Steve presenteert iCloud

Door: Rick Stevenhaagen - 62 reacties

Steve Jobs heeft iCloud gepresenteerd tijdens een keynote die onderdeel uitmaakt van de opening van de WWDC 2011. Hij begint zijn keynote over de computer, die de laatste tien jaar als digitale centrum fungeerde om alle media op te bewaren. Met iCloud gaat dat nu veranderen. De cloud wordt het middelpunt van jouw media.

De nieuwe clouddienst van Apple telt negen applicaties, plus een aanvullende dienst. Op iTunes Match na, zijn al deze online apps gratis te gebruiken. De clouddienst met al zijn apps wordt tegelijk met iOS 5 gelanceerd. Dat is waarschijnlijk in het najaar. Na de break wordt elke app kort geïntroduceerd.

Mail, Contacts en Calendar

MobileMe gaat stoppen met bestaan. Mail, Contact en Calendar zijn diensten waar in principe niets aan verandert, ware het niet dat deze onder iCloud gaan vallen.

Apps, Books

Er komt een aankoopgeschiedenis voor alle iOS apps. Je kunt je apps op alle apparaten gebruiken en makkelijk synchroniseren als je een nieuw apparaat koopt.

Ook boeken zijn op elk iDevice te lezen. De digitale boekenlegger blijft via de cloud op elk apparaat in sync. Zo vergeet je nooit meer waar je gebleven bent als je verder leest op een ander apparaat.

Documents

Documenten van Pages, Numbers en Keynote worden gesynchroniseerd tussen OS X en iOS. Zo kan je een document aanmaken in Pages op OS X om vervolgens verder te werken op de iPhone of iPad-versie van de kantoorsoftware. Je hoeft geen rekening te houden dat je de bestanden op de juiste manier opslaat. Dit gedeelte neemt iCloud voor zijn rekening.

Backup

Deze app zorgt ervoor dat muziek, applicaties, boeken, foto’s, instellingen van apparaten en applicatiedata draadloos worden gebackupt.

Photo Stream

Dankzij iCloud worden foto’s naar alle apparaten gestreamd zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Foto’s blijven dertig dagen opgeslagen in de cloud. Dat is volgens Steve genoeg tijd om ze naar alle apparaten te pushen. Het synchroniseren gebeurt via WiFi.

In een demonstratie wordt duidelijk dat een foto die gemaakt wordt op een iPhone, direct te zien is op de iPad. Je kunt foto’s ook verplaatsen naar een ander album. Als je vervolgens iPhoto in OS X opent, zie je dat alles ook direct is gesynchroniseerd. Zowel nieuwe foto’s als bewerkte albums. Photo Stream werkt ook op de PC. Hierbij worden alle foto’s in de afbeeldingenmap geplaatst. Ook zorgt Apple voor een Photo Stream-app voor Apple TV.

iTunes in the Cloud

Alle liedjes die je in iTunes hebt gekocht kan je nu op elk apparaat downloaden met een limiet tot tien apparaten. Dat geldt ook voor alle muziek die je vanaf nu via de iTunes Store koopt. Je kan aanvinken dat deze automatisch naar alle apparaten worden gesynchroniseerd.

One More Thing, iTunes Match

Apple gaat gebruik maken van de iTunes Music Store om jouw bibliotheek online te spiegelen. Je bibliotheek wordt vergeleken met liedjes in de iTunes Store. De ‘matches’ worden geupgrade naar 256kbps AAC, zijn vrij van beveiliging en vanaf dat moment via de cloud te bereiken. Het maximale aantal ‘matches’ is ongelimiteerd. Al deze overeenkomstige liedjes die in de iTunes Store aanwezig zijn kan je voortaan via de cloud afspelen. Riedeltjes die niet in de iTunes Store staan, kan je zelf uploaden.

Deze app kan gezien worden als een aanvulling op het gratis iCloud en kost bijna 25 dollar per jaar. Met de iTunes Store kan je putten uit een database van 18 miljoen liedjes.

