Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 28 juni 2011
Leestijd: 1 minuut

Teruggavebeleid apps: Apple verandert stand van de zeilen in Taiwan

Eerder deze maand gingen er geruchten dat de Taipei City Government wil dat Apple het teruggavebeleid van de App Store aanpast. Gebruikers van Taiwan moeten volgens de wet zeven dagen de tijd krijgen om een app te annuleren.

Volgens de Taipei Times zou de regering boetes van minimaal 50.000 dollar opleggen als niet aan deze eis wordt voldaan. TUAW schrijft dat Apple zich vaker lokaal aanpast om mens en overheid wereldwijd tevreden te stellen. Volgens de site lijkt het erop dat de autoriteiten in Taipei inmiddels tot bedaren zijn gekomen, omdat Apple toegeeft aan de eis.

Een andere bron geeft aan dat Google inmiddels een boete heeft gekregen. The Economic Times meldt dat het het om een boete van $34.600 gaat, wegens het weigeren van de aanpassing in hun applicatiewinkelbeleid. Als reactie hierop heeft Google het betaalde gedeelte van de Android Market in Taiwan gesloten.

Google biedt met Android wereldwijd de mogelijkheid om apps binnen vijftien minuten te annuleren. In de begintijden van Android moest dit binnen 24 uur. Vooral gamers maakten hier maar al te graag gebruik van. Zij speelde hun aankoop binnen een dag uit en ‘kochten’ dan weer de volgende.

Volgens Apple heb je niet het recht om voor een teruggave in aanmerking te komen, maar je kan wel een verzoek indienen. Een wereldwijde aanpassing van het beleid, bijvoorbeeld met een uur bedenktijd, zou wat ons betreft een welkome zijn, maar vermoedelijk blijft het alleen bij een wens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Teruggavebeleid apps: Apple verandert stand van de zeilen in Taiwan
Sluiten