Skype voor de iPad

Door: Bram van Dam - 8 reacties

Tot nu toe moeten we het nog steeds doen met de iPhone app die ook draait op de iPad maar binnenkort zal ook Skype zijn echte intrede maken op de iPad. Dit meldt Rick Osterloh, hoofd Consumer and Product design bij Skype, aan TUAW.

Wanneer de app er zal zijn, wil Osterloh nog niet zeggen. Wel meldt hij dat de app videochat zal ondersteunen. Op de vraag of apple geen bezwaar had tegen het videochatten op de iPad in verband met Facetime antwoordde Osterloh: “Nee, Apple was juist erg behulpzaam!”

De iPad-app zal geen bestandsoverdracht bevatten. Dit komt door de manier waarop de iPad met bestanden omgaat. Osterloh vertelt verder dat er niet met Apple is gesproken over eenzelfde integratie in iOS als bij Twitter is gebeurd. “Wij staan zelf natuurlijk wel open voor een diepere integratie in iOS5”, laat woordvoerder Osterloh verder nog weten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  karelschapie

  diepere integratie van Skype (microsoft) in iOS? Dat gaat never nooit gebeuren. Dat is hetzelfde als yahoo dat een kantoor opent in het zelfde gebouw als google

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Ik kan Skype nauwelijks nog serieus nemen, zolang wachten met het uitbrengen van een applicatie voor zo’n groot platform. De complete tabletmarkt (dus ook Android e.d.) moet het nog doen zonder dedicated app..

 • Profielfoto
  martijnsch

  diepere integratie van Skype (microsoft) in iOS? Dat gaat never nooit gebeuren. Dat is hetzelfde als yahoo dat een kantoor opent in het zelfde gebouw als google

  Waarom niet? Ze hebben ook een deal met Microsoft voor Exchange en voor zoekmachine Bing en straks ook Hotmail… En met vijand Google hebben ze ook een aantal deals zoals gmail en maps…

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Volgens verschillende bronnen komt Skype voor iPad morgen (dinsdag)!

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Welke bronnen dan?

 • Profielfoto
  thunderbird

  Het heeft even geduurd maar gelukkig komt hij toch. Ik moet het nu nog doen met de Iphone app op de Ipad in X2. Werkt wel maar niet super. Ben blij met dit nieuws.

 • Profielfoto
  gipsman

  Facetime is geen partij voor Skype want alleen mogelijk in OSX of iOS.
  Zodoende zelfde probleem als iChat en… Skype is heer en meester.
  Bellen met een iPad is niet direct cruciaal, maar met video erbij kan
  dat wellicht anders zijn. (Heb iPad1)
  Ook wie straks een standalone iPad heeft zal een echte skype iPadapp
  op prijs stellen want dan ben je voor alles aangewezen op de iPad.
  Vraag is wat de beeldkwaliteit is in 3G. Heb trouwens nog maar weinig
  gehoord over de gespreks/beeldkwaliteit van Facetime.

 • Profielfoto
  flotje1

  Zit er wel op te wachten, het is toch wel irritant dat je gewoon de iPhone versie moet gebruiken.