5 GB opslaglmiet

Apple biedt geen onbeperkte ruimte aan op de servers. Er is een opslaglimiet van 5GB, welke alleen geldt voor Mail, Docs en Backup. De overige apps bieden voor zover bekend, onbeperkte ruimte of andere opslaglimitaties, zoals bij Photo Stream. Verder wordt er gesproken over 5GB gratis ruimte. De kans is dus zeer aanwezig dat je tegen betaling meer ruimte kunt krijgen.

Reacties

62 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  nou maar hopen dat het beter werkt dan het rampzalige mobile me wat is dat slecht geworden.

  lekker om te lezen dat er niets verandert aan mail contacten en agenda’s

 • Profielfoto
  Jojo890

  Echt cool dat iCloud, ik heb zin in Juli en het najaar kan niet wachten:D

 • Profielfoto
  Raddie

  Ik weet nog niet precies wat ik er allemaal van moet vinden, het klinkt wel redelijk spectaculair allemaal, maar het duizelt mij nog wel een beetje. Kom maar op met die overzichten van wat en wanneer ……….

 • Profielfoto
  Koetjesreep
 • Profielfoto
  Brimme

  ik hoor niks over idisk? ik gebruik dat nu veel (20gb) wat gaan ze daar mee doen?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  nou maar hopen dat het beter werkt dan het rampzalige mobile me wat is dat slecht geworden.

  lekker om te lezen dat er niets verandert aan mail contacten en agenda\’s

  Bij mij heeft MobileMe voor het grootste gedeelte van de tijd goed gewerkt. Altijd mijn mail, iCal en Adressen gesynced en met foto’s gehost, werkt perfect. Ik begrijp niet dat zoveel mensen erover zaniken…

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  Wanneer kan ik een @me.com mail account claimen?

 • Profielfoto
  Dryxe

  Ik heb volgens mij ook iets gemist van Find my iPhone/iPad/Mac…

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  In de herfst gaat het live en kan je hem claimen, waarschijnlijk gaat het tegelijkertijd live met Lion

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ik hoor niks over idisk? ik gebruik dat nu veel (20gb) wat gaan ze daar mee doen?

  Dat stopt per 30 juni 2012.
  .
  Daarna kun je er geen gebruik meer van maken, en wordt het helemaal overgenomen door iCloud.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wauw jongens echt geweldig dat icloud. Precies wat ik in eerste instantie van mobile ME gehoopt had dat het zou zijn is nu werkelijkheid geworden.
  .
  Maar toch heb ik mijn twijfels. En vragen. Hoe gaat dit nu als je een betalend mobile me gebruiker bent met 60GB opslag ruimte?
  Blijft die behouden of word je gedown grade naar de geweldige 5GB voor gratis? Is dit moois ook op een windows 7 bak te benaderen (voor op kantoor bijvoorbeeld)
  .
  Ben ik blij dat ik die 175 euro voor verlengen van mobiel ME nog maar even niet betaald heb:p

 • Profielfoto
  WaZoo

  En wat krijgt een jarenlange .mac gebruiker terug van een dik betaalde naar een € 0 account? Ik heb niets gezien…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Helemaal niets.
  .
  Is ook niet nodig, daar je er gewoon gebruik van kunt blijven maken tot 30 juni 2012.
  .

  …of word je gedown grade naar de geweldige 5GB voor gratis? …

  Yep. Dat laatste.

  Je kunt tot 30 juni 2012 gebruik maken van je MobileMe.

  Daarna is het afgelopen met die dienst.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik begrijp niet dat zoveel mensen erover zaniken…

  Zaniken? Mag wel wat minder hé!
  Als mensen problemen hebben met een betaalde dienst wat schijnbaar niet goed opgelost wordt mogen ze daar toch wel over klagen?
  Ik heb problemen met het synchen van mij adresboek en dat is knap lastig.

 • Profielfoto
  Brimme

  waar staat dat karel willem? betekent dat dat je geen map meer kan synchroniseren tussen macs?

