Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 3 juni 2011

Time Capsule downloadt updates iDevices

De afgelopen week is door diverse partijen wereldwijd aangegeven dat de voorraden van Time Capsule aan het slinken zijn. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden sinds de laatste update. Volgens recente geruchten blaast Apple het draadloze opslagstation binnenkort nieuw leven in.

Volgens 9to5Mac wordt Time Capsule intern getest voor het cachen van software updates. Het opslagstation gaat naar verluidt bijhouden welke apparaten regelmatig verbinding met hem maken. Hierop onderneemt hij actie door de laatste updates binnen te halen en via WiFi aan te bieden. Dat spaart downloadtijd en bij het gebruik van meerdere identieke apparaten, ook bandbreedte. De oplossing zorgt er niet voor dat een iPhone of iPad opeens zelfstandig kan updaten. Deze zullen alsnog aangesloten moeten worden met iTunes, alvorens de update te installeren.

Apple past deze vorm van caching al langer toe. Mac OS X Server downloadt al updates om ze aan meerdere gebruikers lokaal aan te bieden. Hierbij houdt het geen rekening met welke devices in het verleden verbinding hebben gemaakt met de server.

Een tweede mogelijkheid waar Time Capsule voor gebruikt kan worden is iCloud. Populaire media kunnen gecacht worden om laadtijden te verkorten, maar ook om grote bestanden te streamen van Time Capsule naar een iPhone of iPad. Deze draagbare apparaten hebben een beperkte opslagcapaciteit. Op deze manier kan je hoogwaardige content, zoals HD video, ook op de kleintjes bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Time Capsule downloadt updates iDevices
Sluiten