Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Geruchten 10 juni 2011

Personeel iCloud gezocht, uitstel iTunes Match in GB

Er is de laatste dagen veel te doen geweest rondom Apple’s nieuwe clouddienst iCloud. Verschillende medewerkers van het bedrijf hebben inmiddels aangegeven dat Apple op zoek is naar versterking voor het iCloudteam. Werknemers die een nieuw personeelslid werven krijgen een bonus van tienduizend dollar. Het bedrijf maakt hiermee opnieuw duidelijk dat iCloud niet zomaar een dienst is.

Helaas hangt er ook een donder in de lucht. Althans, voor mensen uit Groot Brittannië. Volgens een woordvoerder van de Performing Right Society heeft Apple nog geen rechten om iTunes Match daar te mogen lanceren. Hij praat over een mogelijke lancering in het eerste kwartaal van 2012. De onderhandelingen zitten volgens hem nog in een beginnende fase.

Tijdens de keynote van afgelopen maandag heeft Steve Jobs niet heeft gesproken over een exclusieve lancering in de Verenigde Staten. Het gerucht komt dus uit de lucht vallen. Door dit gerucht ontstaat er onduidelijkheid of de dienst dit najaar in Nederland te gebruiken valt. De overige iCloud-diensten worden niet uitgesteld in Groot Brittannië. Zodra de bladeren van de bomen vallen, trekken deze functies waarschijnlijk de wijde wereld in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Personeel iCloud gezocht, uitstel iTunes Match in GB
Sluiten