 • Profielfoto
  Simmens

  vond mobileme eigelijk altijd al superfijn…alleen idisk was natuurlijk veel te traag hier in NL.

  Ben benieuwd…zag in ieder geval dat mijn abo die half juni af zou lopen al extended was tot ergens in 2012.

 • Profielfoto
  Hanhart

  Staan de bestanden op iCloud en kun je ze openen op je Mac of iOs device, of duwt iCloud de bestanden naar de verschillende toestellen en kun je de bestanden dus ook offline openen? Of beide?:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik hoop dat idisk blijft voort bestaan in een grotere capaciteit dan de riante 5GB die steve jobs ons voor schoteld. Wie weet komen ze daar alsnog via een in app purchase model op terug. Grootverbruikers moeten betalen. Dat ben ik best bereid te doen als het even goed of beter werkt als mobile ME nu al deed.

 • Profielfoto
  iFlorens

  hoe ziet het nou eigenlijk met Find my iPhone? Waar is dat gebleven? Dat ging via desktop toch altijd via me.com?

  En kan ik op bijv. mijn iPad ook offline foto’s vanaf mijn iPhone ontvangen? Of heb je voor alles van iCloud gewoon internet nodig?

 • Profielfoto
  jgmkoster

  iCloud aankopen zijn al terug te vinden in de Appstore bij je updates

 • Profielfoto
  MacRay

  Brimme 38 minuten geleden
  ik hoor niks over idisk? ik gebruik dat nu veel (20gb) wat gaan ze daar mee doen?

  Gratis tot 2012 60GB voor reeds bestaande MobileMe klanten:

  What’s happening to MobileMe?
  Effective June 6, 2011, if you had an active MobileMe account, your service has been automatically extended through June 30, 2012, at no additional charge. After this, the MobileMe service will no longer be available.

 • Profielfoto
  deazer

  Een iCloud puzzle:

  Mijn vrouw en ik hebben allebei een eigen login op onze gezamenlijke iMac (en ook ieder een eigen login op onze MacBook). Daarnaast hebben we allebei een eigen iPhone waarop we dezelfde Apple ID gebruiken zodat we Apps maar 1x hoeven aan te schaffen. Die Apple ID gebruik ik ook voor mijn iPad. Iemand enig idee hoe dat straks met iCloud gaat werken?

  Wordt alles gesynchroniseerd a.d.h.v. het Apple ID? Dus worden al onze adressen, muziek, foto’s etc dan door elkaar gegooid?

 • Profielfoto
  ocramarco

  Ben benieuwd of het synchroniseren van iCal en Adresboek OSX lion en iOS5 nodig hebben of dat deze ook op Snow Leopard en iOS4 blijven werken.

 • Profielfoto
  roland020

  Prachtig natuurlijk iCloud. Maar als Mobile Me wegaat, hoe zit het dan met?

  -photo gallery
  -ruimte voor webhosting
  -iDisk

  Gebruik ik allemaal, maar vooralsnog geen woord hierover. En ook niet chique dat er nog geen mail van me.com in mijn mailbox zit hierover.

 • Profielfoto
  roland020

  En wat gaat iTunes Match doen met mijn bibiliotheek? Ik verwelkom de match…

 • Profielfoto
  Simmens

  roland020 57 seconden geleden
  En wat gaat iTunes Match doen met mijn bibiliotheek? Ik verwelkom de match…

  die sturen Brein je adresgegevens:confused:

 • Profielfoto
  mbgroen

  Ben benieuwd hoe het met foto’s in Aperture zit en of iTunes match ook in Europa / NL beschikbaar zal zijn…

 • Profielfoto
  mbgroen

  @ Deazer – Ben ik idd ook erg benieuwd naar…

 • Profielfoto
  MeqTrader

  Ik las ergens dat iTunes Match & iTunes cloud in eerste instantie allen beschikbaar zouden komen voor de US. Iemand hier meer duidelijkere antwoorden op want in het normale tempo ben ik blij als wij het hier in NL dan ergens in 2013 krijgen. Daarnaast hoe gaat iTunes match straks om met songs die wel in de US iTunes store te krijgen zijn maar niet in de NL en vv.

