op The Cloud want de goedkoopste Mini is 699,=.

  Hij bedoelt de vorige generatie Mac Mini, die waren inderdaad onder de 600 euro.

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Er komen geen nieuwe Mac Pro’s in juli simpelweg omdat er geen hardware is om up te graden. Sandy Bridge Xeon’s komen in Q42011 pas.

 • Profielfoto
  Robin Peek

  Zou mooi zijn, ik wacht al een tijdje op een upgrade van de Mac Mini. En dan juist om hem als server te gebruiken.

 • Profielfoto
  frederik.vdr

  Ik denk dat de kans er dik inzit dat ze gewoon worden ge-EOL’ed zonder vervanging. Het ziet ernaar uit dat Apple van zijn server producten af wil, de Apple toekomst is immers de cloud. Eerder was de XServe immers al aan de beurt. Nu Lion Server gewoon een update wordt voor OSX Client is er ook niet echt meer een reden om deze om deze als aparte oplossing op client machines te gaan bundelen.Gewoon een mini of Mac Pro kopen en in de Apple Store upgraden naar Server.

  Ik vraag me eigenlijk af hoe succesvol die Mac Mini Server eigenlijk is geweest. Consumers/Prosumers zijn immers meer gebaat met headless oplossingen zoals die van van NetGear of Synology en de meeste sysadmins van grotere netwerken lopen al helemaal in een boog rond zo’n product heen.

 • Profielfoto
  maconly

  18 maanden geleden overgstapt van een macpro naar een imac nu weer een macpro vervangen door een imac , misschien dat we nu wat langer wachten met renderen maar de rest werkt perfect en snel.

  Altijd met losse kasten gewerkt van de prachtige blue & white g3 naar de nog mooiere g4 en al de opvolgers , mooi spul dat Apple.

 • Profielfoto
  CorMac

  Mooi mooi, ik zat al effe te wachten op een update van de Mini. Hopelijk is het een goede update als ie komt natuurlijk.

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Yes, mac mini update! Daar wacht ik al een tijdje op!

 • Profielfoto
  Mausy

  Volgens mij lezen jullie niet zo goed. De Mac Pro Server en de Mac Mini Server gaan in voorraad achteruit.

  Lijkt me logisch als die binnenkort komen te vervallen. Lion zit al server functionaliteit in, dus eerder verwacht ik een vernieuwde Mac Pro en een Mac Mini versie met uitbreid-optie die hen server-waardig maken. Daarna is het een kwestie van Lion server-functionaliteit activeren en dat laatste kan de gebruiker zelf.

 • Profielfoto
  Mausy

  En de MacBook en MacBook Air dan?

  U vraagt wij draaien: http://is.gd/FpWYPf

 • Profielfoto
  jesse2314

  Als er een mac mini komt met een i5 of i7 met een sterke videokaart, dan weet ik welke mac het voor mij word:lol:

 • Profielfoto
  jph

  Ben ook stilletjes aan een nieuwe Mini toe. Heb nog de eerste Intel Mini waar mijn zoontje op werkt maar die toch al eens kuren heeft (bedoel dan wel de mini ).

 • Profielfoto
  NiellS

  an heeft Apple de gehele Mac-lijn op tijd ververst

  Vergeten we hier de MacBook Air en de gewone MacBook even?

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Volgens mij lezen jullie niet zo goed. De Mac Pro Server en de Mac Mini Server gaan in voorraad achteruit.

  Lijkt me logisch als die binnenkort komen te vervallen. Lion zit al server functionaliteit in, dus eerder verwacht ik een vernieuwde Mac Pro en een Mac Mini versie met uitbreid-optie die hen server-waardig maken. Daarna is het een kwestie van Lion server-functionaliteit activeren en dat laatste kan de gebruiker zelf.

  De server van de Mac Pro werd in 2009 gepresenteerd en de Mac Mini werd in juni 2010 voor het laatst van een opkikker voorzien, dus het kan zeker dat de volledige Mini en Pro-linies worden ververst.

  dit geeft toch aan dat ook de niet-server modellen eventueel een update mogen ontvangen.

  sowieso lijkt de eerste zin aan te duiden dat het wel om het servermodel van de Pro gaat, maar ze hebben het niet expliciet over een Mac Mini-server, als je goed leest.

 • Profielfoto
  computer space

  Een leuke i5 mini zou mooi zijn. Liefst zonder DVD speler als daar bijvoorbeeld 2 HD bays voor in de plaats komen. Kan ik eindelijk de zaak hier van nieuwe computers voorzien, die afzichtelijke iMacs komen er hier niet in (worden aan de straat trouwens toch direct gejat), en een mini kan ik mooi onzichtbaar tegen de onderkant van de bureaus schroeven.

 • Profielfoto
  Tykoen

  Mac Pro. Die grote kast, hoe mooi hij ook is… kan echt niet meer! Ik verwacht van Apple dat ze met een dunne staande kast van ongeveer 38 cm hoog en diep (mooi vierkant). Hij wordt heel erg dun en zal ook weer van aluminium zijn. Gladde voorkant en het logo er groot op als “aan en uit” knop. Er komt geen USB aansluiting aan de voorkant. En er komt geen DVD en/of Blue-Ray in.

  Het toetsenbord verwijnt ook in deze vorm, maar daar zijn de software ontwikkelingen nog niet ver genoeg voor, het begin hiervoor is al wel ingezet in Lion. Het wordt hierdoor ook makkelijker om blind te typen. De software herkent de woord- en zinsopbouw, ook d.m.v plaats waar gedrukt wordt. Er zal in sommige gevallen een layer verschijnen, bijvoorbeeld voor cijfers en leestekens. De eerste opzet in deze vorm zal helaas niet voor de photoshoppers zijn, die al gewend zijn om met een tablet te werken. Leuk detail voor hen: de pen zal niet verdwijnen, maar het gebruik ervan wordt minder. Denk hierbij aan vergroten en sliden.

  P.s. neem het bericht niet te serieus.. het is maar een reactie!

  Tykoen

 • Profielfoto
  Tykoen

  Leuk om na te lezen… na 2 jaar… Hoever kan je ernaast zitten! De nieuwe Mac Pro is is rond i.p.v. vierkant, en zonder Logo en niet diep!