Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 22 juni 2011

Ruim driekwart iPhones in de iCloud?

Uit onderzoek is gebleken dat 76 procent van de iPhonegebruikers zeker of vrij zeker is om zich aan te melden voor Apple’s iCloud. Dat percentage staat voor 150 miljoen mensen, waardoor de clouddienst in één klap in de buurt zou komen van zijn concurrenten, Gmail (200 miljoen) en Yahoo (300 miljoen).

Iets minder van de ondervraagde iPhonegebruikers, 73 procent, heeft daarnaast aangegeven zeker of waarschijnlijk gebruik te maken van iMessage. Het betaalde gedeelte van iCloud doet het bij dit onderzoek ook niet slecht. Dertig procent van de ondervraagden toonde zich in meer of mindere mate geïnteresseerd in het 25 dollar kostende iTunes Match. De vragenlijst is door 1500 respondenten ingevuld.

Begin deze maand werd iCloud aangekondigd door Steve Jobs. De webdienst wordt gezien als opvolger en tevens uitgebreidere variant van MobileMe. De dienst is grotendeels gratis te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim driekwart iPhones in de iCloud?
Sluiten