Time Capsule downloadt updates iDevices

Door: Rick Stevenhaagen - 6 reacties

De afgelopen week is door diverse partijen wereldwijd aangegeven dat de voorraden van Time Capsule aan het slinken zijn. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden sinds de laatste update. Volgens recente geruchten blaast Apple het draadloze opslagstation binnenkort nieuw leven in.

Volgens 9to5Mac wordt Time Capsule intern getest voor het cachen van software updates. Het opslagstation gaat naar verluidt bijhouden welke apparaten regelmatig verbinding met hem maken. Hierop onderneemt hij actie door de laatste updates binnen te halen en via WiFi aan te bieden. Dat spaart downloadtijd en bij het gebruik van meerdere identieke apparaten, ook bandbreedte. De oplossing zorgt er niet voor dat een iPhone of iPad opeens zelfstandig kan updaten. Deze zullen alsnog aangesloten moeten worden met iTunes, alvorens de update te installeren.

Apple past deze vorm van caching al langer toe. Mac OS X Server downloadt al updates om ze aan meerdere gebruikers lokaal aan te bieden. Hierbij houdt het geen rekening met welke devices in het verleden verbinding hebben gemaakt met de server.

Een tweede mogelijkheid waar Time Capsule voor gebruikt kan worden is iCloud. Populaire media kunnen gecacht worden om laadtijden te verkorten, maar ook om grote bestanden te streamen van Time Capsule naar een iPhone of iPad. Deze draagbare apparaten hebben een beperkte opslagcapaciteit. Op deze manier kan je hoogwaardige content, zoals HD video, ook op de kleintjes bekijken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Doney

  Hopelijk krijgen de bestaande Time Capsules gewoon een firmware update hiervoor..

 • Profielfoto
  BoukeRegnerus

  Interessant; ik heb er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan maar de Time Capsule zou inderdaad veel meer functies kunnen hebben, dan alleen het maken van backups!

 • Profielfoto
  inod3

  Hopelijk krijgen de bestaande Time Capsules gewoon een firmware update hiervoor..

  Ja, precies. Geen zin om voor dit soort upgrades een nieuwe TC te kopen. M’n oude werkt nog steeds perfect.

 • Profielfoto
  macpro

  Helaasch… Apple is een commercieel bedrijf dus ga er maar van uit dat dit niet via een software update naar de huidige Time Capsules wordt gebracht.
  Wel een mooi feature en ik hoop dat die software update toevoeging ook gaat werken als je de TC in bridge modus gebruikt.

 • Profielfoto
  wietje

  ik hoop dat ze dit gaan aankondigen op WWDC als dit er komt want ga er één kopen na WWDC

 • Profielfoto
  wmaat

  Zou prettig zijn als de nieuwe TC een iTunes-server functie krijgt zodat je muziek, foto’s en video via je eigen netwerk op je Mac, Apple TV, iPhone en iPad kan zien. Nu kan dat officieel enkel als je mac aanstaat of de betreffende items lokaal opslaat wat bakken aan opslagruimte kost…

  en dan streamen via de cloud naar je iPhone als je ergens anders zit…

  Dan is de oude TC zo weer weg… moet iets aftrekken bij de belasting…:-)