Sanoma Media partner in Newsstand

Door: Jelle Ages - 19 reacties

Een van de nieuwe functies van iOS 5 is Newsstand. Dit is een soort folder op je homescreen die de tijdschriften en kranten toont waarop je geabonneerd bent via Apple Subscriptions. Tijdens de keynote werd middels een aantal logo’s medegedeeld wie de parters zijn van Apple’s Newsstand.

Meestal betreft dit Amerikaanse bedrijven met Amerikaanse deals. Zo wachten we in Nederland al jaren op films in de iTunes Store en bevat de iBook Store in Nederland alleen maar boeken waarvan de auteur al langer dan 70 jaar onder de groene zoden ligt.

Bij deze keynote was er iets anders, want ook Sanoma Media, uitgever van vele tijdschriften in Nederland, stond in de lijst. Of dit betekent dat je binnenkort de Donald Duck, VIVA of AutoWeek kunt lezen op je iPhone of iPad, is nog onduidelijk. Wellicht dat Sanoma binnenkort meer duidelijkheid verschaft. Wij houden het in de gaten.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  The JM

  Dat zou mooi zijn! iBooks (en daarmee Newsstand) zou zo handig zijn, maar helaas willen de uitgevers niet meewerken.

 • Profielfoto
  koenvdvoort

  Sanoma is niet alleen Nederlands hoor, het is een Fins bedrijf dat in meer dan 20 europese landen actief is. Hoop wel dat dit betekend dat er nederlandse tijdschriften voor iOS5 komen. Donald Duck op iPad zou geweldig zijn!

 • Profielfoto
  Olieboer

  Sportweek!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik las de Donald Duck tot ik 12 was. Tegenwoordig lezen mannen in de 20 hem. Is dit kenmerkend voor de verloedering van het onderwijs? (met name bij mannen..)

 • Profielfoto
  LanWolf

  Hmm ik ben 36 en lees hem nog steeds als ik hem toevallig ergens zie….
  #Donaldblijftleuk

 • Profielfoto
  senyo

  @Swiftly: Ik begrijp dat jij alleen boeken leest van Reve en Mulisch? Ben in ieder geval blij dat jij jezelf hebt kunnen redden. :slant:
  .
  OT: Ik denk niet dat ik Newsstand ga gebruiken op de iPhone, daar is ’t scherm me toch net te klein voor, helemaal bij Donald Duck, of een willekeurige andere strip.
  Op een iPad zou ik het misschien nog wel overwegen, maar die heb ik dan weer niet…

 • Profielfoto
  dijkie

  +1 voor Swiftly

 • Profielfoto
  Max14

  @Swiftly: Kenmerkend voor de verloedering van het onderwijs? Dat heeft toch niets met de Donald Duck te maken? (haha)
  Ben benieuwd naar je redenatie/onderbouwing,..

  @gerwinbosscha: boeken van Mulisch & Reve zijn goede kost hoor. Zijn ook goed vermaak, net als de Donald Duck,..:wink:

 • Profielfoto
  senyo

  Weet ik natuurlijk;) Heb ze ook wel gelezen, was meer om even een statement te maken. DD en goede literaire kost kan prima naast elkaar op het nachtkastje liggen wat mij betreft;)

 • Profielfoto
  Matthijn

  Nice, kan niet wachten op de DD.

 • Profielfoto
  OMT-fan

  mmm 65 jaar hier (en nog niet “kinds”).
  Lees de (papieren) DD wekelijks met m’n kleinzoon en vind de DD nog steeds een hartstikke leuk blad!
  Laat maar komen, neem onmiddellijk een abonnement !!!

 • Profielfoto
  iBartt

  jeej, Donald Duck

 • Profielfoto
  Xcode

  Beetje bij de les blijven of van tevoren even goed informeren hoe het precies zit. Sanoma geeft al een aantal digitale tijdschriften uit op de iPad. Autoweek is daar een van. Maar ben blij dat er ook een deal met Apple is gesloten vanuit een hoek die ook veel Nederlandse tijdschriften omvat. Ik vermoed trouwens dat stichting Brein en consorten de dooddoeners zijn in Nederland wat betreft het filmaanbod in de Nederlandse iTunes Store.

 • Profielfoto
  iLarsNL

  Ik las de Donald Duck tot ik 12 was. Tegenwoordig lezen mannen in de 20 hem. Is dit kenmerkend voor de verloedering van het onderwijs? (met name bij mannen..)

  Ik zit in 4gymnasium en ik lees de donald duck, en ga dit jaar over. Strijk dus niet iedereen over 1 kam. en d’r is niks mis met de DD, ik leer er soms zelfs nog wat van.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Op 24 maart van dit jaar heeft Sanoma al groot in het nieuws gebracht dat het bedrijf – dat tientallen bladen als Panorama, Viva, Donald Duck en Autoweek uitbrengt – zich volop op de iPad en iPhone zou gaan werpen. Dat is dus niet onduidelijk, maar al twee en halve maand geleden bekend gemaakt door de directie. Ze willen niets doen met niets met e-readers omdat ze daar niets in zin. “In readers zonder kleur en zonder touchscreens gaan we geen energie steken. Tijdschriften zijn anders dan boeken” aldus Sanoma directeur Michiel Buitelaar op het E-reading Event in Eindhoven, op 24 maart dit jaar dus al. Naast iPhone kiest Sanoma ook voor Android. Sanoma gaf ook aan met eigen apps voor haar tijdschriften te komen. Voortaan dus even een minuutje Googlen voordat je een artikel schrijft! En voordat je schrijft “Wij houden het in de gaten”!!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  …Ik vermoed trouwens dat stichting Brein en consorten de dooddoeners zijn in Nederland wat betreft het filmaanbod in de Nederlandse iTunes Store.

  Inderdaad, en brein e.d snijden zichzelf in de vingers door een legale manier van downloaden steevast tegen te houden, en er zo voor zorgen dat er juist gepiraat en getorrent/newsgrouped wordt… shame…

 • Profielfoto
  JWB

  Of dit betekent dat je binnenkort de Donald Duck, VIVA of AutoWeek kunt lezen op je iPhone of iPad, is nog onduidelijk.

  Die laatste 2 zijn toch al voor de iPad of moet ik hier lezen: via Newsstand…

  Maar dat staat er niet…

  [azijnmodus]Pakt boek van Mulisch of Reve[/azijnmodus]

 • Profielfoto
  sanderman

  Een van de nieuwe functies van iOS 5 is Newsstand. Dit is een soort folder op je homescreen…

  In het Nederlands is dit toch nog gewoon een map? Een folder is iets heel anders. Folder is niet een algemeen aanvaarde term voor hetgeen hier bedoeld wordt [/zeurmodus]

  Donald Duck (en andere bladen) op de iPhone/iPad zou nog wel eens een succes kunnen zijn. Ik krijg mt al dit soort leukigheden wel zin in iOS 5!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zou ook graag Asterix en Kuifje albums op iPad of iPhone willen hebben. Of Suske & Wiske.:grin: back to the past with modern media