  Wat ik overigens niet duidelijk kreeg en waar ik wel op hoopte is de integratie tussen backup en iCloud. Wireless sync is nice and een timecapsule ook voor de backup van mijn Mac’s maar het zou zo mooi zijn als mijn TimeCapsule nu ook een backup offsite zou kunnen realiseren. Let op: geen kritiek maar gewoon een “simpele” gemiste kans en een reden dat men toch weer elders zal moeten shoppen voor een mogelijke oplossing op dat vlak. Juist mijn foto’s, video’s en documenten zouden nog een extra graad van veiligheid krijgen indien deze ook in de cloud gebackuped zouden worden.

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  roland020 57 seconden geleden
  En wat gaat iTunes Match doen met mijn bibiliotheek? Ik verwelkom de match…

  die sturen Brein je adresgegevens:confused:

  iTunes Match is alleen beschikbaar in de U.S. (corrigeer me als ik fout zit)

 • Profielfoto
  reynaert.devos

  Wat volgens mij niet duidelijk is dat iTunes Match en iCloud geen streaming diensten zijn. Je moet altijd een nummer eerst downloaden via purchase button. En wat met de nieuwe apple tv die geen opslagruimte heeft?

 • Profielfoto
  roland020

  Allemaal legaal overigens, eigen materiaal. Wel op wav in iTunes gezet…

 • Profielfoto
  Angelos
   
  Een iCloud puzzle:
  Mijn vrouw en ik hebben allebei een eigen login op onze gezamenlijke iMac (en ook ieder een eigen login op onze MacBook). Daarnaast hebben we allebei een eigen iPhone waarop we dezelfde Apple ID gebruiken zodat we Apps maar 1x hoeven aan te schaffen. Die Apple ID gebruik ik ook voor mijn iPad. Iemand enig idee hoe dat straks met iCloud gaat werken?
  Wordt alles gesynchroniseerd a.d.h.v. het Apple ID? Dus worden al onze adressen, muziek, foto’s etc dan door elkaar gegooid?
   

  @deaxer
  De zelfde vraagtekens hierzo..
  Het is ook niet handig als zij een nieuwe icloud account opent, aangezien mijn creditcard op mijn account gelinkt is. Veel apps gebruiken we allebei op onze iDevices, moeten we binnenkort alles dubbel betalen?
  Ik denk dat veel mensen hier nog niet over nagedacht hebben en ben zeer benieuwd naar antwoorden!

 • Profielfoto
  zach

  Mijn mobileme loopt over 10 dagen af. Heb net even mijn accountinfo bekeken en er staat het volgende:

  Your subscription has been extended until Jun 30, 2012, at no additional charge.

  Summary
  What’s happening to MobileMe?
  Effective June 6, 2011, if you had an active MobileMe account, your service has been automatically extended through June 30, 2012, at no additional charge. After this, the MobileMe service will no longer be available.

  Products Affected
  MobileMe
  What will happen to the content I have on MobileMe?
  Apple has announced a new service called iCloud which will be available this fall and free for iOS 5 and OS X Lion users. When you sign up for iCloud, you’ll be able to keep your me.com or mac.com email address and move your MobileMe mail, contacts, calendars, and bookmarks to the new service.

  When iCloud becomes available this fall, more details and instructions will be provided on how to make the move.

 • Profielfoto
  uuuh_hello

  Ik ben benieuwd hoe NL providers reageren op deze dienst en andere clouddiensten. Kunnen zij het het dataverkeer aan en gaan zij extra kosten voor vragen?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Er zou een beta zijn van iTunes. Maar het lukt me niet die te downloaden. Weet iemand hier hoe het wel lukt? (linkje?)

 • Profielfoto
  zach

  KPN zal er vast geld voor vragen.

