Lion en nieuwe MacBook Air op 19 juli?

Eerder schreven we over het gerucht dat er eind juni een nieuwe MacBook Air gelanceerd zou worden. Dit leek niet erg logisch aangezien Lion een maand later op de markt komt en de nieuwe eigenaren van de Air’s dan het nieuwe besturingssysteem eerst moeten kopen.

Twee onafhankelijke bronnen hebben aan Apple’n’Apps laten weten dat de release date van een nieuwe MacBook Air en OS X Lion op dinsdag 19 juli is. Dit is dezelfde dag waarop Apple haar financiële resultaten van het derde kwartaal bekend maakt. Beide bronnen hebben daar wel bij gezegd dat Apple deze datum in haar agenda heeft staan, maar dat nog niets definitief is.

De MacBook Air zal qua design niets veranderen. Aan de binnenkant daarentegen, krijgt het een upgrade. De Mini DisplayPort zal vervangen worden door een Thunderbold-poort. Daarnaast krijgt het een Sandy Bridge-processor welke ook in de nieuwe MacBook Pro te vinden is.

OS X 10.7 Lion zal ook op dezelfde dag beschikbaar komen. Phil Schiller vertelde tijdens de keynote een kleine maand geleden dat Lion in juli beschikbaar zou komen. Een precieze datum werd niet bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Lion en nieuwe MacBook Air op 19 juli?
Sluiten