Omslag beloning Back to School

Door: Rick Stevenhaagen - 22 reacties

De Back to Schoolactie gaat deze week van start, waarschijnlijk morgen. De komende weken worden bussen en treinen dus met veel lawaai gesierd door nieuwe iPods. Of toch niet? Volgens 9to5Mac is Apple ditmaal niet van plan om hardware weg te geven bij aankoop van een Mac. Nee, je zult het moeten doen met een iTunes cadeaubon. De site spreekt over een bedrag van honderd dollar.

De actie is een jaarlijks ritueel en bedoeld om de iPod-voorraden te verkleinen voordat de nieuwe muziekspelers hun intrede doen in september. Aankomende september is het twee jaar geleden sinds de laatste update van de iPod Classic. De andere modellen kregen vorig jaar wel een vernieuwing. De stap die Apple nu gaat zetten, zegt misschien wel iets over de koers die het gaat varen met de iPod. Worden de klassieke iPods sneller retro dan gedacht?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Ludo

  Wat moet je eigenlijk nog met een ipod? Die functie is overgenomen door smartphones en ipads en hun klonen. De ipod ligt hier tenminste al een jaar onder een laag stof…

 • Profielfoto
  Aanrecht

  Jammer, ik vond het altijd wel leuke acties. Er zijn nog best veel mensen die (nog) geen smartphone hebben of willen en een mp3 speler hebben.

 • Profielfoto
  BoukeRegnerus

  Nog een aanwijzing dat er in september geen nieuwe iPod touch wordt geïntroduceerd…
  Er zijn namelijk ook geen verwijzing naar een nieuwe iPod touch gevonden in de beta versie van iOS 5 (wel naar bijvoorbeeld een nieuwe iPhone en iPad).

 • Profielfoto
  RobbieB

  Ik denk niet dat de iPod Classic verdwijnt. Het is nog steeds de bestverkopende iPod van de serie. Misschien een nieuw desing, geen flash-geheugen vermoed ik, dat is nog te duur…

 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik ben anders erg blij met mijn iTouch! Heb goedkoop sim-only abbo. Met GSM wil ik bellen, met iTouch muziek luisteren/spelletjes spelen en soms surfen. Ideale combi en niet al te duur.

 • Profielfoto
  nebilem

  Wat moet je eigenlijk nog met een ipod? Die functie is overgenomen door smartphones en ipads en hun klonen. De ipod ligt hier tenminste al een jaar onder een laag stof…

  Dus jij vindt dat de iPods volledig uit productie gehaald moeten worden, omdat jij het niet gebruikt?

  Ik vind het wel erg jammer dat je er geen ipod bij krijgt die kon je tenminste verpatse voor 150 euro ofzo en kreeg je het geld direct in je hand. Nu krijg je een card dus je bent verplicht een Apple product te kopen (is niet erg natuurlijk).

 • Profielfoto
  Ludo

  @ Nebilem; Volgens mij zeg ik nergens dat de ipod uit produktie moet worden genomen, ik denk alleen dat ipods veel minder gebruikt worden, maar misschien heb ik ’t helemaal mis.. ben gewoon benieuwd wat anderen daarvan vinden.

 • Profielfoto
  taxandria

  iTunes Cadobon, dus alleen apps kopen en muziek downloaden, geen echte gadgets toch?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik koop sowieso een Macbook Pro voor in september, maar ik heb geen nood aan een iTunes coupon. Voor de enkele keren dat ik maar in de iTunes Store iets koop…
  .
  Nee, ik zou liever een 100 euro-cheque hebben voor Apple stuff (een hoes voor de Macbook Pro, een kabeltje hier, een kabeltje daar…
  .
  Achja, een gegeven paard niet in de bek kijken. En we zien wel wat nou precies de actie inhoudt…:)

 • Profielfoto
  kerelvent

  Zijn die iTunes bonnen ook geldig in de Mac App Store? Want dan is die 100 euro zo op, genoeg héle goeie software om op je nieuwe Mac te zetten.

 • Profielfoto
  AppleStef

  @kerelvent ja want in mac app store heb je dezelfde apple ID als in itunes

 • Profielfoto
  nebilem

  Plus niet vergeten, als je student bent krijg je voor de witte Macbook extra studentenkorting die is in plaats van 6 procent nu 10 procent.

 • Profielfoto
  iPredict

  100 euro iTunes kaartje… leuk maar vooral makkelijk cadeau voor Apple, 30 euro daarvan komt natuurlijk weer bij Apple terecht:P Toch kun je met 100 euro een redelijk software pakket samen stellen (en aangezien dat sowieso nodig is, is het best een handig cadeau).

 • Profielfoto
  Bart01

  Oh dat is wel leuk, ik ga donderdag m’n eerste MBP kopen haha :innocent:

 • Profielfoto
  Hessel89

  nou ik zou wel blij zijn met zo’n 100 euro itunes bon hoor!

  maar kan me voorstellen dat de gemiddelde student (hoe kansloos ook) zijn muziek niet koopt maar illegaal download… tja dan heb je idd niet zo veel aan een itunes bon.

  in dat geval, geef hem maar aan mij!:D

 • Profielfoto
  Hessel89

  wat eigenlijk leuker en praktischer zou zijn is bijvoorbeeld iwork er gratis bij te geven.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  iwork kan je in de app store kopen …. :slant:

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ Ludo (zijn eerste reactie): Ik heb zojuist een iPod Classic aangeschaft. Omdat mijn iPhone 4 (een kleintje van 32 Gb) vol zit met apps en mijn muziek er sowieso niet allemaal op past. Ik wilde regelmatig iets horen dat ik er nou net niet op had staan (op dat moment). En nu, met die Classic: al mijn muziek én mijn luisterboeken altijd bij de hand. Ideaal! Hij gaat alleen weg als de eerste 250 Gb iPhone zich aandient!

 • Profielfoto
  thomth

  heeft iemand enig idee hoe laat de actie begint?

 • Profielfoto
  Bart01

  Ik heb geen idee, ik hoop vandaag nog maar ik vraag het me af..:sad:

 • Profielfoto
  swennl

  De actie zal morgen beginnen, wij in Europa krijgen een iTunes gift card van €75,-

 • Profielfoto
  Niels G.

  Zonde hoor, ik weet nog wel dat ik die iPod touch bij me pro kreeg. Was wel een gedoe om die 160 terug te vragen maargoed toch weer kunnen verkopen:D