 • Profielfoto
  wilmer

  moeten we binnenkort alles dubbel betalen?

  Nee, je kan in de App Store inloggen met de Apple-ID van een van jullie (App-Store, uitgelicht, naar beneden scrollen). Dan kan de ander dus een nieuwe Apple-ID aanmaken, zodat jij niet de afspraken van je vrouw in je Agenda hebt staan xD

 • Profielfoto
  Angelos

  @wilmer

  Dankjewel voor de uitleg!
  En nu de volgende triviant;
  We gebruiken beide de iphoto van mijn account op de Mac, verder heeft mijn vrouw een account puur en alleen om haar agenda en contactpersonen te backupen. Dat laatste gebeurt uit voorzorg alleen als er een nieuwe iOS update komt.

  Denk je dat het mogelijk is dat ze iphoto dmv een datakabel synct en dat ze met haar eigen icloud account haar agenda en contactpersonen in sync houdt?
  Hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is.
  Alvast bedankt!

 • Profielfoto
  deazer

  moeten we binnenkort alles dubbel betalen?

  Nee, je kan in de App Store inloggen met de Apple-ID van een van jullie (App-Store, uitgelicht, naar beneden scrollen). Dan kan de ander dus een nieuwe Apple-ID aanmaken, zodat jij niet de afspraken van je vrouw in je Agenda hebt staan xD

  Bedankt, ik ga het bekijken!

 • Profielfoto
  wodkalime14

  Het hele icloud verhaal klinkt erg goed! Maar juist over de functies waarvoor ik mobileme nu gebruik kan ik nog geen informatie vinden. Mobileme gallery met 20gb aan ruimte gebruik ik nu om grote hoeveelheden foto’s van opdrachten snel online te zetten rechstsreeks vanuit aperture. Heeft iemand al informatie kunnen vinden over de gallery of hosting van websites? Ben heel benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien!

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Maken de meeste het hier nu ingewikkelder dan het is?
  Ik heb samen met mijn vrouw 1 mobile me account deze synct dus contacten,agenda’s,notitie’s,bladwijzers en mail,ook hoeven we apps maar 1 x te kopen als ik deze account overzet naar iCloud dan blijft alles toch het zelfde,of zie ik iets over het hoofd?

 • Profielfoto
  maconly

  beetje lullig voor de mensen die betaald hebben voor het gebrekkige mobile me.

  Ik hoop dat het in icloud wel allemaal goed zal werken , dat sharing agenda’s kan super handig zijn om de bedrijfsagenda te verdelen over onze buitenmonteurs.

 • Profielfoto
  deazer

  Maken de meeste het hier nu ingewikkelder dan het is?
  Ik heb samen met mijn vrouw 1 mobile me account deze synct dus contacten,agenda\’s,notitie\’s,bladwijzers en mail,ook hoeven we apps maar 1 x te kopen als ik deze account overzet naar iCloud dan blijft alles toch het zelfde,of zie ik iets over het hoofd?

  En je vrouw en jij hebben allebei een eigen login met eigen iCal, Adresboek etc.? Kun je iets meer toelichten welke devices jullie gebruiken en hoe het nu werkt?

 • Profielfoto
  Tov

  Welke rol speelt TimeCapsule nu in dit verhaal?
  Moet iedere device apart met internet verbonden zijn om dezelfde content te downloaden? Dat lijkt me erg veel dataverkeer en ook onnodig.
  Alle apparaten binnenshuis (macbooks, iphones, imacs etc) zouden toch via timecapsule kunnen worden bijgewerkt?

  Daarnaast: het feit dat iCloud gratis wordt vind ik best beangstigend. Apple gaat dus ‘gratis’ al jouw content centraal opslaan. Welke eisen mag je daar als klant aan stellen? Hoe wordt privacy gewaarborgd?

