Yoeri
Yoeri Nieuws 7 juni 2011

Previews Lion, iOS 5 en meer nu te downloaden

Gisteren kondigden Steve Jobs en kompanen een nieuwe versie van OS X, iOS en het compleet nieuwe iCloud aan. Zoals beloofd zouden na de keynote van de eerste twee een bèta te downloaden zijn. Naast Lion en iOS 5 heeft Apple ook de bèta’s van Safari en iTunes online gezet.

Safari 5.1 is dezelfde versie als Phil Schiller gisteren demonstreerde in het Moscone West. Met deze versie van de webbrowser kunnen ontwikkelaars aan de slag gaan met full-screen, nieuwe API’s en Reader; de handige functie waarmee je een artikel naar de voorgrond kunt halen.

De bèta van iTunes is nodig om te kunnen synchroniseren met iOS 5-devices. Daarnaast heeft het iets meer de look and feeling van Lion gekregen en kun je automatische downloads inschakelen in de voorkeuren.

Als je de keynote al hebt gekeken weet je wat er in preview vier van OS X Lion zit. Een verbeterde Mission Control, een op iOS gebaseerde Mail en natuurlijk Launchpad en de Mac App Store.

iOS 5 komt pas in de herfst maar ontwikkelaars kunnen er nu al mee aan de slag. Met 1500 nieuwe API’s hoeven ze zich niet te vervelen. Gebruikers kunnen later dit jaar aan de slag met een verbeterd notificatiesysteem, iMessage en Twitter-integratie.

Alle bèta’s zijn te downloaden op developer.apple.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Previews Lion, iOS 5 en meer nu te downloaden
Sluiten