Ruim driekwart iPhones in de iCloud?

Door: Rick Stevenhaagen - 11 reacties

Uit onderzoek is gebleken dat 76 procent van de iPhonegebruikers zeker of vrij zeker is om zich aan te melden voor Apple’s iCloud. Dat percentage staat voor 150 miljoen mensen, waardoor de clouddienst in één klap in de buurt zou komen van zijn concurrenten, Gmail (200 miljoen) en Yahoo (300 miljoen).

Iets minder van de ondervraagde iPhonegebruikers, 73 procent, heeft daarnaast aangegeven zeker of waarschijnlijk gebruik te maken van iMessage. Het betaalde gedeelte van iCloud doet het bij dit onderzoek ook niet slecht. Dertig procent van de ondervraagden toonde zich in meer of mindere mate geïnteresseerd in het 25 dollar kostende iTunes Match. De vragenlijst is door 1500 respondenten ingevuld.

Begin deze maand werd iCloud aangekondigd door Steve Jobs. De webdienst wordt gezien als opvolger en tevens uitgebreidere variant van MobileMe. De dienst is grotendeels gratis te gebruiken.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  bartje

  Ik ook!

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik kijk vooral uit naar iMessage. Stuur nog steeds 2000 sms’jes per maand, aangezien Whatsapp – zoals we gisteren allemaal merkten – niet altijd even stabiel is. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  iLarsNL

  Maar is iTunes Match nou een soort Spotify Premium, maar dan alleen met muziekbestanden die je in je iTunes library hebt?

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik snap inderdaad nog steeds geen hol van dat iTunes Match. Maar echt nuttig om muziek uit de cloud te streamen is het niet. Niet met T-Mobile, 64kb/s radio lukt niet eens.

 • Profielfoto
  RTM85

  Ik betaal al 6 jaar voor .Mac / MobileMe, dus ik zet die dienst gewoon over, en betaal dan gewoon 25,- voor iTunes Match. Zo klaar als een klontje lijkt me zo:nerd:

 • Profielfoto
  22091

  iTunes Matchâ„¢ is op dit moment geen streaming dienst zoals Spotify
  Je gekochte muziek uit iTunes wordt net als de Genius functie gematched met wat Apple in zijn bibliotheek heeft staan. (18 mln nummers)
  Wat er niet in staat kun je met een maximum van 250.000 nummers uploaden naar iCloud. En via andere apparaten weer downloaden. (iPhone, iPad, iPod Touch).
  Ps. Voorlopig alleen in de VS

 • Profielfoto
  Ducktales

  iTunes match is inderdaad iets totaal anders als spotify.
  Het is eigenlijk alleen interessant voor mensen met een muziekbibliotheek die groter is dan hun oplagcapaciteit in hun iPhone/iPad, en goede 3G dekking hebben, en geen datalimiet, en niet hun muziek elders dan bij iTunes store kopen, en niet al spotify hebben, etc etc.

 • Profielfoto
  iThomasje

  i(will join the)Cloud:-)

 • Profielfoto
  Mausy

  1) iCloud is voorlopig alleen in de US beschikbaar
  2) Verizon Wireless gaat abonees voor internet verkeer laten betalen (okee het ligt misschien iets genuanceerder, maar daar komt het wel op neer): http://is.gd/iCXZOw
  .
  .
  Dus, [psychic mode] iCloud gaat floppen nog voor dat het hier wordt gelanceerd.[/psychic mode]

  Edit: straight from the horse’s mouth: http://is.gd/PQoPAO

 • Profielfoto
  Zakske

  iCloud is voorlopig alleen in de US beschikbaar

  Dat dacht ik ook ergens gelezen te hebben.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  @Mausy. iCloud wordt overal beschikbaar. iTunes match voorlopig alleen in de VS. De belangrijkste functies zitten voor mij gewoon in iCloud en niet in iTunes match. Al moet ik zeggen dat ik daar ook een abbo op gaa nemen zodra het beschikbaar is. Het gebeurd me vaak genoeg dat ik opeens zin heb in een album die ik niet op mijn iPhone heb staan. Is het toch wel handig!