 • Profielfoto
  Angelos

  Mrwhoopie 
  Maken de meeste het hier nu ingewikkelder dan het is?
  Ik heb samen met mijn vrouw 1 mobile me account deze synct dus contacten,agenda’s,notitie’s,bladwijzers en mail,ook hoeven we apps maar 1 x te kopen als ik deze account overzet naar iCloud dan blijft alles toch het zelfde,of zie ik iets over het hoofd?
  En je vrouw en jij hebben allebei een eigen login met eigen iCal, Adresboek etc.? Kun je iets meer toelichten welke devices jullie gebruiken en hoe het nu werkt?

  Ik weet niet hoe jullie de agenda’s en contactpersonen beheren…. Maar ik hoef de vriendinnetjes van mijn vrouw niet op mijn telefoon en iPad en iPhone.. Ook haar afspraak bij haar schoonheidsspecialiste zal mij een worst wezen, behalve de prijs dan. Gezamenlijke agenda’s delen wij gewoon door ze te publishen.
  Ik stel voor dat je het verhaal van deazer en mij nogmaals leest.

 • Profielfoto
  chippie

  En hoe zit het nu met muziek in je iTunes welke je hebt binnengehaald via bijvb. usenet? Is deze helemaal „legaal” geworden nadat je iTunes in de cloud in gebruikt neemt? Immers iTunes in de cloud scant je bibliotheek en vervangt alle nummers door betere versies (indien nodig) zijn ze op dat moment volledig legaal?

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Wij hebben indd maar 1 login,al onze contacten en agenda’s lopen dus synchroon zij kan zien wat ik inplan en ik wat zij inpland,wat eigenlijk ook de bedoeling is van heel het geval,zo zien we direct wie wanneer tijd heeft,ook vind ik het handig dat we elkaars contacten hebben,zo kan ik haar teminste bereiken als ze bij de schoonheidspecialiste is en ze geen ontvangst heeft:p
  Maar voor zij die het niet willen,je kan bij de mail account van mobile me instellen wat je wil syncen je kan het dus perfect uitzetten dat de contacten gesynced worden of de bladwijzers.
  Maar wat je ook kan doen is in je agenda een nieuwe groep maken standaard staat daar alle en iphone maar je kan er dan ook nog een map voor u en eentje voor de partner en zo heb je alle contacten maar hoef je toch niet door de contacten van je partner te scrollen.In find my iPhone zien wij dus ook alle devices 1 login per gezin zou moeten volstaan,enkel opletten als je het nummer van je minares dan in de notities zet of opslaat onder de contacten.:D aahja en locatievoorziening afzetten of je vrouw kan eens op de stoep staan van je minares en da wil je echt niet.

 • Profielfoto
  chippie

  moeten we binnenkort alles dubbel betalen?

  Nee, je kan in de App Store inloggen met de Apple-ID van een van jullie (App-Store, uitgelicht, naar beneden scrollen). Dan kan de ander dus een nieuwe Apple-ID aanmaken, zodat jij niet de afspraken van je vrouw in je Agenda hebt staan xD

  Kun je dat eens iets meer uitleggen? Hier is dezelfde situatie: iMac, iPad, 2x iPhone. Op de iPad 2 accounts maar maken beide gebruik van een itunes account. Ik heb het altijd al lastig gevonden dit goed te regelen, met name m.b.t. de adressen, ik wil niet alle adressen van de ander en andersom, hoe richt je dit goed in?

 • Profielfoto
  pippen2

  Mobile Me werkt perfect. Ik maak er graag gebruik van en zou er gewoon voor willen blijven betalen. Maar iCloud is natuurlijk ook erg mooi. Alleen vraag ik me af wat er met iDisk gaat gebeuren.

  Ik heb iOS5 geïnstalleerd (ben ontwikkelaar). Er is in de instellingen een optie om meer dan 5 GB in te kopen. Maar of die ruimte gebruikt kan worden voor een virtuele schijf met allerlei bestanden die de iPhone/iPad niet snapt is me nog onduidelijk. Ik vrees dat dit niet meer gaat lukken. Dan moet je daarvoor alsnog Dropbox of iets dergelijks gebruiken.

