Personeel iCloud gezocht, uitstel iTunes Match in GB

Door: Rick Stevenhaagen - 10 reacties

Er is de laatste dagen veel te doen geweest rondom Apple’s nieuwe clouddienst iCloud. Verschillende medewerkers van het bedrijf hebben inmiddels aangegeven dat Apple op zoek is naar versterking voor het iCloudteam. Werknemers die een nieuw personeelslid werven krijgen een bonus van tienduizend dollar. Het bedrijf maakt hiermee opnieuw duidelijk dat iCloud niet zomaar een dienst is.

Helaas hangt er ook een donder in de lucht. Althans, voor mensen uit Groot Brittannië. Volgens een woordvoerder van de Performing Right Society heeft Apple nog geen rechten om iTunes Match daar te mogen lanceren. Hij praat over een mogelijke lancering in het eerste kwartaal van 2012. De onderhandelingen zitten volgens hem nog in een beginnende fase.

Tijdens de keynote van afgelopen maandag heeft Steve Jobs niet heeft gesproken over een exclusieve lancering in de Verenigde Staten. Het gerucht komt dus uit de lucht vallen. Door dit gerucht ontstaat er onduidelijkheid of de dienst dit najaar in Nederland te gebruiken valt. De overige iCloud-diensten worden niet uitgesteld in Groot Brittannië. Zodra de bladeren van de bomen vallen, trekken deze functies waarschijnlijk de wijde wereld in.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  mymac

  Laatste alinea zin 2: “Het gerucht komen dus uit de lucht vallen.” > Het gerucht komt/De geruchten komen

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Waarom heeft Apple nog geen rechten om iTunes Match daar te mogen lanceren?
  En wat zijn de “eisen” voor de vacature :P?

 • Profielfoto
  eroplos

  De iCloud Music beta is alleen in de US beschikbaar. Alle andere diensten zijn wel hier in NL beschikbaar..

 • Profielfoto
  Elbertox

  afgelopen maandag heeft Steve Jobs niet heeft gesproken, klopt ook niet helemaal;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als de geruchten uit de clouds komen vallen, dan werkt er blijkbaar al wel iets:lol:
  En als iTunes Match later komt, is dan jammer voor de marketing, maar mij maakt het niet veel uit. Meer dan de helft van de muziek in mijn iTunes wordt niet verkocht in de music store, die die moet ik al uploaden voordat ik het zou kunnen matchen. Dan kan ik net zo goed even verbinden met mijn iMac. Scheelt me ook nog € 29.95 – want dat zal het hier wel gaan kosten.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  De iCloud Music beta is alleen in de US beschikbaar. Alle andere diensten zijn wel hier in NL beschikbaar..

  Ja beta. Maar de officiële versie?

 • Profielfoto
  csteelooper

  De Purchase History kan hier ook worden gedownload, dus waarom zou iTunes Match hier niet beschikbaar komen? Van een van mijn kennissen in de UK weet ik dat zij daar namelijk ook nog geen unlimited downloads hebben (lees: de Purchase History kan NIET worden gedownload). Gisteren heb ik met een van mijn aangeschafte songs de proef op de som genomen in NL, en hier werkt het wel. Dus…

 • Profielfoto
  Halt

  @csteelooper:

  De Purchase History kan hier ook worden gedownload, dus waarom zou iTunes Match hier niet beschikbaar komen?

  Weet je dat zeker. Ik kan zowel om de Mac als de iPhone alleen maar reeds gekochte Apps opnieuw dowloaden, geen muziek. Ben je niet ingeloged met een USA account of zo?

 • Profielfoto
  Tjerker

  Jongens, al sinds dinsdag is bekend dat Music match niet buiten de USA komt vooralsnog. Zie ArsTechnica:

  Our international readers wanted to know if iTunes Match will be available outside of the US. Unfortunately, for now, iTunes Match is limited to US iTunes Store users. While the service may eventually be available to users in other parts of the world, it will require inking agreements with record labels, music publishers, and other rightsholders for each separate country or region. Apple may be in the process of doing that now, but the company said there is nothing to announce regarding availability of iTunes Match outside the US at this time.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Het bedrijf maakt hiermee opnieuw duidelijk dat iCloud niet zomaar een dienst is.

  Het is ook geen dienst maar een voorname bron van inkomsten voor Apple;-)