  Find My iPhone is er overigens ook nog steeds. Na het installeren van iOS5 krijg je meteen de vraag of dat aan moet staan.

 • Profielfoto
  Angelos

  Ik heb het een beetje op het net onderzocht en je kunt aangeven wat je wilt syncen.
  Verder kan een Apple-id anders zijn dan je icloud (Apple)id, net als dat nu met MobileMe het geval is.
  Ik sync alles met dmv ME en ik koop App/muziek met mijn .mac Id.
  Als dit klopt, is er dus niks aan de hand en zal het als volfd uit zien:
  -ik gebruik voor apps/muziek aankopen mijn .mac ID
  -mijn vrou gebruik voor apps/muziek mijn .mac ID
  -onze aankopen kunnen we allebei downloaden via de knop “aankopen” in de AppStore/iTunes
  -ik sync mijn iPhone, imac en iPad met mijn icloud ID
  -mijn vrouw synct haar iPhone via haar icloud ID
  Foto’s kunnen desnoods handmatig gesynced worden

  Klinkt dit logisch? Of zie ik iets over het hoofd?

 • Profielfoto
  Angelos

  Edit: sorry voor de spelfouten, huilend baby en een iPad op schoot.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Ik vrees dat iTunesmatch wal onder dezelfde account moet staan als je mobileme dan als we over gaan naar iCloud.
  En dan heb ik ook een probleem vrees ik,want bij iTunes log ik gewoon in met een nicknamen zonder mailadres ofzo.

 • Profielfoto
  yoerio

  zaterdag (pas) ga ik even lekker de beta’s downloaden en installen op een ipodje en een macje. ik wacht to zaterdag omdat ik eerst meer nieuws wil

 • Profielfoto
  deazer

  Ik heb het een beetje op het net onderzocht en je kunt aangeven wat je wilt syncen.
  Verder kan een Apple-id anders zijn dan je icloud (Apple)id, net als dat nu met MobileMe het geval is.
  Ik sync alles met dmv ME en ik koop App/muziek met mijn .mac Id.
  Als dit klopt, is er dus niks aan de hand en zal het als volfd uit zien:
  -ik gebruik voor apps/muziek aankopen mijn .mac ID
  -mijn vrou gebruik voor apps/muziek mijn .mac ID
  -onze aankopen kunnen we allebei downloaden via de knop “aankopen” in de AppStore/iTunes
  -ik sync mijn iPhone, imac en iPad met mijn icloud ID
  -mijn vrouw synct haar iPhone via haar icloud ID
  Foto\’s kunnen desnoods handmatig gesynced worden

  Klinkt dit logisch? Of zie ik iets over het hoofd?

  Ik hoop dat het idd zo werkt, dat zou super zijn. Dan kunnen twee personen zelf van iCloud gebruik maken zonder dat de indiv gegevens mixen EN zonder dat je twee keer dezelfde App / muziek moet kopen in 1 gezin. Blijft nog wel de vraag, hoe maak je die verschillende Mac en iCloud ID aan? Maar dat zien we wel als iCloud er in het najaar is.

 • Profielfoto
  mixthead

  dus nu heeft apple op haar servers : mijn foto’s , agenda, all mijn prive documenten , home movies,mijn gps gegevens,aankoop en surf gedrag, al mijn contact gegevens (mail telefoonnummers) mijn muziek en kijk smaak?
  En ik moet steve op zijn blauwe ogen geloven dat deze info niet misbruikt word?
  Nu en in de toekomst?
  Wat als er weer een terreur aanval op de us plaats vind heeft de cia dan toegang tot deze monster server?
  Het is sick and it is free and it all works automatically…..
  Er word een probleem gemaakt wat er niet bestaat mensen backupen al jaren zonder icloud en ik lees nergens over een massaal verlies van data.
  Waar icloud voor gemaakt is is voor de muziek/film/software industrie die over privacy lijken gaat om maar zoveel mogelijk poen binnen te halen..
  En apple verpakt deze onzin met wat nutteloze niks zegende eye candy swipen en wat kleine bug fixes van leopard en ios (dingen die al 2 jaar geleden hadden gefixt moeten worden).
  icloud word een succes dat is duidelijk alleen wat apple beetpakt veranderd in goud maar het is ook het einde van privacy op het net en een staat die mensen op voorhand in de gaten houd.

  en ja hier is ie dan …

  http://www.youtube.com/watch?v=lSiQA6KKyJo

 • Profielfoto
  Angelos

  dus nu heeft apple op haar servers : mijn foto’s , agenda, all mijn prive documenten , home movies,mijn gps gegevens,aankoop en surf gedrag, al mijn contact gegevens (mail telefoonnummers) mijn muziek en kijk smaak?

  Niet als je geen gebruik gaat maken van icloud, je hebt nogsteeds de keuze om aan te geven wat synct en of je het synct. Je kunt je locatievoorzieningen uit laten staan en ouderwets met een kabeltje syncen.

  Ik snap wel wat je bedoelt hoor, maar als ik naar mezelf kijk, aan de ene kant wil ik het gemak dat alles overal aanwezig is(doc.,muziek,kontakten etc) en aan de andere kant wil ik geen risico’s lopen die bijvoorbeeld playstation3 abbonees hebben (meegemaakt).
  Helaas en gelukkig leven we in een wereld die hier om vraagt, alles gaat digitaal, zelfs over onze belastiggegevens. Hoe privé kun je het hebben!

 • Profielfoto
  timmiex

  Weet iemand zeker dat iCloud wel naar Nederland komt?

 • Profielfoto
  nieck

  Prachtig allemaal, maar 5 GB is voor mij (zakelijk gebruik) veel te weinig. Ik betaal nu voor een grote opslagcapaciteit bij iDisk (40 GB) en het lijkt erop dat iets dergelijks bij iCloud niet meer mogelijk zal zijn…? Zou het erg jammer vinden als ik als serieuze betalende iDisk gebruiker nu gedwongen wordt over te stappen op Dropbox oid.

  Gratis liedjes en foto’s in een Cloud is leuk voor prive gebruik, maar voor zakelijk gebruik is een ander soort (betaalde) service vereist. Jammer…

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Mobileme werkte overal op zowel op de oude devices,bij iCloud spreken ze enkel over IOS5 devices…zou de 3G dan niet meer in sync te houden zijn?Dit zou wel unfair zijn.

 • Profielfoto
  Dunedain

  Ik lees reacties van mensen die syncen met hun echtgenoot. Bij mij is het nog wat gecompliceerder. Ik heb namelijk een family mobile me. 1 hoofdaccount en 4 family members. Dat biedt veel voordelen, want ik kan nu agenda’s etc syncen. Maar wat ik het belangrijkste vind is dat mijn drie kinderen via het family membership een .me emailadres hebben wat ook op hun iphone kan worden gebruikt. We delen onderling apps en muziek via thuisdeling.

  Ik ben een beetje bang dat bij het wegvallen van mobile-me mensen alleen met een creditcard toegang hebben tot de iCloud omgeving. Dat zou voor mijn kinderen einde oefening betekenen, want ze hebben zelf natuurlijk geen creditcard en koppelen aan mijn creditcard is geen goed idee en misschien zelfs onmogelijk.

  Ik ben benieuwd wat apple voor family’s heeft uitgedacht.

 • Profielfoto
  Peter733

  Prachtig allemaal, maar 5 GB is voor mij (zakelijk gebruik) veel te weinig. Ik betaal nu voor een grote opslagcapaciteit bij iDisk (40 GB) en het lijkt erop dat iets dergelijks bij iCloud niet meer mogelijk zal zijn…?

  Ondertussen zijn er al screenshots te vinden waaruit blijkt dat je storage kan bijkopen: http://appadvice.com/appnn/2011/06/buy-additional-icloud-storage